Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

«Πάμε πλατεία» έλεγαν οι βαριεστημένοι νέοι στους 10 μικρούς Μήτσους πιστεύοντας ότι έτσι θα έβγαιναν από τα ανιαρά αδιέξοδα της χωρίς νόημα ζωής τους όμως στην ουσία συνέχιζαν τον ίδιο τρόπο ζωής και σκέψης χωρίς να αλλάζουν τίποτα στις πλατείες.

«Όλοι στις πλατείες» μας προτρέπουν να πάμε τα ΜΜΕ την ίδια στιγμή που οι εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα έπονται των χαιρετισμών των μπράβο και των εύγε προς τους αγανακτισμένους πολίτες. Πολιτισμένα και μαζικά μας προτρέπουν να εκτονώσουμε την αγανάκτηση μας στις πλατείες της Ελλάδας δηλώνοντας (τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση) έκπληκτοι με τον αριθμό των αγανακτισμένων που συνεχώς αυξάνεται. Και βέβαια ο κόσμος είναι αγανακτισμένος με όλα όσα αποφασίζονται για εκείνο χωρίς να τον ρωτήσουν!

Η συνάθροιση- συσπείρωση ατόμων γύρω από ένα κεντρικό θέμα (ΔΝΤ) είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να ανατραπούν τα μετρα και η Τρόικα. Για να είναι ικανή η συνθήκη πρέπει να έχει γίνει ξεκάθαρο τι σκοπεύουν να πράξουν σχετικά με το κεντρικό θέμα που τους απασχολεί. Στην προκειμένη περίπτωση το φλέγον θέμα είναι η ΤΡΟΙΚΑ.

Μέχρι σήμερα έχουν ειπωθεί πολλά: να φύγουν οι «υπεύθυνοι», οι «ανίκανοι», οι κλέφτες να παραιτηθούν ή να τους διώξουμε, να τους δικάσουμε και ούτω κάθε εξής!

Όλα καλά και δυνατά αλλά σε ποια προοπτική θα γίνει κάτι τέτοιο; Θα φύγουν αυτοί και μετά; Η απάντηση σε αυτό το μετά που ακούγεται όλο και πιο συχνά είναι ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Όλοι μιλούν για την ανάγκη δημιουργίας πολιτικής από την στιγμή που απαξιώνουν τους υφιστάμενους πολιτικούς που μέχρι πριν λίγο καιρό στήριζαν.

Ταυτόχρονα προωθείται κατά κόρον το σύνθημα ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ. Τι θα πει όλοι στους δρόμους; Πάντα ίσχυαν και εξακολουθούν να ισχύουν οι καθοριστικές προϋποθέσεις που ο καθένας και η καθεμία θα πρέπει να ξέρουν: ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Τι σημαίνει όμως παραγωγή πολιτικής;

Σημαίνει την παροχή ισχύος σε κάποιες πολιτικές δυνάμεις που θα αναδειχθούν μέσα από αυτές τις κινητοποιήσεις; Σημαίνει την αναθεώρηση του Συντάγματος; Ίσως μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων; Ή μια οικουμενική με ή χωρίς την παρουσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που οι αποφάσεις της θα επικυρώνονται από λαϊκές συνελεύσεις αμεσοδημοκρατικά; Σημαίνει επιστροφή στην δραχμή ή παραμονή στο ευρώ; Μήπως σημαίνει αυτό-οργάνωση-αλληλεγγύη και ανατροπή των μέτρων της τρόικας και των συνθηκών που την δημιούργησε;

Αυτά και άλλα πολλά θα συζητηθούν στην συνεδρίαση της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΥΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ που δημιουργήθηκε 1 χρόνο πριν και συνεδριάζει την Τετάρτη 8 Ιουνίου στον κοινωνικό χώρο Αντιμάμαλο στις 7:30 το απόγευμα. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην δημιουργία πολιτικής ας έρθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: