Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ 2 ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ…

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

Η νέα δημοτική αρχή προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες της και να κερδίσει τις εντυπώσεις, υψώνει απέναντι στον συνδυασμό της κ. Ε. Ψαρά(ΚΚΕ), στην ΠΕΚΙΝ στην ΑΠΝ στους κατοίκους των χωριών Γαλήνης και Εγγαρών και σε όσους αντιδρούν χρόνια τώρα στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην κορφή Ξύδι, τα πρόστιμα που θα πληρώνει ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων για την λειτουργία του ΧΑΔΑ.

Προφασιζόμενη την έλλειψη χρόνου, την ελληνική γραφειοκρατία και τα μειωμένα Καλλικρατικά έσοδα νομιμοποιεί τις ανεύθυνες επιλογές των προηγούμενων αρχών και τις συνεχίζει απρόσκοπτα, εξωραΐζοντας στην ουσία τις καταστροφικές επιλογές της ίδιας.
Η τεχνητή πόλωση και τα ψευδοδιλλήματα που δημιουργούν οι εκάστοτε εξουσίες κάθε φορά που οι επιλογές τους έρχονται σε ρήξη με την κοινωνία είναι συχνό φαινόμενο ιδιαίτερα σε περιόδους πολιτικής και κοινωνικής κρίσης.

Τέτοια ψευδοδιλλήματα έχουν θέσει και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές για τα σφαγεία για τον ΧΑΔΑ για το κομβικό λιμάνι και ένα σωρό άλλα θέματα προκειμένου να εφαρμόσουν την ανάλγητη και σκοτεινή πολιτική τους. Τις όποιες ορθολογικές αντιδράσεις που έθεταν το κοινωνικό όφελος ως κριτήριο για τα εκάστοτε έργα τις χαρακτήριζαν ως «εκθέσεις ιδεών» και τις απαξίωναν στο όνομα μιας και καλά ρεαλιστικής πολιτικής που αποτελεί μονόδρομο.

Τα διλλήματα αυτά πάντα συνοδευόταν με την καλλιέργεια της διχόνοιας, της έριδας, της αντιπαλότητας και του διαχωρισμού που μεθοδευμένα έριχναν ανάμεσα στους πολίτες για να επικρατούν και να καταστέλλουν τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις από όπου και αν προέρχονταν.

Όπως ακριβώς και τα διλλήματα που θέτουν οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.
ΔΝΤ και Νεοφιλελευθερισμός ή πτώχευση. Διαλέξετε…

Η ΠΕΚΙΝ από την ίδρυση της έχει αναδείξει το πρόβλημα της Διαχείρισης Απορριμμάτων εμμένοντας στη θέση για Ολοκληρωμένη Διαχείριση (Διαλογή στην πηγή, Ανακύκλωση, Λιπασματοποίηση) απαιτώντας ταυτόχρονα να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων).
Τα αυτονόητα δηλαδή.

Μετά από 13 χρόνια αγώνα, προτάσεων, αντιδράσεων, καταγγελιών στο τμήμα περιβάλλοντος της ΕΕ, και προσφυγών στο ΣτΕ περιμέναμε να υπάρξει η απαιτούμενη σοβαρότητα από τους υπεύθυνους και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και χρήμα σε βάρος της υγείας του πληθυσμού της Νάξου και του φυσικού περιβάλλοντος, δυστυχώς η «νέα» δημοτική αρχή μας διέψευσε και μας απογοήτευσε με τον χειρότερο τρόπο.

Τα πρόστιμα αν τα βάλει η ΕΕ θα τα πληρώνουμε για τουλάχιστον 2 χρόνια και για 2 χωματερές: η πρώτη της Χώρας-Εγγαρών και η δεύτερη του Τιμίου σταυρού. Λιτά και ξεκάθαρα για να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ απαιτούνται τουλάχιστον 1-2 χρόνια και τέλος πάντων δεν θα είναι έτοιμος την 1-6-2011 που θα αρχίσουν τα ευρωπαϊκά πρόστιμα.

Πάραυτα συνεχίζουν να λαϊκίζουν και να ψεύδονται

Ένας σημείο επίσης που δεν τονίστηκε στην συνεδρίαση- κουβεντούλα που έγινε στο Δημοτικό μέγαρο είναι η συνύπαρξη των σφαγείων με τον ΧΑΔΑ καθώς και το γεγονός ότι μία από τις λίγες προτάσεις με τις οποίες συμφωνούμε με το χωροταξικό που προτείνει ο κ. Τσεκούρας (που υποτίθεται ότι είναι υπό διαπραγμάτευση) είναι και αυτή της μεταφοράς των σφαγείων σε πιο ασφαλή τόπο.

Ανεξάρτητα από τον χώρο και τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τα σφαγεία πρέπει να μεταφερθούν γιατί ακόμα και αποκατάσταση του υπάρχοντος ΧΑΔΑ να γίνει ο χώρος είναι τόσο μολυσμένος που θα συνεχίσει να μολύνει τα σφαγεία ακόμα και μετά από 50 χρόνια…

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι

Γιατί δεν προχωράει ο Δήμος τις διαδικασίες αποκατάστασης του υπάρχοντος ΧΑΔΑ και να συνδυαστεί με προσωρινή, έστω, λύση η διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι την κατασκευή του τελικού έργου. Με την αποδοχή αυτής της πρότασης όχι μόνο αναστέλλεται η επιβολή προστίμων αλλά εξασφαλίζουμε τον χρόνο για να γίνει επιτέλους ένα σωστό έργο στη Νάξο.
ΕΥΛΟΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ:
ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΕ;;; Γιατί;; Ο χρόνος θα δείξει

Λύσεις τεχνοκρατικές υπάρχουν και ακούστηκαν πολλές στην κουβέντα που έγινε στο ΔΣ, αλλά έπονται των πολιτικών. Αν δεν υπάρχει η πολιτική βούληση ότι και να λένε οι τεχνοκράτες και ο κόσμος δεν έχει αξία…
Όσα και αν προτείνουν όσοι αγωνίζονται για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων αν δεν υπάρχει και η ανάλογη πολιτική βούληση να τα πραγματοποιήσει δεν πρόκειται να γίνει τίποτα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι ειδήσεις από την Κερατέα ποτέ δεν γίνονται πρώτες και σχεδόν ποτέ δε συνοδεύονται από οπτικοακουστικό υλικό.

Το κράτος τα έχει βρει σκούρα με μια ανυπότακτη κοινότητα, στην οποία ωρίμασε η ιδέα της συνεχούς σύγκρουσης και όχι απλά της διαμαρτυρίας. Σκούρα, όμως, τα ‘χουν βρει και οι διάφοροι φορείς της απλής διαμαρτυρίας, που πάντοτε καταγγέλλουν την ανάπτυξη της λαϊκής αντιβίας.