Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ


Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απόλυτα αναγκαίο για την καθημερινή δράση και επιβίωση των ανθρώπων. Η χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας σήμερα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ενέργεια που μας προμηθεύει η ΔΕΗ και ως εκ τούτου το ρεύμα (όσο και το νερό) εντάσσεται σε ότι αποκαλούμαι δημόσιο και ανθρώπινο δικαίωμα- αγαθό.

Η υποταγή των κυβερνήσεων στους τραπεζίτες, στους οίκους αξιολόγησης και στους χρηματιστές έχει σαν συνέπεια την ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων αγαθών και κατ΄ επέκταση της ΔΕΗ, προκειμένου μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα λιτότητας και εξαθλίωσης της κοινωνίας να επιστρέψουμε το 2028 (κατά την Μέρκερλ) στις συνθήκες και στους όρους που μας οδήγησαν στα κάτεργα του ΔΝΤ ενώ τα δημόσια και αναγκαία για την ύπαρξη μας αγαθά θα κοστολογούνται ανάλογα με τις τιμές του χρηματιστηρίου τους.

Η πανθομολογούμενη άδικη, εκβιαστική και χωρίς αντίκρισμα χρησιμοποίηση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για την είσπραξη του τέλους ακινήτων είναι η πρώτη ενδεικτική προσπάθεια των κυρίαρχων να καταστήσουν την κοινωνία σε καθεστώς ομηρίας.
Παρά το γεγονός ότι θέλουν να παρουσιάζονται δυνατοί και ανίκητοι η «Αχίλλειος πτέρνα τους» είναι η αντίσταση του λαού. Η πολύμορφη αντίδραση και η αυθόρμητη αντίσταση του κόσμου τους χαλάει τα σχέδια και τους έχει οδηγήσει σε αναδίπλωση των θέσεων τους και όξυνση του πανικού τους. Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις τον αναδεικνύουν.

Είναι λοιπόν χρέος μας να δημιουργήσουμε επιτροπές και δίκτυα σε κάθε χωριό και κάθε περιοχή έτσι ώστε να αποτραπεί η προσπάθεια της χειραγώγησης της κοινωνίας, ιδιαίτερα, με την χρήση των αναγκαίων για την ύπαρξη μας αγαθών.

Σήμερα στις 7 το βράδυ στο Δημαρχείο θα γίνει συγκέντρωση όσων θέλουν προκειμένου να συσταθεί μια επιτροπή για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Ας συμμετέχουμε όλοι ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: