Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Σχετικά με την παρέμβαση της ¨Ανοικτής Συνέλευσης Ενάντια στην Κρίση»

Εκτός από τις πορείες στις οποίες οργάνωσαν και συμμετείχαν, με αποκορύφωμα την κατάληψη του επαρχείου, τα μέλη της «Ανοικτής Συνέλευσης ενάντια στην Κρίση» έκαναν μία από τις καλύτερες παρεμβάσεις τους, την Παρασκευή το βράδυ 14-5-2010. Η ταινία «Μνήμες Λεηλασίας» που πρόβαλαν στην πλατεία Μανδηλαρά, εκτός από το ότι καθήλωσε και τους περαστικούς, αποκάλυψε σε όσους την είδαν τον ρόλο του ΔΝΤ στην Αργεντινή. Παράλληλα (και συνειρμικά) ανέδειξε τις ομοιότητες με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα καθιστώντας σαφές στους παρευρισκόμενους ότι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός (του πα.σο.κ, του λα.ο.ς και της ν.δ.) είναι ένα απάνθρωπο πολιτικό σύστημα που στηρίζεται σε συγκεκριμένους πυλώνες, με πολύ συγκεκριμένους σκοπούς που παρεμπιπτόντως απέχουν «παρασάγγας» από αυτά που ευαγγελίζεται ότι υπερασπίζει και προωθεί ο καπιταλισμός (ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη δηλαδή).

Αν και η Αργεντινή με την Ελλάδα φαίνονται να έχουν και έχουν, πολιτισμικές, γεωγραφικές, θρησκευτικές, παραγωγικές και πολιτικές διαφορές, αν τις εξετάσουμε συγκριτικά, με «πολιτική ματιά» και υπό το πρίσμα του νεοφιλελευθερισμού, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι ομοιότητες μας είναι πολύ περισσότερες από όσο θέλουν να πιστεύουν κάποιοι. Τόσες πολλές που και ο πιο ψύχραιμος θα ανησυχήσει σκεπτόμενος τις συνέπειες της εισβολής του ΔΝΤ στην Αργεντινή και συνειρμικά θα οδηγηθεί να αναλογιστεί και τις αντίστοιχες ή ανάλογες συνέπειες, που θα έχουμε στην Ελλάδα τώρα και στο εγγύς μέλλον.
Μπορεί λοιπόν οι χώρες μας να διαφέρουν όμως οι «συνταγές» του ΔΝΤ και της ΕΕ είναι ίδιες και απαράλλαχτες. Ήδη τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα έχουν παρθεί και αναμένουμε τα επόμενα.

Βασική προϋπόθεση για να περάσουν τα βάρβαρα και αποτρόπαια μέτρα είναι η κατάλυση της τυπικής αστικής δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα το συνταγματικό πραξικόπημα της 6ης Μάη στην ουσία διέγραψε με «μονοκοντυλιά» την βουλή μετατρέποντας την και τυπικά σε καφενείο συνεύρεσης αργόμισθων βουλευτών ενώ ο παντοκράτωρ Παπακωνσταντίνου σφετερίζεται ακόμα και τις αρμοδιότητες του προέδρου της δημοκρατίας.

“Οι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει δεν μπορούν να οριστούν χωρίς νόμο ” – ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΡΘΡΟ 36.2

Από τις 6 του Μάη, τα όποια οικονομικά μέτρα ακολουθήσουν κατά εντολή της τρόικας (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ) θα υιοθετούνται κατόπιν μιας απλής ενημέρωσης των βουλευτών και πάντως χωρίς της έγκριση της βουλής. Η βουλή η ίδια τήρησε σιγή ιχθύος για αυτό το πραξικόπημα πλην ελάχιστων βουλευτών της αριστεράς!

Ένα άλλο κοινό στοιχείο είναι η βία του κράτους, που στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ένα ανελέητο πογκρόμ βίας έχουν εξαπολύσει οι κυρίαρχοι όχι μόνο κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων αλλά και εναντίον αθώων πολιτών που βρίσκονται μέσα στα σπίτια τους, ξυλοκοπώντας τους με μίσος. Ταυτόχρονα έχουν επιστρατεύσει όλο τον παρακρατικό μηχανισμό προκειμένου να χαλιναγωγήσουν τα συναισθήματα οργής και αγανάκτησης του κόσμου και να καταστείλουν με τον πιο βίαιο τρόπο τις λαϊκές αντιδράσεις. Αποτέλεσμα της παρακρατικής δράσης ήταν η δολοφονία 3 ανθρώπων. Παρόλα αυτά οι κινητοποιήσεις δεν σταματάνε.

Ένα άλλο κοινό στοιχείο είναι οι διεφθαρμένοι και ξεπουλημένοι πολιτικοί που προκειμένου να σώσουν τους τραπεζίτες από σίγουρη χρεωκοπία ρίχνουν στον Καιάδα τους έλληνες εργαζόμενους χωρίς τύψεις και ντροπές. Ο Μακιαβελισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Επίσης αναγκαία συνθήκη για την επιβολή των μέτρων είναι η διάχυση της πεποίθησης στις κοινωνίες ότι αυτές ευθύνονται για την οικονομική κατάρρευση της χώρας τους και όχι η διαχείριση της κρίσης από τον κρατικό μηχανισμό υπέρ των τραπεζών. Δεν φταίει η καπιταλιστική συσσώρευση αλλά ο απλός κόσμος.

Ταυτόχρονα με διλλήματα ολοκληρωτικού τύπου ή αυτό ή το χάος πρέπει να πείσουν τον κόσμο ότι η συνταγή που μαγειρεύουν οι κυρίαρχοι είναι η μόνη που θα βγάλει τον κόσμο από την κρίση. Είναι μονόδρομος το ΔΝΤ αν θέλετε να σώσουμε το έθνος μας.

Η απόσπαση της εκλογικής συναίνεσης με ψέματα, με προπαγάνδα και λαϊκισμό είναι μια πάγια τακτική του καπιταλιστικού ολιγαρχικού συστήματος από την δημιουργία του μέχρι και την οριστική διάλυση του. Η πεποίθηση ότι οι κυβερνήσεις έχουν σαν κύριο ρόλο την ειρηνική διαμεσολάβηση τους για να λυθούν δίκαια, οι ταξικές αντιθέσεις και οι συγκρούσεις διαφορετικών συμφερόντων, είναι αυταπάτη και φενάκη. Καταρρίφθηκε και αυτός ο κοινός μύθος.

Οι ειδήμονες στην παρούσα φάση παίζουν τον ρόλο για τον οποίο τους πληρώνει το κράτος. Έρχονται σαν εθνοσωτήρες και με όρους τεχνικούς συμβάλλουν τα μάλα στην γιγάντωση της αισχροκέρδειας των τοκογλύφων επιβεβαιώνοντας και διαιωνίζοντας την επίσημη προπαγάνδα.
Η εξατομίκευση που έχουν επιτύχει με την νοηματοδότηση, της αγοράς, του κέρδους και της διάκρισης, ως κύριων συστατικών της ελεύθερης καπιταλιστικής κοινωνίας που επιτυγχάνεται μόνο μέσω τους ελεύθερου ανταγωνισμού των αγορών, λειτουργεί θετικά για το σύστημα σε κρίσιμες στιγμές όπως αυτές που βιώνουμε όλοι μας.

Ακόμα και σήμερα μιλάνε για ανάπτυξη που θα μας σώσει από τα προβλήματα που δημιούργησε… η ίδια η ανάπτυξη. Μα πως είναι δυνατόν η λύση ενός προβλήματος να βρίσκεται μέσα στο ίδιο το πρόβλημα; Αυθαίρετα και αυταρχικά μέσω των ΜΜΕ διαχέεται η εντύπωση μιας θαυμάσιας, ειρηνικής και πράσινης ανάπτυξης αποσιωπώντας το τίμημα αυτής της καπιταλιστικής πολιτικής. Ένα τίμημα που περικλείει την καταστροφή του περιβάλλοντος αφενός και αφετέρου ένα εξίσου βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές με χιλιάδες τραυματισμούς και πρώιμους θανάτους εργατών, με ταξικούς αγώνες διαρκείας, με καταστολή και φυλάκιση του ριζοσπαστικότερου τμήματος της κοινωνίας (αυτού που διεκδικεί την κατάλυση της βουλής από τα κάτω, από την βάση και όχι από ένα ή μερικούς παντοκράτορες), με αυτοκτονίες των άνεργων και κατασχέσεις βασικών περιουσιακών στοιχείων όσων δεν είχαν την «σωστή επιχειρηματική» δράση.

Με την διάλυση του πρωτογενή τομέα, την αποβιομηχάνιση της χώρας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε τιμές που φτάνουν το 10-20% της αντικειμενικής αξίας του πλούτου που έχει παραχθεί με τους φόρους των εργαζόμενων. Και τέλος με την πλήρη υποβάθμιση των λαϊκών κινημάτων και των κοινωνικών αγώνων που υποτίθεται ότι είναι η αστέρευτη πηγή δύναμης για την κυβέρνηση και αποτελούν την ατμομηχανή που σέρνει το τρένο της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της ισότητας και της δικαιοσύνης. Ακόμα και η τυπική καπιταλιστική αρχή ότι οι πολίτες αποτελούν την αρχή και το τέλος της εξουσίας έχει καταρριφθεί. Η εξουσία πηγάζει από τον λαό ασκείται από τον λαό για τον λαό έλεγε ένα σύνθημα του Α. Παπανδρέου το 1980… εφάμιλλο της «αντιεξουσιαστικής» εξουσίας του Γιώργου Παπανδρέου.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουν κυβερνήσεις «εθνικής ενότητας ή σωτηρίας » ή καμία οικουμενική που θα στελεχώνεται από τους ειδήμονες του ίδιου οικονομικού και πολιτικού υπόκοσμου, για να ρίξουν ακόμα περισσότερη στάχτη στα μάτια του κόσμου και να αποσιωπήσουν το συνταγματικό πραξικόπημα και την έλλειψη στήριξης της κυβέρνησης από τους εργαζόμενους τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η νέα κυβέρνηση προφανώς θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας μεταπολίτευσης που ουσιαστικά ουδέποτε υπήρξε.

Αυτοί οι πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες έχουν εξασφαλιστεί στα περισσότερα καπιταλιστικά κράτη και οι ομοιότητες της μαζικής καταναλωτικής κοινωνίας είναι παντού ίδιες… συν το γεγονός ότι έχοντας μάθει να ζούμε σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με ελεγχόμενη διατροφή, παιδεία που δημιουργεί παθητικούς και υποταγμένους υπηκόους, ελεγχόμενη διασκέδαση, ελεγχόμενους ελεύθερους χώρους, ελεγχόμενα δικαιώματα και τρόπους δράσης, επιζητώντας βεβαιότητες μετά μανίας και απολαμβάνοντας θεάματα και ξερό άρτο, είναι πολύ πιο εύκολο να υποκύψουμε στα «κελεύσματα» των φασιστών και ακροδεξιών παράσιτων που ευαγγελίζονται την νομιμοφάνεια παρά να ασπαστούμε τις αξίες της άμεσης δημοκρατίας. Της μόνης δημοκρατίας…

Ύφεση, ανεργία, φτώχεια, υποτέλεια και υποταγή, μας επιφυλάσσουν τα νέα σοσιαλιστικά μέτρα του ΔΝΤ της ΕΕ και ΕΚΤ. Το δίκτυ ασφάλειας και στήριξης που υποτίθεται μας δίνουν γενναιόδωρα, είναι ο βρόγχος που αν δεν τον περάσουμε εμείς στον λαιμό των ελεεινών τοκογλύφων, θα μας τον περάσουν αυτοί.

Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι δεν κάνω αναφορά στο ΔΝΤ για να ξεδιπλώσω ακόμα περισσότερο το πέπλο φόβου και ανασφάλειας, που απλώνουν πάνω στην κοινωνία οι κυρίαρχοι με σκοπό να παραμείνουν στην βολή του καναπέ οι πολίτες και να προσπαθούν μόνοι τους να γλιτώσουν από τις συνέπειες της κρίσης, αλλά, για να θέσω ένα πολιτικό προβληματισμό όπου αμφισβητούνται οι πυλώνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και κυρίως να τονίσω την μοναδική διέξοδο, που υπάρχει σε τέτοιες καταστάσεις. Η μόνη λύση και ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολύ-επίπεδη και πολυσύνθετη κρίση βρίσκεται στην βάση και ανάμεσα μας και είναι η αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη και μόνο η αλληλεγγύη.

Και αυτή θα πρέπει να είναι ο μοχλός κινητοποίησης των μελών της «ανοικτής συνέλευσης ενάντια στην κρίση». Μιας ανοικτής συνέλευσης που αν ξεπερνούσε τις αστικές νοοτροπίες και τους παραδοσιακούς τρόπους δράσης-αντίδρασης χωρίς να τους υποβαθμίζει ή να τους απαξιώνει, θα μπορούσε να μετασχηματισθεί στην Νάξο σε ένα σπέρμα πολιτικό και κοινωνικό (παραγωγικό) όπου μετά από ένα βραχύ διάστημα κυοφορίας και επεξεργασίας των μη συμβατικών ιδεών της θα έθετε μεσοπρόθεσμα τα θεμέλια της άμεσο-δημοκρατικής κοινωνίας. Της μόνης κοινωνίας όπου εξασφαλίζεται η ισότητα και η δικαιοσύνη.

Πρέπει λοιπόν πρώτα να παλέψουμε με την κυρίαρχη προπαγάνδα με συνέπεια, με συνέχεια και υπομονή και με τα ίδια όπλα να δείξουμε στην κοινωνία την εναλλακτική μας πρόταση. Από εμάς εξαρτώνται όλα αυτά για να πραγματοποιηθούν ή όχι.

19 σχόλια:

εχεφρων είπε...

Τώρα σχετικά με την αναφορά του εκδότη της μάσκας στο μπλοκ μου
έχω να τονίσω ορισμένα πράγματα.

1) δεν αναφέρει καθαρά ότι
σχολιάζει τα σχόλια του μπλοκ και όχι τις κύριες αναρτήσεις. προφανώς η έλλειψη σοβαρών θεμάτων τον στρέφει να αναζητήσει θέματα στα σχόλια του μπλοκ μου, πάλι όμως, με τον γνωστό υβριστικό λαϊκισμό του εκδότη της μάσκας.
Δεν κάνει δηλαδή καμία αναφορά ότι κατάντησε να γράφει για σχόλια
ή να ασκεί κριτική στο
περιεχόμενο του μπλοκ παρά
με καθαρό ειρωνικό τρόπο με χαρακτηρίζει ως "οφ σαιντ" και "χειρόφρεν(ο)".
2) προσπαθεί να ανασκευάσει τις ρατσιστικές τοποθετήσεις του στην μάσκα αφού πρώτα έχει
επιστρατεύσει κάποια από τα
πολλά αποθέματα της
κομπορρυμοσύνης και της
μεγαλομανίας που τον χαρακτηρίζουν θεωρόντας και χαρακτηρίζοντας αδαή και άσχετο με την τέχνη όποιον δεν κατανοεί τον ρατσισμό του που αυτό-μετουσιώνει και αυτοπροσδιορίζει και καλά σε υψηλού επιπέδου τέχνη. Δαπέδου ή μάλλον υπογείου... εννοεί με την υποτιθέμενη... τέχνη του.
Ειρωνία εκδότα αποτελεί το γεγονός να είναι ορατή σε όλους η ειρωνία με την οποία απευθύνεσαι σε μένα και
αυτή με την οποία ειρωνεύεσαι τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου
για την μη αποτελεσματικότητα του απέναντι στους λαθρέμπορους-μετανάστες να μην χαρακτηρίζεται ως τέτοια παρά μόνο από εσένα και από μερικά σκυλάκια σου;;;
είναι ειρωνικό δεν συμφωνείς
και εσύ;
Αυτή την ειρωνική διάθεση που προσπαθείς εκ των υστέρων να αποδώσεις, δυστυχώς δεν μπορεί να αποδοθεί σε γραμμένα και δημοσιευμένα κείμενα.
Είναι ειρωνικό αλλά πραγματικό.
Όσο για τα επίθετα με τα οποία με στόλισες αν ήταν πολιτικά δεν θα έκανα ίσως καμία αναφορά, από την στιγμή όμως που δεν είναι παρα σχόλια καφενείου θα σου απαντήσω
και εγώ με τους ίδιους όρους και μέσα στο ίδιο ποδοσφαιρικό πλαίσιο.
Το μόνο που ίσως κατέχεις καλά μιας και όλη μέρα ασχολείσαι και φανατίζεσαι με αυτό.
αν λοιπόν εγώ είμαι οφ σαιντ εσύ εκδότα είσαι βλήτο μεταλλαγμένο που το κούρεψαν για να μοιάζει
με γρασίδι ποδοσφαιρικού αγώνα.
μεταλλαγμένο βλήτο που θεωρείς εαυτόν βελανιδιά είσαι και αυτό κατουρημένο και χεσμένο από τα κόπρανα των πουλιών και καταβρεγμένο από τα πτύελα των ποδοσφαιριστών
3ης εθνικής που αθλούνται πάνω σου και σε βρίζουν.

εχεφρων είπε...

και δεν κατάλαβες καλά γιατί εγώ
δεν έβαλα όρια στο χιούμορ απλά έγραψα ότι το δικό σου, είναι
και δεν είναι χιούμορ. οριακό και μεπολύ προσπάθεια μπορεί να καταμετρηθεί ως τέτοιο...

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά στον επίλογο του άρθρου σου προτρέπεις να ξεκινήσει η επανάσταση σε όλες τις κοινωνικές δομές από τη Νάξο! Κι επειδή συμφωνώ ότι "όλα από εμάς εξαρτώνται" θεωρώ ουτοπικό και ανέφικτο κάθε τέτοιο συλλογισμό. Ίσως γιατί πιστεύω ότι πρώτα ατομικά ο καθένας μας πρέπει να αποβάλει τις εμπάθειες και την αυτοπεριχαράκωση από τα προσωπικά συμφέροντα, που μας καθηλώνουν σε μια σχέση "δούναι και λαβείν" με τους φορείς της όποιας εξουσίας, και μετά να προσπαθήσουμε την όποια κυοφορία της αμεσο-δημοκρατικής κοινωνίας. Αν σε μια τέτοια κοινωνία εξασφαλίζεται η ισότητα και η δικαιοσύνη, δεν το γνωρίζουμε γιατί δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Οπότε μιλάμε για κάτι που αγγίζει τα όρια της φαντασίας. Το θέμα πρέπει να είναι το εφικτό και η πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Καλές οι εκθέσεις ιδεών, αλλά πρέπει να τις υποστηρίζεις ο ίδιος. θεωρώ, δηλαδή, ότι τα σχόλια που επισυνάπτεις, εκτός του ότι είναι άσχετα με το θέμα που πραγματεύεσαι, αποκαλλύπτουν μια διττά εκφραζόμενη προσωπικότητα. Ενώ το γραπτό εκφράζεται από ύφος διδακτικό, τα εμποτισμένα με δηλητήριο σχόλα, υποδεικνύουν αμετροέπεια. Με απλά λόγια: δάσκαλε που δίδασκες...

εχεφρων είπε...

δεν ξέρω αν εσύ υποφέρεις αυτή
την πραγματικότητα και ταυτόχρονα θεωρείς τον εαυτό σου ρεαλιστή.
η ουτοπία που προτείνω είναι στην
ουσία μια επαναστατική
συμπεριφορά απέναντι στην κρίση
που βιώνουμε όλοι μας. ακόμα και σε επίπεδο παραγωγικό δηλαδή. η ουτοπία είναι ο τόπος που θα δημιουργήσουμε εμείς στο μέλλον...μια μορφή κολεκτίβας που θα είναι ανοικτή
στον κόσμο... δεν μιλάω για όπλα
και άλλα τέτοια!
όσο για τα υπόλοιπα σχόλια σου...
ε! δεν βρίσκω, δα, και καμία
μεγάλη διαφορά από αυτά που με
κατηγορείς.
εξάλλου να σε ενημερώσω ότι και οργίζομαι και συνειδητά έγραψα
τα σχόλια... ως ανταπόδοση...
δεν το παίζω καλός σαμαρείτης ...
δεν αρνούμαι τα συναισθήματα μου,
και τον τρόπο που τα εκφράζω τα καθορίζει και η συμπεριφορά των άλλων.
εξάλλου ποτέ οι συγκρούσεις δεν έχουν λείψει στις καπιταλιστικές κοινωνίες. πάντα παρούσες ήταν
απλώς κάποιοι τους δίνουν σημασία και κάποιοι άλλοι τις παραλείπουν.
εγώ συγκεκριμμένα τις τονίζω και
τις αναδεικνύω...
εσυ ζητάς δασκάλους;
γιατί εγώ τέτοιος δεν είμαι
και ούτε αναγνωρίζω κανένα ότι μπορεί να διδάξει κάποιον άλλο
με το ζόρι.

Ανώνυμος είπε...

όποιος λέει ότι δεν υπήρξε ποτέ
αμεση δημοκρατία δεν έχει διαβάσει την ιστορία! οπότε δεν χρειάζονται κουβέντες με αυτούς τους άσχετους.
είναι ακριβώς αυτά που αναφέρεις για την παιδεία.
άσε τους άσχετους ρε εχεφρων αφού ξέρεις ότι δεν σε γουστάρουν.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ένας αναγνώστης της Μάσκας που ζω στην Αθήνα και διαβάζω την εφημερίδα εδώ και δύο χρόνια κάθε Τρίτη που μου έρχεται. Έμαθα για σένα από το τελευταίο φύλλο της που σε αναφέρει. Διαβάζοντας τα κείμενα σου, αλλά και τα σχόλια σου, κατέλειξα στο συμπέρασμα πως δικαίως η Μάσκα έχει χιλιάδες αναγνώστες κι εσύ μόνο ένα! Σε λίγο, μάλλον πως θα τον δηλητητιράσεις και αυτόν και δεν θα έχεις κανένα! Πραγματικά είσαι για γέλια ΧΕΧΕΧΕΦΡΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

μωρέ γράφετε ότι θέλετε
ούτε κρυο ούτε ζέστη μου
προκαλούν τα σχόλια των
φανατικών χαχααναγνωστών του καμβύση...

εχεφρων είπε...

κατα λάθος έγραψα ανώνυμος στο παραπάνω σχόλιο.
συμφωνώ με τους διάφορους
επικριτές μου ότι και φλύαρος= αμετροεπής είμαι για κάποιους που δεν καταλαβαίνουν τον διαφορετικό τρόπο σκέψης
και έκθεση ιδεών γράφω για τους συμβιβασμένους και υποταγμένους
και λιγότερους αναγνώστες έχω
από τα εκατομμύρια των αναγνωστών που έχει η Μάσκα.
Μετά τους τελευταίους φόρους που επεβαλε ο παπανδρέου στις διαφημίσεις (το 20% της αξίας τους)κινδυνεύει να κλείσει
το μπλοκ και να χάσουν την δουλειά τους οι 30 εργαζόμενοι
δημοσιογράφοι στο μπλοκ Εχεφρων!
είμαι σίγουρος όμως ότι έστω και
οι μισοί θα προσληφθούν
στην μάσκα για να ικανοποιηθεί
η απαίτηση 2 εκατομμυρίων
αναγνωστών για ανανέωση της
σατυρικής και πολιτικής εφημερίδας
που έχει ταράξει τα ήρεμα νερά της
ελληνικής ενημέρωσης.
Και μετά κάποιοι από αυτούς
ξύπνησαν ενώ κάποιοι άλλοι θα κοιμούνται συνέχεια.
όνειρα γλυκά

Ανώνυμος είπε...

Βάζω στοίχημα πως γράφεις συχνά και ως ανώνυμος για να γράφεις μπράβο στον ΕΧΕΦΡΩΝ!

εχεφρων είπε...

γράφω όπως υπογράφω και δεν χρησιμοποιώ τις πρακτικές σου.
εχω θέσεις και τις υποστηρίζω...
χωρίς μασκα και κομπλεξ.

Ανώνυμος είπε...

το να υποστηρίζεις (5:20)ότι υπήρξε ποτέ άμεση δημοκρατία και μάλιστα αταξική, κατα τα πρότυπα του αρθρογράφου, και έχει εφαρμοστεί, αποδεικνύει ότι διαβάζεις βιβλία (όχι απαραίτητα ιστορικά), αλλά δεν τα μελέτησες ποτέ σου, Διατήρησε στο σκοτάδι του μυαλού σου την προπαγάνδα ότι για όλα φταίει το "σύστημα", χωρίς να έχεις συλλάβει την έννοιά του, και πίστευε ότι μόνο εσύ γνωρίζεις την αλήθεια, γιατί ζεις και σκέπτεσαι έξω από αυτό!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά βρήκες το κόλπο για να δείξεις κινητικότητα στην ιστοσελίδα σου: επειδή τα γραπτά σου είναι βαρετά και χωρίς σχολιασμό, βρήκες "πιασάρικο" θέμα να ασχοληθείς. Το ξέρω ότι γράφοντας μπήκα κι εγώ στο κόλπο, αλλά όχι για να σου δώσω αξία...

Ανώνυμος είπε...

Α ΡΕ ΚΟΝΤΟΠΙΔΗ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΔΩ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ! ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;

εχεφρων είπε...

από εσάς δεν περίμενα δα και πολλά πράγματα.
ρε καραγκιόζηδες σας ζήτησα
να με διαβάζεται ή να μπαίνεται
στο μπλοκ; αντε να χαθείτε ρεμάλια.

εχεφρων είπε...

εγώ γράφω γιατί μου αρέσει...
και για όποιον του αρέσει...
ούτε δάφνες επιδιώκω, ούτε μαζική ανταπόκριση,
πολλοί όμως έχουν εκνευριστεί
με το μπλοκ και κάποιοι μάλιστα
με το που το άκουσαν ότι θα κάνω
μπλοκ έχασαν τον ύπνο τους
και το θεώρησαν εχθρική κίνηση.
Χρήζουν έρευνας και μελέτης οι αντιδράσεις τους από ειδικούς...
είναι οι ίδιοι που προβοκάρουν
σχεδόν όλα τα κείμενα μου.
υπομονή παιδιά θα το συνηθήσετε

Ανώνυμος είπε...

ΧΕ ΧΕ ΧΕ ΧΕΧΕΦΡΩΝ...ΧΕ ΧΕ ΧΕ ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ...ΧΕ ΧΕ ΧΕ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΟΥ ΧΟΥ ΟΥΟΥΟΥΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν θα ήθελα να εκφράσω την απογοήτευσή μου για τον παραπάνω διάλογο, ο οποίος μάλιστα λαμβάνει χώρα με αφορμή την εκδήλωση της ανοιχτής συνέλευσης - πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη σύνδεση...
Εχέφρων, επειδή είμαι από αυτούς, -ες που δεν βαριούνται να διαβάζουν τα κείμενά σου και τα βρίσκω ενδιαφέροντα, παρόλο που δεν συμφωνώ 100% με αυτά, αναρωτιέμαι γιατί ρίχνεις το επίπεδο του blog με τέτοιου είδους συζητήσεις. Συμφωνώ, ότι είμαστε ζωντανοί άνθρωποι με συναισθήματα και εκρήξεις, ο γραπτός λόγος όμως μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουμε κάπως την οργή και τον τρόπο που εκφραζόμαστε.
Δεν προσπαθώ να καταστείλω τα συναισθήματά σου απλά θεωρώ ότι στις μέρες μας καλό θα ήταν η οργή και ο θυμός μας να στοχεύουν σ' αυτούς που προσπαθούν να γυρίσουν τις κατακτήσεις μας πολλά χρόνια πίσω, προς όφελος των λίγων.
Ας μην αναλωνόμαστε σε μικροεγωισμούς και προσωπικούς τσακωμούς μεταξύ μας.

εχεφρων είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω.
όμως άλλο
τα σχόλια που έκανα εγώ για το κείμενο των μεταναστών της Μάσκας
και άλλο τα σχόλια του γιωργάκη.
κάποια πράγματα δεν μπορούν να περνάνε έτσι! μάλιστα δεν
θα έκανα
σχόλια για τον γιωργάκη αν
δεν μου
έλεγαν κάποιοι φίλοι ότι έγραφε
σχόλια προβοκατόρικα στο μπλοκ μου και κόμπαζε για αυτή του την δράση στην παραλία. (τότε που κατηγορούσαν σύσσωμη την πεκιν για κοπή δένδρων... ένας εκ των "δικαστών" στο δικό μου μπλοκ είναι και ο γιωργάκης).
όλοι γνωρίζουν τις εμμονές του
και οι φίλοι μου και οι γνωστοί μου γνωρίζουν ότι μόλις έμαθε για την
δημιουργία του μπλοκ έπαθε ταράκουλο
και τσακώθηκε με όλους γιατί θεώρησε την κίνηση μου εχθρική προς στην μάσκα. αν είναι δυνατόν!
όλοι προσπάθησαν να τον προσγειώσουν.μάταια όμως. εγώ μάλιστα παρά τα οσα είχε κάνει και είχε πει για εμένα προσπάθησα μέσω της συζήτησης να τον πείσω ότι θα συνέχιζα να γραφω στην μάσκα.
εκείνος υπό το κράτος της παράνοιας ακύρωσε τις συναντήσεις χωρίς να
τις ανανεώσει.
και επειδή αυτό είχε ξαναγίνει
έθεσα και εγώ τα όρια μου και
τον διέγραψα οριστικά. και όχι
μόνο εγώ...!!! εκείνος ξέρει!!!
εκείνος όμως υπό το καθεστώς της παράνοιας συνεχίζει τις προκλήσεις και να πιστεύει ότι θέλω να κάνω κακό στην μάσκα(;;;). Οι κοινοί γνωστοί γνωρίζουν ότι θα
μπορούσα να έχω άλλη σχέση με την μάσκα. οι κοινοί γνωστοί γνωρίζουν ότι εγώ έγραφα
σαν ΖΟΡΟ: και δεν τον ήθελε
στην αρχή ο γιωργάκης
σαν ΥΠΑΡΞΙΣΤΗΣ, χωρίς ουδέποτε
να το καταλάβει κάποιος!
με τα αρχικά Χ.Π. και Β.Κ. και στο σαλόνι με το όνομα μου (όλα αυτά σαν απάντηση και στο ΒΛΟΚ ΔΗΜΟΤΗΣ μιας και θεώρησε τα διαφορετικά κείμενα μου αποτέλεσμα μέθης).
ήμουν πάντα συνεπής και σταμάτησα
να γράφω στην μάσκα επειδή μου
έκοψε ένα κείμενο στο οποίο σαν
ΖΟΡΟ τον ρωτούσα ειρωνικά αν θα μας πρότεινε σαν εκδότης να ψηφίσουμε και ΝΔ; σαν ένα είδος αυτοκριτικής!
παρόλα αυτά συνέχισα να γράφω μετά τον δεκέμβρη του 2008. Το καλοκαίρι του 2009 μου ασκούσε πιέσεις ο κουμπάρος μου να γράφω κείμενα
γιατί δεν είχε θέματα η μάσκα.
παρά τον φόρτο εργασίας έγραφα
κάθε βδομάδα στο σαλόνι.
παρά το ότι βγαίναμε μαζί μιας και
είχαμε κοινούς φίλους και γνωστούς έκλεισε η μάσκα για Χριστούγεννα
και εγώ με ένα κοινό γνωστό τότε -φίλο σήμερα-, δημιουργήσαμε τον ΕΧΕΦΡΩΝ. ήταν
από τους πρώτους που το έμαθε ο γιωργάκης μιας και είχαμε αρκετά δείπνα σε σπίτια κοινών γνωστών...
όταν γύρισε από την Αθήνα και
του το είπαμε σε ένα σπίτι κοινού φίλου του πρότεινα να πάρει
τα πρώτα 2 κείμενα του μπλοκ μου
αυτό με την ΕΑΣ Νάξου και τον ΧΥΤΑ να το δημοσιεύσει ως εχέφρων τις 2 εβδομάδες που θα έλειπα και μόλις γυρνούσα από την αθήνα θα συνέχιζα να γράφω στην μάσκα σαν Β.Κ.. χωρίσαμε μια χαρά και όταν είμασταν στην αθήνα μας τηλεφώνησαν για να μας ενημερώσουν ότι ο γιωργάκης
είχε γίνει πυρ και μανία με τον εχεφρων και ότι ήταν κίνηση εχθρική για την μάσκα. Μάλιστα στην 1η
μάσκα του 2010 αναφέρει επίτηδες
2 νέα πολύ καλά μπλοκ " του απόλλωνα" και το "αιολικά πάρκα κορώνου" για να με πειράξει. ούτε κρύο ούτε ζέστη. επέμεινα να τα βρούμε! ποιος όμως είναι εύκολο να ξεπεράσει τις εμμονες και την παράνοια του;
όλοι όσοι ήταν στο τραπέζι μαζί τους εκείνο το βράδυ τον "έφτυσαν" κατάμουτρα και τον κατηγόρησαν ως παρανοικό.
Κανονικά έπρεπε να κάνω κύρια ανάρτηση όλη αυτή την ιστορία και ποιο αναλυτική...
όμως γνωρίζω ότι οι μέρες είναι όντως δύσκολες και χρειαζόμαστε συσπείρωση...

εχεφρων είπε...

ή μάλλον να αφήσουμε κατά μέρος
αυτά τα προβλήματα και να τα λύσουμε κάποια άλλη φορά!