Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η Χρυσή Αυγή απειλεί:

Η Χρυσή Αυγή απειλεί: Τσίπρα και Γλέζο «θα σας κάνουμε με τα κρεμμυδάκια»

Ευθείες απειλές κατά του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, εξαπολύει η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωσή της που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της. Αφορμή για την αντίδραση αυτή αποτέλεσαν δηλώσεις του κ. Τσίπρα, στις οποίες αποκάλεσε τα μέλη της Χρυσής Αυγής «ανθρωποφάγους».

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εμετική» ανακοίνωση «με αχαρακτήριστες εκφράσεις και απειλές». Την ίδια στιγμή, το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλουν δολοφονική επίθεση σε υποψηφίους της συνεργασίας από μέλη της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και απαντώντας στην ερώτηση αν θα δεχόταν να συνομιλήσει με τη Χρυσή Αυγή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απάντησε: «δεν έχω την πρόθεση να ανταλλάξω συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους».

Η – σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους - απάντηση από τη Χρυσή Αυγή δεν άργησε. Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Του οφείλουμε συνεπώς την απάντηση, που η έλλειψη δημοσίου βήματος, μας στερεί τη δυνατότητα να του τη δώσουμε κατά πρόσωπο, όπως του αξίζει: Καίτοι μη βρώσιμος, ως νερόβραστος, ο νεοκομμουνιστής Τσίπρας έχει δίκιο να μας φοβάται. Διότι πολύ σύντομα, του υποσχόμαστε ότι εντός Βουλής θα τον κάνουμε με τα κρεμμυδάκια. Και αυτόν και τους ομοίους του και το ίνδαλμά του, τον κρονόληρο Μανόλη Γλέζο, εμετικό υμνητή του τυράννου των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, Εμβέρ Χότζα, που εβδομήντα χρόνια τώρα εμπαίζει τον ελληνικό λαό με την δήθεν αντιστασιακή παραμύθα του».

Την απάντηση δεν άφησε ασχολίαστη ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Μόνο ως εμετική μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που στρέφεται με αχαρακτήριστες εκφράσεις και απειλές ενάντια στο σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα. Οι υμνητές του ναζισμού και συνεχιστές των δωσιλόγων του ελληνικού λαού δεν μπορούν ούτε να αναφέρονται στο όνομα αγωνιστών της αριστεράς και της πατρίδας.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα αγωνιστούν ενωτικά και αποφασιστικά ενάντια στους σημερινούς εκπροσώπους του ναζισμού και του φασισμού, δυναμώνοντας τους αγώνες για μια κοινωνία ελευθερίας, δημοκρατίας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς». Εν τω μεταξύ, το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ, που κατεβαίνουν στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο, καταγγέλλουν δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής σε στελέχη τους στις Σέρρες. Ειδικότερα, η Σαμαρά Δήμητρα και ο Πούλιος Σοφοκλής, υποψήφιοι της Συνεργασίας στο νομό Σερρών και ο Nίκος Δημητριάδης διακινούσαν προεκλογικό υλικό στο χωριό Σκοτούσσα την Παρασκευή 27 Aπρίλη, στις 2.00 μ.μ., όταν δέχτηκαν επίθεση από «συμμορία χρυσαυγητών», όπως καταγγέλλουν στην ανακοίνωση τους ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.

«Ωρυόμενοι με ναζιστικά συνθήματα, έριξαν κάτω τη Δήμητρα Σαμαρά και τη χτυπούσαν με σιδηρολοστό. Aν δεν προσέτρεχαν σε βοήθεια των συντρόφων μας, εργάτες από διπλανό εργοστάσιο για να αποκρούσουν τη φασιστική επίθεση, δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η τύχη των συντρόφων. H Δήμητρα Σαμαρά μεταφέρθηκε σε Nοσοκομείο των Σερρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Την επίθεση καταγγέλλει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους «αγωνιστές που δέχτηκαν την επίθεση και στους συντρόφους της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ».

«Το κλίμα ιδεολογικής τρομοκρατίας σε βάρος των λαϊκών αγώνων και της Αριστεράς και η νομιμοποίηση των εθνικιστικών, φασιστικών και ρατσιστικών ιδεών της ακροδεξιάς από την πολιτική κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, έχουν αποθρασύνει τη Χρυσή Αυγή. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν και όσοι την πλασάρουν ως αντισυστημική δύναμη παρά το γεγονός ότι καλλιεργεί το μίσος απέναντι σε κάθε δράση ενάντια στο σύστημα. Η βία της ακροδεξιάς πρέπει να καταδικαστεί χωρίς περιστροφές. Καλούμε την κοινωνική πλειοψηφία να γυρίσει την πλάτη στους φασίστες, η βία των οποίων είναι η φυσική συνέχεια της καταστολής από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων.

Η βία και τρομοκρατία σε βάρος των αγωνιστών δε θα περάσει!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

tvxs.gr Πηγή: Η Χρυσή Αυγή απειλεί: Τσίπρα και Γλέζο «θα σας κάνουμε με τα κρεμμυδάκια»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και εδώ στην Νάξο τοιχοκόλησαν αφίσες όπου με περίσσιο λαϊκισμό αναφέρουν ότι έχουν χεσμένους (κατά λέξη) τον Χίτλερ και καλά τον Μαρξ και τον Λέννιν και ενδοιαφέρονται μόνο για την ελλάδα.
συγκρυο με πιάνει...