Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


 
 
Τα ψέματα η βία και ο αυταρχισμός είναι οι άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται η Χρυσή Αυγή.

Κυρίαρχο σύνθημα της Χρυσής Αυγής είναι το ακόλουθο Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή εννοώντας πρώτα και κύρια το Έθνος, την πατρίδα, την παράδοση και κυρίως την υπεράσπιση και την προστασία τους.

Αν τους ρωτήσετε τι είναι Έθνος θα σας απαντήσουν ίσως και με αρχαιο-ελληνικούρες: το ομόθρησκο, το ομόγλωσσο, το ομότροπο και το όμαιμο,(Το κοινό αίμα δηλαδή)

        1)  ΤΟ ΟΜΑΙΜΟ                                                                           
Μας λένε ότι το αίμα των Ελλήνων είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό από άλλους λαούς και αυτό θέλουν δήθεν να το προστατεύσουν και να το κρατήσουν αμόλυντο.                                                                                                                      Είναι αστείο επιχείρημα όταν πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν 5 ομάδες αίματος. Όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από το χρώμα και την ήπειρο από την οποία προέρχονται έχουν 1 από της 5 ομάδες αίματος Ο+ Ο- Α+ Α- Β. Όταν καταρρίπτουμε τα επιχειρήματα τους ως ψεύτικα μας λένε ότι εννοούν το DNA. Και το DNA λοιπόν είναι μοναδικό και ξεχωριστό σε κάθε άνθρωπο όπως ακριβώς και τα δαχτυλικά αποτυπώματα, που όλοι έχουμε και όλων είναι διαφορετικά γιαυτό και αναγνωρίζονται ως αποδεικτικά στοιχεία στα δικαστήρια.

2)ΤΟ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟ

Μας λένε ότι ξεχωρίζουμε από τους άλλους λόγω της γλώσσας. Ας μην ξεχνάμε πρώτα από όλα ότι μέχρι την θέσπιση της υποχρεωτικής μαθητείας όλων στα σχολεία ο κάθε τόπος και το κάθε χωριό είχε την δική του διάλεκτο. Αλλιώς μιλούσε ο Απεραθίτης αλλιώς ο Τραγαιώτης και αλλιώς ο Λιβαδίτης και ο Χωραΐτης. Ο ιδιωματισμός που συνοδεύονταν από διαφορετική χροιά στην ομιλία τους και ήταν αναγνωρίσιμος από όλους. Όταν η σχολική εκπαίδευση έγινε υποχρεωτική αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε την ίδια γλώσσα σε ολόκληρη την Νάξο και την Ελληνική επικράτεια. Όποιος και αν πάει στο Ελληνικό σχολείο θα ομιλεί σε λίγα χρόνια την ίδια γλώσσα που μιλάμε και εμείς. Η γλώσσα διδάσκεται και μαθαίνεται…

3) ΤΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ  

Ακόμα και σήμερα στην Νάξο υπάρχουν Χριστιανοί ορθόδοξοι, καθολικοί, ευαγγελιστές, παλαιοημερολογίτες, ιεχωβάδες και εβραίοι. Πολλοί έχουν αλλάξει θρησκεία κατά την διάρκεια της ζωής τους και σύνηθες φαινόμενο για τους μετανάστες που ενσωματώνονται στην κοινωνία μας είναι ο ασπασμός της ελληνορθόδοξης πίστης. Μιας πίστης που το κύριο πρόταγμα της είναι το ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ …. Θα αναφερθώ σε αυτόν τον χριστιανικό κανόνα με ξεχωριστό κεφάλαιο στο τέλος του κειμένου                                                                                                                                                            

4)ΤΟ ΟΜΟΤΡΟΠΟ= πολιτισμός

Τα παιδιά των μεταναστών που μεγάλωσαν στην Νάξο ομιλούν, ντύνονται, διασκεδάζουν, επιθυμούν, σκέπτονται και συμπεριφέρονται όπως ακριβώς και τα δικά μας παιδιά και οι γονείς τους συμβάλουν θετικά σε αυτήν την ενσωμάτωση… (έτσι σε μερικά χρόνια τα ξένα επίθετα όπως Χαμπίμπης Δέτσης Δεγαίτας Καμβύσης θα ακούγονται και θα λογίζονται ως ντόπια)

5)   ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ  μα που είδαμε μετανάστη να εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία; Στην εφορία; Στο ΙΚΑ; στο νοσοκομείο; και στα σχολεία; Ποια μαγαζιά και ποιες επιχειρήσεις μας πήραν; Οι μετανάστες συνήθως έκαναν τις εργασίες που δεν ήθελαν οι ντόπιοι! Στα χωράφια, στις ανεμότρατες, στην οικοδομή, ως αχθοφόροι, κλπ. Όλες τις βαριές και κουραστικές δουλειές που δεν κάναμε εμείς…..

6)   ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ: πρώτα και κύρια μην ξεχνάτε ότι η ελεύθερη διακίνηση χρημάτων είναι επιβεβλημένη από την Ευρωπαϊκή συνθήκη του Μααστρινγχ.  Η ανάπτυξη του τουρισμού οφείλεται επίσης σε αυτήν την ελεύθερη διακίνηση χρημάτων. Μέχρι το 1988 δεν μπορούσες να πάρεις στο εξωτερικό όσο συνάλλαγμα ήθελες και τα ταξίδια ήταν δυσκολότερα και λιγότερα. Εξάλλου δεν είναι λίγοι οι ξένοι που παίρνοντας σύνταξη κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα ή κάνουν μια επιχείρηση στο νησί μας ή αλλού. Η περίφημη λίστα Λαγκάρντ εμπεριέχει μόνο Έλληνες που έβγαλαν τα χρήματα τους εκτός ΕΕ και τέλος αυτή η ελεύθερη μεταφορά χρημάτων ευθύνεται για την κρίση που βιώνουμε σήμερα και εκδηλώθηκε ως κρίση χρέους.

7)  ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ.

Σαφώς και το παραεμπόριο είναι πρόβλημα για τον μικρό- μεσαίο έμπορο αλλά αν ιεραρχήσουμε τα προβλήματα των εμπόρων στην πρώτη θέση της κλίμακας θα τοποθετήσουμε (1ον) την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων που επέβαλε η ΕΕ και συνέβαλε στο να εξαφανιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά ο μέχρι πριν λίγα χρόνια ανθηρός τομέας της λαϊκής τέχνης και μικρομεσαίας βιοτεχνίας. Κατόπιν θα ακολουθήσει (2ον)η είσοδος των πολυεθνικών εταιριών όπου τα μικρομάγαζα έκλεισαν (3ον) μετά η ύφεση, η ανεργία, η βαριά φορολογία τόσο στα ακίνητα, όσο και στα εμπορεύματα, η αύξηση του ΤΕΒΕ, του ΦΠΑ, των δημοτικών τελών και του ηλεκτρισμού, οι απολύσεις των δημόσιων υπαλλήλων που σύμφωνα με στατιστικές κάθε δημόσιος υπάλληλος συντηρεί 2 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τα ακριβά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια και (4ον)στο τέλος αυτής της λίστας είναι και το παραεμπόριο.

8)  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ Ή ΚΑΚΟΙ     

 
 Όταν κρίνω κάποιον άνθρωπο δεν κρίνω την εθνικότητα του αλλά την συμπεριφορά του. Σαφώς και τα ναρκωτικά τα πουλούσαν και τα πουλάνε (και) έλληνες, σαφώς και την ληστεία στο ταχυδρομείο της Νάξου την είχε οργανώσει Ναξιώτης, σαφώς και με τους εγκληματίες αυτό που με απασχολεί είναι τα εγκλήματα τους και όχι το έθνος ή ο τόπος καταγωγής τους. Οι περισσότεροι συλληφθέντες για σοβαρά αδικήματα – κατά της ζωής, της περιουσίας, οι ληστείες κλπ – είναι έλληνες ημεδαποί. Η συμμετοχή των αλλοδαπών στα αδικήματα αυτά είναι της τάξης του 36% και σύμφωνα με τις στατιστικές της αστυνομίας ο αριθμός των αλλοδαπών συλληφθέντων γι αυτά τα αδικήματα μειώθηκε κατά το 2011. Οι μετανάστες τελούν σε μεγαλύτερο αριθμό από τους Έλληνες κυρίως τα αδικήματα της πλαστογραφίας (κατά κανόνα με πλαστούς τίτλους διαμονής) και της επαιτείας. (Θέλουν πραγματικά οι λαθρομετανάστες να μείνουν στην Ελλάδα; Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι μετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα αλλά δεν τους αφήνουμε να φύγουν για την κεντρική ή βόρεια Ευρώπη)   

9)    ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ και όμως έχουν 21 βουλευτές στην βουλή και πέρα από τον ψευτοτσαμπουκά που πουλάνε μερικοί στα κανάλια δεν έχω δει να τιμωρούν κανένα πολιτικό ούτε βέβαια να αποτρέπουν τα μνημόνια και τις συνθήκες εξαθλίωσης που αυτά επιβάλλουν.  

10)ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ  ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ.                                          
    Όσοι δικαιούνται το ταμείο ανεργίας το παίρνουν και ουδέποτε είχε συγκεκριμένο ή περιορισμένο αριθμό ο ΟΑΕΕΔ. Αναφέρω ένα σύντομο άρθρο της καθημερινής που γράφτηκε στις 16-2-2005. Σε πολύτιμους «αιμοδότες» των ασφαλιστικών ταμείων αναδεικνύονται οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των έξι ερευνών που προωθούνται από το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στα τρία κύρια ασφαλιστικά ταμεία της χώρας (IKA, OΓA, TEBE) είναι ασφαλισμένοι πάνω από 400.000 μετανάστες, με τους αλβανικής υπηκοότητας να αποτελούν την πλειοψηφία. Kαθώς οι περισσότεροι είναι νέοι και οι παροχές υγείας προς αυτούς μικρές, η «καθαρή» συμβολή τους στα ασφαλιστικά ταμεία είναι θετική - σε μία περίοδο που το ασφαλιστικό πρόβλημα τίθεται και πάλι με ένταση. H σημερινή ενίσχυση μπορεί, ωστόσο, να αποδειχθεί πρόβλημα για το απώτερο μέλλον, καθώς οι ασφαλισμένοι μετανάστες είναι στην πλειοψηφία τους χαμηλόμισθοι, με αποτέλεσμα να είναι ενδεχόμενη η εξέλιξή τους σε μεγάλη ομάδα χαμηλοσυνταξιούχων, που θα ασκεί πίεση στο υγειονομικό και εν γένει στο επιδοματικό σύστημα. Ενδεικτικό της σημερινής συμβολής των μεταναστών στα ταμεία είναι ότι οι εξ αυτών ασφαλισμένοι στο IKA ανέρχονται ήδη σε 346 χιλιάδες, ενώ οι Έλληνες σε 2,1 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή, πάντως, οι μετανάστες εμφανίζουν χαμηλότερο μέσο όρο ημερών εργασίας, πράγμα που ίσως αφορά «μαύρη εργασία» ορισμένων ημερών, ώστε να μειώνονται οι κρατήσεις. Λόγω αυτής της «ευελιξίας», όπως βέβαια και του γεγονότος ότι οι μετανάστες αναλαμβάνουν και εργασίες που οι Έλληνες απορρίπτουν, το ποσοστό ανεργίας στους μετανάστες υπολογίσθηκε στο 5,3% - σχεδόν μισό από το 10,3% των Ελλήνων την ίδια περίοδο. Mε άλλα λόγια, η ζυγαριά στο ερώτημα τι προσφέρουν οι οικονομικοί μετανάστες και τι «εισπράττουν», μέχρι στιγμής γέρνει υπέρ του τι προσφέρουν. Πάντως, από ενδεικτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κάποια μεγάλα νοσοκομεία, προκύπτει ότι περίπου το 70% των μεταναστών που νοσηλεύονται είναι γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποιούν τις νοσοκομειακές υπηρεσίες λόγω των τοκετών, των επιπλοκών κύησης και άλλων γυναικολογικών προβλημάτων.

11)ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ «Αν μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή θα κάνει  εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους» είχε πει ο Η. Παναγιώταρος. («Τα Νέα» 12-10-2012). Και ας αναρωτηθούμε όλοι Τι άνθρωποι μπορεί να είναι αυτοί που επιτίθενται σε άρρωστους και παιδιά;; κοινοί και στυγεροί δολοφόνοι που τουλάχιστον χρίζουν ψυχιατρικής αγωγής.  Συνεχίζω το άρθρο των «Νέων»

Σε μία κίνηση αναδίπλωσης, η Χρυσή Αυγή ανέφερε χθες πως «ουδέποτε ζητήσαμε διευθύνσεις και φυσικά ποτέ δεν είπαμε ότι θα χτυπήσουμε ανήλικα παιδιά». Είναι χαρακτηριστικές ωστόσο οι δηλώσεις του Η. Παναγιώταρου στο πλαίσιο της συζήτησης της επίμαχης ερώτησης στη Βουλή. «Το γεγονός ότι όλοι αυτοί με κάποια ψευτόχαρτα αποκτούν τη δυνατότητα να βάζουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους οποίους πληρώνουμε εμείς...είναι ειρωνικό και εξοργιστικό» δήλωνε.). Και φυσικά αναδιπλώθηκε η Χρυσή Αυγή γιατί θα έβρισκε τον περισσότερο κόσμο απέναντι της έτσι και κτυπούσε μικρά παιδιά και άρρωστους. Όμως να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει έτσι και έρθει στην εξουσία…

Λίγοι γνωρίζουν ότι με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το 96% των παιδιών που επιλέγονται είναι Έλληνες, το 2% παιδιά πολιτών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το άλλο 2% παιδιά πολιτών από άλλα κράτη”. Το ότι κλείνουν σήμερα σχολεία,  παιδικούς σταθμούς και Πανεπιστήμια σίγουρα δεν ευθύνονται οι μετανάστες αλλά! οι Έλληνες πολιτικοί. 

12)       Η «Χρυσή Αυγή» είναι κατά των ρουσφετιών και του κομματικού κράτους

 Περίπου 35 μέρες μετά τις εκλογές του Ιουνίου, ο Βουλευτής Σερρών της «Χρυσής Αυγής», Νικήτας Σιώης παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα για «προσωπικούς λόγους». Αντικαταστάθηκε από τον επιλαχόντα, επίσης του Ν. Σερρών Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Τίποτα μεμπτό ως εδώ.
Ωστόσο λίγες μέρες μετά συντελέστηκε η «Αποκάλυψη του Ιωάννη». Ο Σιώης διορίστηκε ως μόνιμος υπάλληλος της Βουλής (μαζί με ένα μάτσο άλλους Χρυσαυγίτες), ενώ ο Ματθαιόπουλος αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο αλλά ο φίλος (αγγλιστί boyfriend) της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου.

13) ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι μια πολύ γενική κι αόριστη δικαιολογία, που χρησιμοποιείται, για να αυξηθεί η ξενοφοβία, το μίσος, ο ρατσισμός απέναντι σε όλους αυτούς τους εξαθλιωμένους, που ζητούν να δουλέψουν για να επιβιώσουν, να τους κατηγορήσουμε ως την πηγή όλων των κακών, να διοχετεύσουμε εκεί όλο μας το θυμό για την οικονομική κρίση και μετά να βλέπουμε τους πολιτικούς μας, που προεκλογικά υπόσχονται μαζικές φυλακίσεις τους σε στρατόπεδα, ως σωτήρες αγαθοεργίας.

Όντως μεταφέρουν αρρώστιες όπως όλοι οι άνθρωποι αλλά κυρίως σεξουαλικώς μεταδιδόμενες αρρώστιες AIDS, Ηπατίτιδα Β, βλεννόρροια, σύφιλη κλπ. Είναι πλέον γνωστό ότι την πορνεία νόμιμη! ή παράνομη! (για σκέψου!) δεν την έφεραν οι μετανάστες στην Χώρα μας αλλά προϋπήρχε αυτών και όλοι γνωρίζουμε ότι πολλές κοπέλες οδηγούνται στην πορνεία με την βία ή την εξάρτηση από τα ναρκωτικά και το ψέμα. Πριν λίγο καιρό, η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τον πανικό που είχαν δημιουργήσει στην κοινή γνώμη τα ΜΜΕ, σχετικά με τις οροθετικές που μετάδιδαν τον ιό του AIDS εκδικητικά στους πελάτες τους. Στην μόνιμη προσπάθεια της να σπείρει το μίσος και την οργή μέσα στην κοινωνία, κατηγόρησε για άλλη μια φορά τους λαθρομετανάστες ως υπαίτιους της πράξης αυτής, Βέβαια κατάπιε την γλώσσα της όταν αποδείχτηκε ότι οι οροθετικές ήταν Ελληνίδες. Ο κίνδυνος λοιπόν για τη δημόσια υγεία είναι οι χιλιάδες Έλληνες που πηγαίνουν με τις ιερόδουλες χωρίς προφυλακτικά και μετά με τις γυναίκες τους και δεν ξέρω με ποιον άλλον

Να θυμίσω ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία προέρχεται από την παύση χορήγησης δωρεάν συρίγγων μιας χρήσης στους τοξικομανείς, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί Έλληνες. Να θυμίσω ότι ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία προέρχεται από την εξαθλίωση των ελληνικών νοσοκομείων, των οποίων τα αποθεματικά έχουν κοπεί κατά 70%, και που έχουν πλέον ελλείψεις ακόμη και στα πιο απαραίτητα υλικά.. Να θυμίσω ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία προέρχεται από τις ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στην υγεία, που είναι κοντεύουν το 50% τα τελευταία 2 χρόνια. Ενώ σήμερα κλείνουν νοσοκομεία στο όνομα της δημοσιονομικής πολιτικής. Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία προέρχεται από τις πολιτικές που εξαθλιώνουν τη δημόσια υγεία και δεν μας φταίνε οι μετανάστες για αυτό!

 

 Είναι γνωστή στους κοινωνιολόγους, η πυραμίδα του μίσους:
Πρώτα ξεκινά η γενίκευση: «Ένα αρνητικό χαρακτηριστικό που έχει ένα άτομο μιας ομάδας, το έχει όλη η ομάδα».
Μετά ακολουθεί η προκατάληψη: «Όσα άτομα της ομάδας κι αν γνωρίσω, θα έχουν όλα πάντα τα ίδιο αρνητικό χαρακτηριστικό».
Μετά ακολουθεί η ενοχοποίηση του χαρακτηριστικού: «Το αρνητικό χαρακτηριστικό που έχουν, μου δημιουργεί προβλήματα».
Μετά ακολουθεί η γενικευμένη κατάκριση της ομάδας, ή η λογική του αποδιοπομπαίου τράγου: «Αυτή η ομάδα φταίει για όλα τα κακά που μας συμβαίνουν».
Το τελικό αποτέλεσμα, η κορυφή της πυραμίδας, είναι βία και γενοκτονία. Έτσι έχουν ξεκινήσει όλες οι γενοκτονίες. Από αυτήν την απλή, αλλά πολύ ύπουλη σκέψη: «Εκείνοι φταίνε για όλα». Μπορεί να μας φαίνεται αθώα και απλή, αλλά είναι απίστευτα καταστροφική. Κι όμως την υιοθετούμε τόσο εύκολα και με τόση θέρμη, νομίζοντας μάλιστα ότι κάνουμε και καλό! Το έργο έχει παιχτεί πάρα πολλές φορές στην ανθρώπινη ιστορία για να το αγνοήσουμε.
Όσο για την παράδοση και τον Χριστιανισμό θα ακολουθήσει ξεχωριστό κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια: