Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Το νερό νεράκι θα πούμε αλλά μην το λέμε!

Και ενώ το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκίνησε απασχολώντας αρκετούς «δημοσιογράφους» κάποιες παράξενες συμπτώσεις επαναλαμβάνονται. Από όπου έχει περάσει το ΔΝΤ για να «βοηθήσει» τις υπό πτώχευση χώρες και να αναδιαρθρώσει τις οικονομίες τους στην ουσία συνέβαλε τα μέγιστα στην αποδιοργάνωση και στην απορρύθμιση της οικονομίας των κρατών αυτών, με απώτερο σκοπό να ιδιωτικοποιήσουν- αρπάξουν τον δημόσιο πλούτο τους οι μεγάλες πολυεθνικές. Να «αποκρατικοποιήσουν» δηλαδή ότι έχει δημιουργήσει ο λαός με κόπους στερήσεις και αγώνες σε τιμές που αγγίζουν τα όρια του 20% της αντικειμενικής τους αξίας.

Ξεπούλημα και γρήγορα, χωρίς πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις χωρίς στενάχωρους προβληματισμούς, για το πώς φτάσαμε εδώ και τι φταίει, για το αν αυτή η λύση είναι μονόδρομος και ποιες οι συνέπιες της λύσης αυτής και κυρίως χωρίς να μπαίνουμε στην διαδικασία να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε σαν κράτος όταν το ΔΝΤ θα φύγει από την Ελλάδα και το Δημόσιο χρέος θα αγγίζει το 150% του ΑΕΠ και θα πρέπει να βγούμε στις «αγορές» για να ξανά-δανειστούμε!

Ούτε αυτά πρέπει να τα σκεφτόμαστε και να τα συζητάμε μας παροτρύνουν κουνώντας μας αυστηρά το δάκτυλο κάποιοι πασόκοι δημοσιογράφοι τόσο στην τηλεόραση όσο και στο διαδίκτυο. Ούτε την ιστορία να θυμόμαστε, ούτε για το μέλλον να σχεδιάζουμε ή να προγραμματίζουμε, μας συμβουλεύουν οι μεγάλοι αναλυτές διάφορων εθνικών και τοπικών ιστοσελίδων. Τώρα τι κάνουμε είναι το πρόβλημα μας! ΤΩΡΑ!

Γράφουν λίβελους για τον σωστό χειρισμό της κρίσης από την χούντα του ΠΑΣΟΚ και μας συμβουλεύουν να σταματήσουμε πια τις προτάσεις, για κήρυξη πτώχευσης και στάση πληρωμών, για έξοδο από το ευρώ, γιατί τους κουράζουμε και δυναμιτίζουμε την προσπάθεια της χούντας.

Γράφουν οικονομικές προτάσεις και αναλύσεις χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους

Α) τον τρόπο που λειτουργεί το Χρηματιστήριο αλλά και τους σημερινούς του δείκτες που καθημερινά φθίνουν
Β) τον τρόπο που είναι διαρθρωμένη η μετά-καπιταλιστική οικονομία καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατέχουν το 60-75% του ελληνικού δημόσιου χρέους και αυτές αρνούνται να μας βγάλουν από το ευρώ για να μην χάσουν τα κέρδη τους, όχι εμείς. Ακόμα και ευρωδραχμές θα κόψουν προκειμένου να κερδίσουν, ενώ οι δραχμές σκέτες τους ενοχλούν.
Γ) μιλάνε για ανάπτυξη και επενδύσεις (από ξένους επενδυτές) παρά το γεγονός ότι οι «θεσμικοί επενδυτές» έχουν καταστατικά που τους απαγορεύουν να επενδύουν σε χώρες όπου έχει εισβάλλει το ΔΝΤ
Δ) την απόφαση του Τρισέ να απεξαρτηθούν οι τράπεζες από την ΕΚΤ και τις κυβερνήσεις και να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις και μέσα για να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.
Ε) την έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών που θα πρέπει να δανειστούν για να την εξασφαλίσουν!

Οι χλιμίτζουρες αυτοί προτείνουν στην ουσία την στάση πληρωμών του μέσου Έλληνα και όχι την στάση πληρωμών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Εύγε αθάνατοι πασόκοι!

Μία από αυτές τις σατανικές συμπτώσεις λοιπόν που δεν πρέπει να συζητάμε ούτε να λαμβάνουμε υπόψη μας για να μην μας χαλάσει το ποδοσφαιρικό θέαμα και την τέρψη αυτών των ημερών ή για να μην προσβάλουμε τους χουντικούς του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. είναι η εισβολή της Γαλλικής εταιρείας SUEZ αμέσως μετά την βοήθεια του ΔΝΤ σε χώρες όπως η Βολιβία πχ, διεκδικώντας και αγοράζοντας την εταιρεία ύδρευσης. Στην Βολιβία μάλιστα αγόρασε και τα δικαιώματα του νερού της βροχής!

Μόλις υπέγραψε την συμφωνία την επόμενη μέρα αύξησε την τιμή του νερού κατά 300% καθώς επιβλήθηκαν τέλη σύνδεσης και παροχής του νερού στο ύψος των 500 δολαρίων. Παρεμπιπτόντως το μεροκάματο στην Βολιβία είναι 1 δολάριο.

Κατά διαβολική σύμπτωση αμέσως μετά την κατοχή του ΔΝΤ στην Αργεντινή η ίδια εταιρεία αγόρασε το 40% της εταιρίας ύδρευσης της χώρας. Και τελευταία χαοτική σύμπτωση είναι ότι η εταιρεία αυτή ενδιαφέρεται για την ΕΥΔΑΠ. Το ότι η πρόεδρος της Αργεντινής παραλλήλισε την κατάσταση της Χώρας της με αυτήν της Ελλάδας δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε ούτε να το λαμβάνουμε υπόψη μας!

Τέτοιες συμπτώσεις μόνο ως σατανικές μπορούν να χαρακτηριστούν και όχι ως μεθοδευμένες κινήσεις του ΔΝΤ που αφού «στηρίξει» μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει λόγω κερδοσκοπικών παιχνιδιών απορρυθμίζει την οικονομία της, με ασύμφορους φόρους, απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις και δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και έπειτα καλεί τους διεθνείς κολοσσούς να αγοράσουν τσάμπα τον πλούτο της χώρας που και καλά στηρίζουν.

Τέτοια πράγματα δεν τα συζητάμε γιατί εμείς έχουμε δημοτικές εκλογές τον Νοέμβρη (για να δούμε αν θα γίνουν) και παγκόσμιο πρωτάθλημα τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: