Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Όποιος δεν θέλει μετανάστες στον τόπο του να σταματήσει την ιμπεριαλιστική πολιτική...

Όποιος δεν θέλει μετανάστες στον τόπο του να σταματήσει την ιμπεριαλιστική πολιτική των πολιτικών και οικονομικών ελίτ που ξεσπιτώνουν εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη και τον οδηγούν στις «πολιτισμένες» χώρες μας.


Ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε με μαχαιριές από τρεις μετανάστες προκειμένου να του αρπάξουν μία κάμερα. Αυτός ο θάνατος στάθηκε η αφορμή για τους ακροδεξιούς αληταράδες να ξεκινήσουν ένα γενικευμένο και αδιάκριτο πογκρόμ κατά των μεταναστών που κατοικούν στην Αθήνα και να χύσουν όλο το μίσος και το φαρμάκι τους σε όποιον δεν ταίριαζε με τον «κανόνα» του αιώνιου και αθάνατου έλληνα.

Πριν λίγο καιρό πάλι, οι οπαδοί δύο ομάδων στην Κόρινθο ξεκαθάριζαν με αυτόματα όπλα το πια ομάδα είναι καλύτερη από την άλλη με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά τραυματισμένοι «φίλαθλοι» στο νοσοκομείο, ενώ, τα «κρούσματα» εισαγωγής στα ψυχιατρικά κέντρα δηλώνουν ότι έχουν αγγίξει το κόκκινο και οι αυτοκτονίες τον τελευταίο χρόνο υπερδιπλασιάστηκαν. Όλα αυτά μαζί μας οδηγούν αναγκαστικά στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της κοινωνίας έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο.

Η εγκληματικότητα αυξάνεται και γίνεται όλο και πιο απειλητική για τους κατοίκους των πόλεων και όχι μόνο, ενώ η «τιμή» της ανθρώπινης ζωής έχει πέσει πλέον κατακόρυφα στα «χρηματιστήρια του νεοφιλελευθερισμού». Όλα αυτά όμως δεν πρέπει να τα λογαριάζουμε σαν κάτι το φυσικό και αυτονόητο ή σαν ¨τις θεόσταλτες πληγές του Φαραώ¨ που τιμωρούν την τεμπέλικη ελληνική κοινωνία αλλά πρέπει να προσμετρηθούν ως τα αποτελέσματα της πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνουμε και που τα αίτια της οφείλονται στην επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού. Μιας κρίσης που κατά τα φαινόμενα δεν έχει ακόμα φτάσει στο αποκορύφωμα της και που οι σαρωτικές επιπτώσεις είναι πλέον ορατές σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της ψυχικής υπόστασης του ανθρώπου.

Εθελοτυφλούμε αν διαχωρίσουμε τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας από την άνευ όρων υπερσυσσώρευση χρήματος στις τράπεζες και στις τσέπες λίγων και «καλών» ενώ το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας ζει με τον βραχνά της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Εθελοτυφλούμε αν θεωρούμε ότι η οφθαλμοφανής βία και η άγρια εγκληματικότητα που εκφράζονται τόσο από την πλευρά των μεταναστών όσο και των ελλήνων είναι αποκομμένη από την ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική του ΛΑΟΣ ΝΔ ΠΑΣΟΚ και της καθεστωτικής αριστεράς.

Η διάλυση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού ευθύνονται για τα φαινόμενα του κανιβαλισμού και της ωμοφαγίας που και καλά «συγκλονίζουν» την ελληνική κοινωνία όποτε εκδηλώνονται και αφήνουν άφωνους τους τηλεοπτικούς μέντορες μας.
Οι σχέσεις υποτέλειας που δημιουργούν οι εξουσιαστικές ελίτ τόσο στις Αραβικές στις Αφρικανικές στις Ασιατικές όσο και στις ευρωπαϊκές χώρες ευθύνονται για την εξαθλίωση του κόσμου που από ένα σημείο και έπειτα δεν έχει και τίποτα να χάσει.
Όσο οι εξαθλιωμένοι θα αυξάνονται τόσο τα φαινόμενα της άγριας εγκληματικότητας θα αποτελούν το καθημερινό ψωμοτύρι μας.

Η λύση σε αυτή την αύξηση της εγκληματικότητας δεν μπορεί να είναι η ανάλογη ή και μεγαλύτερη αύξηση της αστυνόμευσης και της επιτήρησης προκειμένου να επιτευχθεί μια δήθεν ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ μας. Δεν λύνονται με περισσότερη αστυνόμευση τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα αλλά μόνο με αλλαγή της πολιτικής.
Όσο οι ακροδεξιοί αλήτες αυτοπροσδιορίζονται ως οι σωτήρες του έθνους και κτυπάνε ανελέητα κάθε διαφορετικού χρώματος άνθρωπο υποδεικνύοντας τους, ως τους μοναδικούς υπεύθυνους των δικών μας δεινών τόσο πιο εύκολα θα αποπροσανατολίζεται η «κοινή γνώμη» από τους πραγματικούς υπαίτιους αυτής της έξαρσης της εγκληματικότητας και θα πολεμάει ανεμόμυλους.

Η προβοκατόρικη δράση τους όμως δεν σταμάτησε μόνο στους έγχρωμους επειδή και μόνο είναι μετανάστες αλλά επιτέθηκαν και σε όλες στις καταλήψεις κτηρίων από αναρχικούς που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή καθώς και σε καταστήματα και οικίες μεταναστών με απώτερο σκοπό να γενικευθεί αυτή η αντιπαράθεση
και να μετεξελιχθεί σε σύρραξη. Ευτυχώς αποτράπηκαν επιτυχώς…

Στο σημείο αυτό που μας έχουν φέρει δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ούτε ατομικές θύρες διεξόδου. Συλλογικά και αυτοοργανωμένα θα δημιουργήσουμε θεσμούς και λύσεις ενάντια σε αυτούς που προκαλούν τις συνθήκες όπου αναπτύσσονται η βία και η εγκληματικότητα. Ενάντια σε αυτούς που μας εμπαίζουν και μας θέλουν εξαθλιωμένα υποχείρια τους να δημιουργήσουμε ένα συλλογικό αυτόνομο κίνημα εμπιστοσύνης και κοινωνικής άμυνας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μαζί τα μέτρα που μας οδηγούν στην εξαθλίωση, την ψυχασθένεια, τη διάλυση των σχολείων, των νοσοκομείων, της ασφάλειας και της σύνταξης μας.

Συλλογικά και αυτοοργανωμένα να καταστείλουμε την έπαρση των φασιστών αλλά και κάθε φαινόμενο αντικοινωνικής εγκληματικότητας.

ΥΓ βέβαια στους πρεζέμπορους και στις μετανάστριες πουτάνες δεν τολμάνε να επιτεθούν οι αλητήριοι ρατσιστές για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τους παίρνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: