Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Γκρεμίζουν τις κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, καταργούν όσα δικαιώματα απέμειναν, καταργούν επιδόματα, κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, προγραμματίζουν τον εκτοπισμό των μεταναστών, θέλουν τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, δούλους στην υπηρεσία των κερδών του κεφαλαίου.
Ξεπουλάνε γη, νερό και αέρα, ξεπουλάνε τον πλούτο και την περιουσία της χώρας για την κερδοφορία των ντόπιων και ξένων αφεντικών τους.
Χτυπούν τις διαδηλώσεις, σκορπούν τον τρόμο με τις δολοφονικές επιθέσεις σ’ όποιον αντιστέκεται, με την συνεχή παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές, απειλούν με απαγόρευση των διαδηλώσεων.
Βγαίνουν με «θλίψη» και «αποφασιστικότητα» και μας αναγγέλλουν ότι είναι αναγκαίο για την σωτηρία της χώρας, για την σωτηρία της επόμενης γενιάς.


Οι ιμπεριαλιστές που βομβαρδίζουν τον πλανήτη, που κάνουν μετανάστες τους λαούς των χωρών που καταστρέφουν για τα δικά τους συμφέροντα, απαιτούν να διαφεντεύουν την ζωή μας, να μαυρίσουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας, να αρπάξουν την χώρα.
Η κυβέρνηση της αστικής τάξης, δοσίλογη στα ξένα αφεντικά, στο παζάρι της διάσωσής της, ξεπουλάει την ζωή μας. Στην κατάργηση του δικαιώματος της δουλειάς, της ασφάλισης, του μισθού, της περίθαλψης, της μόρφωσης βασίζουν την διάσωσή τους.

Θα περιμένουμε;

Όχι! Ξέρουμε ότι τα μέτρα τους δεν είναι για την διάσωση της χώρας, είναι για την κλοπή του πλούτου που παράγει ο κόσμος της δουλειάς.
Τον δρόμο τον δείχνουν οι λαοί της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής που συγκρούονται με τα αντιδραστικά καθεστώτα και τον ιμπεριαλισμό, οι μάχες που δίνουν οι λαοί στον πλανήτη, οι ισπανοί που έχουν κατακλύσει τις πλατείες τους.

Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε!
Είναι ο δρόμος που μόνο με οργάνωση και μαζική πάλη μπορούμε να βαδίσουμε.
Άμεσα, να συγκροτήσουμε ένα όσο πιο ευρύ μέτωπο αντίστασης. Ένα μέτωπο αντίστασης που θα δώσει τη δυνατότητα στο λαό και σε όσες δυνάμεις το επιθυμούν, μέσα από τη συνεργασία και την κοινή δράση, να παλέψουν και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή, με πραγματική δημοκρατία, με αξιοπρεπές επίπεδο ζωής, με το δικαίωμα στη δουλειά κόντρα στην ανεργία.

Χωρίς ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται με τις προτάσεις για δημοψηφίσματα, τις αναζητήσεις εναλλακτικών λύσεων μέσω του ελέγχου του χρέους, την μετατόπιση των αναζητήσεων του λαού από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η ανατροπή του μνημονίου και της υποτέλειας, στον λογιστικό προσδιορισμό του χρέους, στις εκλογές που συσκοτίζουν τον μόνο δρόμο που μένει στους εργαζόμενους για να διεκδικήσουν την ζωή τους.

Με την κοινή μας δράση, με ισότιμους όρους και μίνιμουμ πολιτικές συμφωνίες, σε ζητήματα που μπορούν να συνδέσουν τις επιτροπές και τις πρωτοβουλίες με τους δοκιμαζόμενους και τους εκμεταλλευόμενους. Η ειλικρινής κοινή δράση, είναι εργαλείο ζωτικής σημασίας για την πλατειά εργατική-λαϊκή συσπείρωση.
Για να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε:
Κάτω η πολιτική της υποδούλωσης, της εξαθλίωσης και της τρομοκρατίας!
Μέτωπο αντίστασης για ψωμί, δουλειά, ελευθερίες και ανεξαρτησία!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑ
Τετάρτη, 25 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια: