Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

«Ο Καλλικράτης αποτελεί ένα από τα θεσμικά πλαίσια που ο νεοφιλελευθερισμός εγκαθιδρύει προκειμένου να αποκόψει και να εκτοπίσει τις κοινότητες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, να ελέγξει ακόμα περισσότερο το πολιτικό σκηνικό εξαλείφοντας οριστικά τις όποιες εκλογικές δυνατότητες είχαν οι αυτόνομες ομάδες και τέλος να αποσαθρώσει ότι έχει απομείνει από την τοπική αυτοδιοίκηση και να στρώσει το έδαφος στους λογής-λογής επενδυτές βάζοντας ενέχυρο το φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Οι υποχρεώσεις της κεντρικής εξουσίας για ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν παροχή στην παιδεία και στην υγεία αποκεντρώνονται και μετατίθενται στους νέους Καλλικρατικούς υπέρ-δημάρχους χωρίς βέβαια τα ανάλογα κονδύλια, την υλικοτεχνική υποδομή και το ειδικευμένο προσωπικό με αποτέλεσμα να απειλείται ακόμα και η κουτσουρεμένη σημερινή λειτουργία αυτών των δημόσιων αγαθών. Ακόμα και η ΚΕΔΚΕ αντέδρασε αρχικά στον Καλλικράτη.»

Αυτά έγραφα μεταξύ άλλων στην ανάρτηση που έκανα τον Οκτώβρη του 2010 και που επιβεβαιώνονται σήμερα με τον χειρότερο τρόπο. Σήμερα επαληθεύεται ότι: το μνημόνιο για να μπορέσει να εφαρμοστεί είχε ανάγκη τον «Καλλικράτη» όπως ακριβώς ο «Καποδίστριας» ήταν απαραίτητος για την υλοποίηση των Ολυμπιακών αγώνων και την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ.

Σήμερα κατανοούμε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το που ανέλαβε την εξουσία προώθησε τον Καλλικράτη χωρίς ποτέ να έχει κάνει ένα ορθολογικό απολογισμό του Καποδίστρια και χωρίς την ικανότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μεταρρύθμισης αυτής. Το μόνο που την ενδιέφερε τελικά ήταν η συγκέντρωση της εξουσίας σε λίγα και ως εκ τούτου ελεγχόμενα χέρια για να μπορέσει να παραδώσει την Ελλάδα στον μηχανισμό καταστροφής της χώρας μας που αποκαλούν και μνημόνιο.

Έτσι την 1η Αυγούστου στο κάστρο της χώρας πραγματοποιήθηκε η φιέστα του περιφερειακού συμβουλίου με μοναδικό σκοπό να προπαγανδίσει την αναγκαιότητα (κατά το μνημόνιο) της υποβάθμισης του ΚΥ- Νοσοκομείου Νάξου και την απαραίτητη για την εύρυθμη και αναβαθμισμένη λειτουργία του συγχώνευση με το νοσοκομείο Σύρου.
Σε αυτό το συμβούλιο οι αντιπρόσωποι μιας κυβέρνησης, που δεν έχει καμία νομιμοποίηση ούτε από την κοινωνία ούτε καν από το ίδιο το σύνταγμα, προσπάθησαν να πείσουν τους παρευρισκόμενους ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας.

Η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου ήταν έκδηλη τόσο για την υποκρισία και το θράσος των κυβερνητικών αντιπροσώπων όσο και για την άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στα νύχια μιας χούφτας αλητήριων που βρίσκονται στα χρηματιστήρια στις τράπεζες και στα κέντρα χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Και ενώ όπου πάνε οι κυβερνητικοί τους κράζουν τους γιαουρτώνουν κλπ στην Νάξο οι αντιπρόσωποι της παράνομης κυβέρνησης συντονίστηκαν με τα τοπικά ΜΜΕ προκειμένου να μιλήσουν για πρωτοφανείς καταστάσεις και συμπεριφορές τις οποίες τις αποκόπτουν από τους λόγους για τους οποίους έγιναν και αντί να μιλήσουν για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας προσπάθησαν να αμαυρώσουν όσους αντιδρούν ουσιαστικά στις πολιτικές τους. Όμως δεν έπεισαν κανένα…

Η επιτροπή αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του ΚΥ-Νοσοκομείου Νάξου συνεδρίασε χθες βράδυ κάνοντας απολογισμό της δράσης της στο περιφερειακό συμβούλιο! Θα ακολουθήσει δελτίο τύπου όπου θα αναφέρονται όλα αυτά!

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Ναξιωτών εναντία στη Συγχώνευση:

Εμείς, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Ναξιωτών ενάντια στη Συγχώνευση Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου με το “Βαρδάκειο” της Σύρου,
θεωρούμε ότι ο απολογισμός της δράσης μας, με κορύφωση την ημέρα του περιφερειακού συμβουλίου, είναι θετικός αφού κατέδειξε την αντίδραση, αντιπροσωπευτικά, όλης της κοινωνίας της Νάξου απέναντι σε κάθε μορφή συγχώνευσης – υποβάθμισης - “συνεργασίας” του μικρού νοσοκομείου μας.
Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών ιθυνόντων για το αντίθετο και τις ενδιαφέρουσες προτάσεις – εισηγήσεις που έγιναν στο περιφερειακό συμβούλιο στις 01/08/2011, η εξέλιξη του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου τα τελευταία χρόνια με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, η τωρινή ζοφερή πολιτικό-οικονομική εικόνα όλης της χώρας, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υγείας που προωθεί συγχωνεύσεις νοσοκομείων σ' όλη την επικράτεια και ο αδύνατος-υποβαθμισμένος ρόλος, εν κατακλείδι, του συμβουλίου αυτού απέναντι σε ειλημμένες υπουργικές αποφάσεις, μας κάνει να παραμείνουμε σε εγρήγορση εν όψει των επερχομένων εξελίξεων.
Επίσης αισθανόμαστε την ανάγκη να καταγγείλουμε την απόπειρα δυσφήμισης και αμαύρωσης του έργου μας από συγκεκριμένους κυβερνητικούς ιθύνοντες αφού μας καταλόγισαν προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς που ουδέποτε συνέβησαν.
Η ανταλλαγή ύβρεων και οι έντονες λογομαχίες που διαδραματίσθηκαν κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου, θεωρούμε ότι αποτελούν εκφράσεις αποδοκιμασίας, οργής και αγωνίας πολιτών Ναξιωτών ενάντια σε πρακτικές και πολιτικές οι οποίες υποβαθμίζουν και απαξιώνουν ακόμη περισσότερο τον δημόσια χαρακτήρα του Γ.Ν.-Κ.Υ. μας.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ
ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΚΥΡΩΣΗ ΝΕΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΜΕΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ Σ' ΕΝΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.


Η Επιτροπή Αγώνα Ναξιωτών ενάντια στη Συγχώνευση

Νάξος, 10 Αυγούστου 2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αχ αυτό το κκε
αχ κκε αυτο το
αχ το αυτο κκε