Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τι χρειάζεται για να κατασκευαστεί μια "οικολογική" ανεμογεννήτρια

1) η εξόρυξη του σιδηρομεταλλεύματος στην Βραζιλία και η μεταφορά του στην Κίνα με πλοίο για την δημιουργία του Χάλυβα.

2) δημιουργία χάλυβα

3) μεταφορά του στην Ισπανία για παραγωγή ιστών

4) εξόρυξη μεταλλεύματος χαλκού στην Χιλή και μεταφορά του στην Γερμανία για την κατασκευή γεννητριών

5) κατασκευή πλαστικών έλικα πιθανός τόπος κατασκευής Ολλανδία

6) μεταφορά των ανεμογεννητριών στους τόπους υποδοχής

7) μελέτη και κατασκευή δρόμων πλάτους 8 μέτρων στις κορυφογραμμές των βουνών

8)κατασκευή βάσεων με οπλισμένο σκυρόδερμα μεγέθους γηπέδων μπάσκετ

9) πιθανά λιμενικά έργα όπου χρειάζονται βλέπε Σέριφο και πιθανόν Νάξος

10) διασύνδεση και καλωδίωση των υποσταθμών με το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ.

Και όλα αυτά γιατί θέλουν να προστατέψουν την φύση....

3 σχόλια:

κ.α είπε...

και τι χρειαζεται για να εχουμε εμεις ολα τα καλα(πλυντηριο,κουζινα,κλπ)?
Λιγες εκατονταδες αρρωστοι με καρκινο στην Πτολεμαιδα,και αλλοι τοσοι στην Μεγαλοπολη.
Μηπως να γινει ανταλλαγη πλυθησμων,να ερθουν απο την πτολεμαιδα εδω για μπανακια και να μετακομισουμε εμεις εκει.
Ειναι δικαιο ετσι.

Ανώνυμος είπε...

Όχι. Σαφώς και δεν είναι δίκαιο όμως θέλω να σε ρωτήσω κάτι, υπάρχει περίπτωση να "κλείσει" η Πτολεμαίδα και η Μεγαλόπολη αν γεμίσουμε την Νάξο με ανεμογεννήτριες; Όχι. Μήπως φτιάχνουν καινούργια εργοστάσια λιγνήτη και λιθάνθρακα στην Ελλάδα;; Λέω μήπως; ΝΑΙ και πάλι ΝΑΙ.
Μήπως ο αγωγός μπουργκάς αλεξανδρούπολη κατασκευάζεται απρόσκοπτα!!!Το φυσικό αέριο δεν είναι ο δεύτερος πιο ρυπογόνος φυσικός πόρος μετά το πετρέλαιο;
Μήπως θα σταματήσουμε την χρήση του πετρελαίου για την παραγωγή ενέργειας; Όχι. Τα ζητήματα των ΑΠΕ θα πρέπει να τα δούμε λοιπόν μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του ενεργειακού σχεδιασμού.και κυρίως να μην ξεχνάμε ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό και κοινό αγαθό!!! Έτσι πρέπει να τα προσεγγίζουμε και όχι με την λογική του κράτους και του κεφαλαίου!ή σαν μια προσπάθεια των κυρίαρχων ελίτ για επίλυση του οικολογικού προβλήματος!!!(τι άλλο θα ακούσω;)
Αν αφεραίσουμε τον μανδύα της οικολογίας από τις ΑΠΕ εσύ συμφωνείς να μετατρέψουμε την Νάξο σε Πτολεμαίδα;
Να μετατρέψουμε τα βουνά σε βιομηχανικές ζώνες; Είναι προς όφελος μας αυτό; Δεν τοποθετούν δυναμίτη, όλα αυτά τα σχέδια, στον φυσικό, κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της Νάξου;
Και όλα αυτά στο όνομα μιας πομπώδους προπαγάνδας που "οικολογικοποιεί" τις ΑΠΕ;
Οι ΑΠΕ δεν είναι οικολογικές και δεν προστατεύουν το περιβάλλον από μόνες τους!
Και τέλος πάντων τι είναι οικολογία για τον κάθε ένα δεν μπορώ να το πω εγώ! Όταν όμως αναφέρεσαι στις ΑΠΕ σαν μέρος της οικολογίας και τις στηρίζεις πάνω σε ένα επιδερμικό και στείρο ηθικισμό που ΔΗΘΕΝ ενδιαφέρεται για το σύνολο των ανθρώπων(πτολεμαίδα, μεγαλόπολη κλπ)
εγώ δεν συμφωνώ μαζί σου!
Αν όμως αυτήν την ηθική ΣΟΥ την διευρίνεις σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου!.
Ναι λοιπόν στις ανεμογεννήτριες αλλά για την κάλυψη των αναγκών της Νάξου και προς όφελος των κατοίκων της!!! Έτσι θα διατηρήσουμε και την τοπική κλίμακα και το περιβάλλον και θα παρέμβουμε θετικά προς όφελος της τοπικής οικονιομίας!
Οποιαδήποτε προσέγγιση γίνεται αποσπασματικά και ξεκομμένη από τα παραπάνω τότε προέρχεται εκ του λαϊκισμού ή εκ του πονηρού!
Και αυτό εκτός των άλλων είναι και ανίθηκο!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!!!!!Εγώ συμφωνώ και επαυξάνω με τον "ανώνυμο".
Ακόμα πιστεύω πως οικολογική ανάπτυξη δεν είναι να αγοράσουμε 100 ανεμογεννήτριες απο τη Γερμανια και να τις βαλουμε στη Ναξο(που λετε και εσεις). Οχι!Καθε αλλο αυτο ειναι οικονομικη καταστροφη,γιατι η ενεργεια που παραγουν ειναι ελαχιστη σε σχεση με το κοστος και εξαλλου μετα απο 20 χρονια θα χαλασουν και θα χρειαστουν θπερογκα ποσα για να επισκευαστουν και να υπολειτουργουν. Εγω που πηγαινω συχνα Σαμο μονο μια φορα εχω δει να λειτουργουνε οι 5 απο τις 6 ανεμογεννητριες που υπαρχουν σε ενα μερος.Ολες τις αλλες φορες ή δεν λειτουργουν ή επισκευαζονται.Αισχος!!Καλο θα ητανε αντι ο Πατερας(ειμαι και Παναθηναικος)να δωσει 12 εκατομμιρια στον Σισε και να του δινει 2,5 το χρονο(μη μιλησω για τα prim)θα επρεπε να ανοιξει ενα εργοστασιο παραγωγης ανεμογεννητριων καλυτερων απο αφτων της γερμανιας.Και το παιδι που ειπε για τους αρρωστους απο καρκινο:Αν ο πρωθηπουργος αγοραζε σε μια μερα 10.000 ανεμογεννητριες ξερεις τι θα γινοταν;;Οι κυριοι αντι να δουλευουν θα απολυονταν λογω οικονομικων προβληματων και σιγα-σιγα θα πεθαιναν της πεινας(αν δεν επαιρναν 5.000 $ συνταξη αφου σε περιοδους κρισης υπαρχουν ακομα αυτα).Να τι θα γινονοντουσαν αυτοι οι αρρωστοι!!Και να σας πω κατι αντι για γαιανθρακα και ολα αυτα θα επρεπε να εχουμε 1-2 πυρινικα εργοστασια!!Ξερεις γιατι;Η Ρουμανιανομιζω εχει 3 (ή η Βουλγαρια) και αγοραζουμε πανακριβα ενεργεια απο αυτους.Ποια η διαφορα να εχουμε 6 πυρηνικα εργοστασια(μαζι με τα 3 της τουρκιας)απο διπλα μας απο να τα εχουμε εμεις;Μονο μια:Πληρωνουμε καθε χρονο στην Ε.Ε για τεραστια ρυπανση του πλανητη λογω της καυσης γαιανθρακα και επισης αγοραζουμε την πυρηνικη ενεργεια απο διπλα μας!Ειναι τρελο!!Αντι να καλλιεργουμε εμεις στον κηπο μας,αγοραζουμε απο τον κηπο του διπλανου μας,ενω η ποιοτητα μενει ιδια!!!!
Και...κάτι άλλο:Πιστεύω πως ξέρετε πως οι πργαματικοί οικολόγοι (μα οι πραγματικοι!!)είναι μονο οι ανε- ξερεύνητες φυλές στον Αμαζόνιο.Κανενας μα κανενας αλλος δεν ειναι οικολογος.Και αυτος που λεει εγω κανω αυτο,εγω κανω εκεινο ειναι μπουρδες.Ολα αυτα εχουν γινει για να μπορουν καποιοι "οικολογοι" να αναβουν καθε μερα το τζακουζι!

αα..και...για να ξερετε ειμαι 13 χρονων και ετσι μπορει να κανω λαθη αλλα πιστευω οτι ξερω πολλα για την ηλικια μου