Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Από την Αγωνιστική Πρωτοβουλία ΟΤΑ:

Xιλιάδες κόσμου στην Θεσσαλονίκη, διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής!

Με πρωτοφανή αστυνομοκρατία, ο Παπανδρέου, ανήγγειλε τα νέα μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου, και ζήτησε από το λαό και τη νεολαία, να σκύψει το κεφάλι. Και επειδή αυτό που τους τρομαζει είναι η οργή του λαού, όταν μετουσιώνεται σε συλλογική δράση και βγαίνει στον δρόμο μαζικά, να διεκδικήσει το δίκιο, γέμισαν την πόλη με ΜΑΤ, ασφαλίτες με πολιτικά. Παράλληλα με τις πορείες, στα στενά, στις γωνίες, στους δρόμους. Δούλεψαν πολύ για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να αδειάσει η πόλη και να τα πουν μεταξύ τους, να δείξουν ότι ο κόσμος δέχεται ότι είναι συνυπεύθυνος. Αλλά η πόλη ήταν γεμάτη!

Δεν πέρασε η τρομοκρατία τους!

Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες τρομοκράτησης του κόσμου και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην άγρια εξελισσόμενη επίθεση στην ζωή τους. Η μαζική συμμετοχή του κόσμου, που νοιώθει σαν μέγγενη τα μέτρα κατάργησης των δικαιωμάτων του, κατάργησης της δυνατότητας να ανταπεξέλθει στις βασικές του ανάγκες, κατάργησης του δικαιώματος της νεολαίας στη μόρφωση και στη δουλειά, κατάργησης της ασφάλισης και της περίθαλψης, ήταν η αρχή για το νέο γύρο κινητοποιήσεων. Η συμμετοχή και στις τρεις συγκεντρώσεις ήταν μαζικότατη.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία ΟΤΑ, συμμετείχε στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση, που ξεκίνησε από την Καμάρα, συσπειρώνοντας χιλιάδες κόσμου, στα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, και αντί-εξουσιαστικών οργανώσεων, σε μια γραμμή απόρριψης των εργατοπατέρων και του ταξικού συμβιβασμού, με συνθήματα που προωθούν τη γραμμή της λαϊκής οργάνωσης και της κοινής δράσης για την ανατροπή του μνημονίου, των αντιλαϊκών μέτρων, του Καλλικράτη, του κοινωνικού Μεσαίωνα που επιβάλλει ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός.

Σε όλη την πορεία, από το ξεκίνημα ακόμη , δεξιά και αριστερά στα πεζοδρόμια υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ. Ο κόσμος περιφρουρημένα και δυναμικά έφτασε στη ΔΕΘ όπου παρά τα δακρυγόνα, δεν υποχώρησε μπροστά στις δυνάμεις καταστολής.

Ο κόσμος παρέμεινε στον χώρο μπροστά στην ΔΕΘ για αρκετή ώρα και διαλύθηκε συντεταγμένα. Ο νέος γύρος κινητοποιήσεων μόλις ξεκίνησε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...;

Ανώνυμος είπε...

τι ευφράδεια!;
τι πάθος!;
τι συνειρμός!;
δηλώνω εμβρόντητος και έκληκτος με τα σχόλια σας αλλά και ευχαριστημένος!