Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ



Τα ψέματα τελείωσαν. Το μόνο αδήριτο και ουσιαστικό δίλλημα που πρέπει να απαντήσουμε είναι: η διαπραγμάτευση του χρέους ή η άμεση στάση πληρωμών προς τα καθάρματα του χρηματιστηρίου, των οίκων αξιολόγησης και των τραπεζών που συνεργάζονται με τις ξεπουλημένες κυβερνήσεις.

Η διαπραγμάτευση του χρέους σημαίνει και την αναγνώριση του με άμεση υποχρέωση όλων μας να τηρήσουμε όσα συμφωνήθηκαν στο μεσοπρόθεσμο, στην νέα δανειακή σύμβαση και να υποστούμε τις συνέπειες της ελεγχόμενης πτώχευσης, ενώ, η στάση πληρωμών αποτελεί την προϋπόθεση για να σωθεί ο λαός από μια καταστροφή που όμοιά της δεν γνώρισε από την Κατοχή.

Ή θεωρεί κανείς πως πρέπει να τηρηθούν οι όροι που συμφωνήθηκαν στο μεσοπρόθεσμο ή δεν μένει τίποτε άλλο από τη στάση πληρωμών.

Αν στο δίλλημα αυτό απαντήσουμε με γνώμονα την κοινωνική συνοχή και την μη διαπραγμάτευση των ονείρων και των συνθηκών διαβίωσης μας τότε ο μόνος δρόμος που μας έχει μείνει είναι αυτός της πολιτικής αντίστασης και ανυπακοής. Ο καθένας έχει χρέος και καθήκον να κάνει την αρχή προκειμένου να συσπειρωθούμε όλοι μαζί και να μην πληρώσουμε τα όλο και αυξανόμενα χαράτσια, όπως αυτό που παράνομα ενσωματώσανε στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μια πρώτη αρχή συλλογικής άρνησης του χαρατσιού αυτού «έλαβε χώρα» στο ΑΝΤΙΜΑΜΑΛΟ την Παρασκευή 4-11-2011όπου συζητήθηκαν οι δράσεις που θα αναλάβουμε έτσι ώστε να συσπειρωθούν όσοι επιθυμούν να αντισταθούν στα σχέδια των τοκογλύφων.

Η στάση πληρωμών, του χρέους γενικότερα αλλά και του χαρατσιού που ενσωματώσανε στον λογαριασμό της ΔΕΗ ειδικότερα, αποτελεί ένα ακόμη «βήμα» άμεσης δράσης για την ανατροπή του μνημονίου και φυσικά αποτελεί την βάση της πολιτικής όσων διεκδικούν τον κυβερνητικό θώκο. Το αίτημα αυτό θα ξεκαθάριζε τον πολιτικό στίβο σε αυτούς που είναι υπέρ του μνημονίου και σε όσους τάσσονται κατά.

Ας απαντήσει ο καθένας ξεχωριστά και ας αναλάβει και τις συνέπειες της απόφασης του

Δεν υπάρχουν σχόλια: