Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σύμφωνα με το μνημόνιο απαγορεύονται οι προσλήψεις και η ανανέωση των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 13500 συμβασιούχοι των οποίων η σύμβαση λήγει τους επόμενους 5-6 μήνες θα πεταχτούν στους δρόμους.
Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και μπορούμε εύκολα να φανταστούμε τι θα σημαίνει αυτό για την χώρα της Νάξου και τα απομακρυσμένα χωριά και νησιά… η αριστερά τι θα κάνει; Θα προσλάβει μόνιμους υπαλλήλους;;; γιατί από ότι ξέρω είναι ενάντια στον θεσμό των συμβασιούχων!!!
Αν σε αυτή την επιταγή του μνημονίου συνυπολογίσουμε και την μείωση των κονδυλίων- χορηγήσεων από το κράτος προς τους ΟΤΑ τότε τα χρέη των ΟΤΑ θα ξεπεράσουν τα 3 δις μέχρι το 2013 σύμφωνα με τις ΠΟΕ ΟΤΑ που έχουν κηρύξει και απεργία στις 7/10/2010 σαν ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο Μνημόνιο - Καλλικράτη.
Ήδη μέχρι 31/8/10 είχαν περικοπεί 515.οοο.οοο ευρώ από κονδύλια που αφορούσαν έργα και λειτουργικές δαπάνες, εκ των οποίων 315.000.000 από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και 200.000.000 από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ).

Η λογική του μνημονίου είναι παρούσα και στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι νέοι Καλλικρατικοί δήμοι να μην μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους και θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια -στην καλύτερη των περιπτώσεων- στις συμπράξεις των Δήμων με τους ιδιώτες ή στην χρεωκοπία και την πτώχευση με τις ανάλογες φοροεπιδρομές.

Το μνημόνιο όμως υποχρεώνει τις νέες Καλλικρατικές διοικητικές περιφέρειες σε περίπτωση πτώχευσης ή χρεοκοπίας να διαπραγματεύονται απευθείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση παρακάμπτοντας το ελληνικό κράτος προκειμένου να βρεθούν πόροι για την εύρυθμη λειτουργία τους (μέσα στο γνωστό πλαίσιο του ανταγωνισμού που θα υπάρχει μεταξύ τους οι σχέσεις διαφθοράς θα ανθίσουν ακόμα περισσότερο).
Ενώ ξεκάθαρα και απροκάλυπτα υποχρεώνει την τοπική αυτοδιοίκηση (και συγκεκριμένα στη σελίδα 1349),τα τρία έτη 2011, 2012 και 2013 να περικόπτει 500.000.000 ευρώ ανά έτος από τον Καλλικράτη.
Αν συνυπολογίσουμε και τις αυξημένες αρμοδιότητες σε παιδεία, υγεία, πολεοδομία περιβάλλον κλπ κατανοούμε ότι και ο πιο εύρωστος οικονομικά δήμος οδηγείται στην χρεωκοπία και στην πτώχευση με την αντίστοιχη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αυτών αγαθών.


Και εγώ αναρωτιέμαι γιατί η αριστερά νομιμοποιεί τον Καλλικράτη διεκδικώντας τους θώκους των περιφερειαρχών και των δημάρχων; Για να βρεθούν οι αριστεροί που πιθανόν θα απορροφήσουν την δυσαρέσκεια του κόσμου στην δυσάρεστη θέση να κηρύττουν πτωχεύσεις, χρεωκοπίες και απολύσεις; Για να αναγκαστούν οι αριστεροί να ιδιωτικοποιήσουν τα δημόσια αγαθά της παιδείας και της υγείας;;;
Με ποια λογική «κατεβαίνει» στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές η αριστερά, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο ρόλος αντιπρόσωπων των ΟΤΑ είναι προδιαγεγραμμένος και δυσάρεστος;;;
Η όποια δικαιολογία έχουν στις εθνικές εκλογές ότι δηλαδή θα αλλάξουν τους θεσμούς της ελεύθερης αγοράς αν εκλεγούν και πάρουν τα ηνία της κυβέρνησης, στις δημοτικές εκλογές, δεν ισχύει αυτή η δικαιολογία γιατί ο Καλλικράτης δεν μπορεί να αλλάξει μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών και θέσεων. Δεν θεσμίζουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες!!! απλά ακολουθούν και εφαρμόζουν τον κώδικα του μνημονίου στην προκειμένη περίπτωση…

Γιατί λοιπόν η αριστερά νομιμοποιεί τον νέο ολοκληρωτικό θεσμό; Προφανώς θα έχει κάποιους λόγους που εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω!
Και φυσικά απορρίπτω τον λαϊκισμό περί δήθεν απορρόφησης της δυσαρέσκειας ή το τι να κάνουμε; να τους αφήσουμε μόνους;;;.

Αν διαμαρτυρόταν με αποχή από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου τότε κανείς δεν θα μπορούσε να καπηλευτεί τον εκλογικό νόμο και τα αποτελέσματα του γιατί η αποχή θα ξεπερνούσε κατά τα πολύ όσους θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ… και σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο κανείς δεν θα μπορούσε να μιλήσει για συναίνεση του κόσμου!!!
Με την εφαρμογή της Νέας Αυτοδιοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και τους καταναγκασμούς του μνημονίου, ο σχεδιασμός ο οποίος ξεκίνησε με τον Καποδίστρια, οδηγεί σε εξαφάνιση τους όποιους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και δυνατότητες υπήρχαν στη χώρα μας Και δυστυχώς η αριστερά δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Δυστυχώς έχει συμβάλλει στην νομιμοποίηση αυτού του τερατουργήματος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

π@π@ρ@ς!

Ανώνυμος είπε...

Ο αποπάνω παπάρας με συγκλόνισε με την επιχειρηματολογία του.
Αντίθετα ο εχέφρων αναπτύσσει μια επιχειρηματολογία βασισμένη σε στοιχεία που εμένα μου φαίνεται αρκετά στέρεη. Αν υπάρχει αντίπαλο δέος ας εκφραστεί με λόγο κι όχι με άναρθρες κραυγές, αν είναι δυνατό φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

π@π@ριές! Πάλι μόνος σου τα γράφεις π@π@ρ@!