Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η ΚΥΡΙΑ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ

Τον κατάλογο της χλωρίδας και πανίδας που έχει καταγράψει η ΠΕΚΙΝ συμπλήρωσε με σχόλιο του ο αναγνώστης του μπλογκ Ναξιάδης. Η πεκιν αναφέρει ότι δεν έχει κατονομάσει πολλά είδη της περιοχής ενώ για κάποια άλλα αγνοούσε την επιστημονική ονομασία τους. Η επιστημονική βοήθεια που δέχτηκε από τον κ. Ναξιάδη είναι καθοριστικής σημασίας για την καλύτερη γνώση και καταγραφή των ειδών του οικοσυστήματος.

Παραθέτω το σχόλιο χωρίς σχόλια...

Επανερχόμενος (μετά από καιρό) να ενημερώσω τους αναγνώστες σας ότι στην ευρύτερη περιοχή του ΑΛΥΚΟΥ αλλά και μέσα στο καθεαυτό οικοσύστημα , ενδημούσαν και ενδημούν, είδη που στην καθ’ όλα χρήσιμη καταγραφή σας, παραλείψατε να αναφέρετε, ελπίζω χωρίς δόλο.

ΠΑΝΙΔΑ

1)LYCORNEUS NAXIUS POLITIKUS.Το γνωστό σε όλους μας «λυκόρνιο» συχνά εμφανιζόμενο ανά τετραετία σε χωρία και παραθαλάσσιους οικισμούς της νήσου μας.

2)LAMOGIUS VUVALIS ή ΒΟΪΔΙΟΝ: Τέρας επικίνδυνο με χαρακτηριστικά έντονου πολλαπλασιασμού πάνω από κάλπη.

3)ΚΟΠΡΙΑΣ ή ΚΟΠΡΙΣ ή ΚΟΠΡΟΣ: Ενδημεί σε μεζονέτες αστικού τύπου και στο Αλυκό εμφανίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες κάτω από αλεξήλια (ομπρέλες), γκαρίζοντας (sorry φωνασκώντας), δημιουργεί απορρίμματα (σκουπίδια),καταναλώνοντας λαδωμένο, ποσότητες frappe κλπ μονίμως ακίνητο .

4)AURORA AGAPANTUS MICRONUS: Κατ’ εξοχήν βλαβερά ζώα έχουν κατά –χτίσει τις φωλεές τους άναρχα σε περιοχές γύρω από το Αλυκό (ξενοδοχεία, εστιατόρια,mini market κλπ) με περιβαλλοντικές παρανομίες όπως αμμοληψίες και μπαζώματα.

5)ΚΑΝΘΑΡΙΣ ACAULIS : Θηλυκού γένους, θερινός επισκέπτης ενδεδυμένος ελαφρά (τα εκ της Εσπερίας φτερά του) ή ουδόλως, βαδίζων συνεχώς και ασκόπως ιδιαίτερα στην παραλία του Αλυκού «Χαβάη». Σε 60 ημέρες εξελίσσεται στο μελανόμορφο πτηνό “NAXIORNIS MELANUS”. Άκαυλις είναι η χωρίς μίσχο.

ΧΛΩΡΙΔΑ

1)VLITO COPSOHERIUS: Φυτό που στη θέα του lycorneus naxius τινάζει τα πέταλα .

2)BARBARIS NAXAGATHA: Θάμνος ομιλητικός που σου ανεβάζει την πίεση.

Τέλος
Σηπία η Ναξιακή : Είδος πολιτικής σουπιάς με χαρακτηριστικό τις αλληλοκυβιστήσεις και έγχυση μελανιού χρωματικής επιλογής του χορηγού της.

Αυτά και για το Αλυκό θα επανέλθω !!!


ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ εξυπνάδα διαθέτεις κακορρίζικε Ναξιάδη, σε πονάει που έχασες την υπόθεση και το όνειρό σου να χτίσεις κι εσύ κανένα ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ 10:51

Εκπαιδεύω, σημαίνει με κάποιο τρόπο κυβερνώ. Επιλέγοντας αυτούς που θα κυβερνήσω, τους παρέχω και παιδεία αντίστοιχη των στόχων μου. Υποβαθμισμένη παιδεία και ο ανωτέρω σχολιαστής τσούπ! αυτομάτως μας προέκυψε. Όσο και να μιλάω εγώ, για άλλα πολύ πιο σοβαρά θέματα (με μια εύθυμη ματιά) όπως πολιτική παιδεία, δικαιοσύνη, περιβαλλοντική προστασία, δηλαδή θέματα ελευθερίας, η ηθική συνείδηση ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας, είναι τόσο χαλαρή, που προσπαθεί άθλια, σαν άμυνα στην κατανόηση του συλλογικού προβλήματος, να εξατομικεύει καταστάσεις. Ως συμβουλή λοιπόν σημαιοφόρε των Μνημονίων, ΑΝ επιθυμείς, την κοινωνική σου βελτίωση, προτείνω την από νηπιαγωγείου πολιτική επανεκπαίδευσή σου.

Ά και ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ η στολή!

Ο ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟΣ.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ