Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ Ή οι επιτυχίες της μαζικής δυτικής κουλτούρας.

Α) Ο πρίγκηψ του ηνωμένου βασιλείου ενυμφεύθει…

Εμείς, θεατές ενός θρησκευτικού μυστηρίου που θέλαμε δεν θέλαμε, ενημερωθήκαμε για την ημερομηνία τέλεσης του και το παρακολουθήσαμε με έντονο ενδιαφέρον μαζί με τον μισό πληθυσμό της γης ή στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποιοι άλλοι το σαρκάσαμε και το απαξιώσαμε βρίζοντας τα διεθνή ΜΜΕ που επιβάλλουν και καθορίζουν την ατζέντα «ενημέρωσης» και στα ελληνικά μμε.

Όπως και να έχει πάντως το μυστηριώδες μυστήριο του πριγκηπικού γάμου δεν πέρασε απαρατήρητο και αυτό αποτελεί μια ένδειξη ή καλύτερα μια απόδειξη της επιτυχίας των διεθνών οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών ελίτ που μας κοιμίζουν και μας απασχολούν με θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα των ανθρώπων του μόχθου που μέσα στο ευρύτερο κλίμα της ανασφάλειας και της μιζέριας που κυριαρχεί αποχαυνώθηκαν ακόμα μια φορά προκειμένου να ξεχάσουν τις πίκρες και τις αγωνίες τους…

Β) Ο Μπιν Λάντεν εφονεύθει και εκηδεύθει σύμφωνα με τις μουσουλμανικές αρχές. Αν και η σωρός του ρίχθηκε στην θάλασσα όπως ορίζει(;) η θρησκεία τους εμένα όμως όλο και μου στριφογυρίζει στο μυαλό η εικόνα ότι ρίχνοντας το κουφάρι του στο αλμυρό και ιωδιούχο νερό των ωκεανών οι αμερικανοί στρατιώτες γελούσαν και ευχόταν με όλη την δύναμη της ψυχής τους στα ψάρια «καλή όρεξη». Και τα δαχτυλάκια των ποδαριών τους κουνιόνταν πάνω κάτω από την χαρά τους…

Τώρα τα περί «διεθνούς δικαστηρίου», «διεθνούς δικαίου» και «εθνικής κυριαρχίας» αποτελούν ιδέες ή συνθήκες συμπεριφοράς και όρους δράσης για τους υπόλοιπους που πρέπει να πούμε και ευχαριστούμε πρόεδρε Ομπάμα που μας γλίτωσες από τον κακό Οσάμα. Το τέλος του Οσάμα Μπιν Λάντεν έρχεται να επισφραγήσει την αμερικανική κυριαρχία σε μια εποχή που η ιμπεριαλιστική αυτή δύναμη την έχει ανάγκη προκειμένου να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της, στα διεθνή φόρα αφενός και αφετέρου στο εσωτερικό των ΗΠΑ όπου το δημόσιο χρέος θα αποτελέσει και εκεί τον θεμέλιο λίθο της μελλούμενης «αναδιοργάνωσης» του κράτους.

Βέβαια ο τρόπος σύλληψης του Οσάμα και η απόδοση "δικαιοσύνης" με όρους σύγχρονων καουμπόηδων και Άγριας Δύσης, πυροδοτεί ακόμα ένα θερμότερο πόλεμο μεταξύ πολιτισμένης δύσης και βάρβαρης ανατολής σε ολόκληρο τον πλανήτη και τροφοδοτεί τον φονταμενταλισμό και τις πράξεις αντίποινων ενώ νομιμοποιεί τις όποιες στρατιωτικές παρεμβάσεις γίνουν άμεσα ή στο μέλλον από την πολιτισμένη δύση.

Τους τελευταίους μήνες πάντως η ελληνική κυβέρνηση όλο και αποκόπτει τις γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας με τους βάρβαρους άραβες και λίγο πολύ τάσσεται με τον άλλο άπιστο κατά την Ορθοδοξία το Ισραήλ.

Η αντιαραβική πολιτική επιβεβαιώνεται από το γεγονός της εισβολής ελληνικών στρατευμάτων (με πολεμικά αεροσκάφη F16) στην Λιβύη. Η Ελλάδα είχε να συμμετάσχει τόσο άμεσα στο «μέτωπο» των στρατιωτικών ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων από τον πόλεμο της Κορέας. Αναβαθμίστηκαν οι βλέψεις και οι επιδιώξεις της; Ή σαν ένα απλό και άβουλο στρατιωτάκι συμμετέχει στο παιχνίδι και θα θυσιαστεί προκειμένου να σωθεί ο Βασιλιάς;

Με την στάση αυτή η Ελλάδα αποκόπτει τις όποιες γέφυρες φιλίας και συνεργασίας είχε δημιουργήσει στο παρελθόν με τους απέναντι λαούς της Μεσογείου.
Το υστερικό δίπολο τρομοκρατία-αντιτρομοκρατία από το 2001 και μετά έχει χρησιμοποιηθεί προσχηματικά από τις δυτικές κυβερνήσεις για να δικαιολογήσουν τα ιμπεριαλιστικά και ληστρικά τους σχέδια και να επιβάλλουν με κάθε τρόπο τον σύγχρονο μαζικό καταναλωτικό πολιτισμό που αποκαλούν και καλά Δημοκρατία.

Ενώ η πολιτική εικόνα αυτή την περίοδο για τις Αραβικές χώρες είναι δυσδιάκριτη το γεγονός ότι η στρατιωτικοοικονομική μηχανή των καπιταλιστών εισβάλλει στις αραβικές χώρες τροφοδοτεί το μένος των Αράβων πολιτών και διαμορφώνει τους όρους για την δημιουργία φονταμενταλιστικών πολεμικών συγκρούσεων χωρίς τέλος.

Οι μόνοι χαμένοι τελικά θα είμαστε εμείς οι πολίτες των κρατών της μεσογειακής λεκάνης ενώ οι εκάστοτε ελίτ θα απολαμβάνουν την υπεραξία των αγώνων και του μόχθου μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: