Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΚΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕ.ΚΙ.Ν.


Την Πέμπτη, 28 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε, ύστερα από κάλεσμα της ΠΕ.ΚΙ.Ν., ανοιχτή συνέλευση στην παραλία του Αλυκού (λιμανάκι).
Αφορμή για το κάλεσμα αυτό υπήρξαν τα κρούσματα βίας από αγνώστους εναντίον κατασκηνωτών.

Eξ άλλου το Αλυκό βρέθηκε φέτος στο προσκήνιο, όταν κάποιοι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής αποφάσισαν αυθαίρετα να το «αναβαθμίσουν» αλλά και να «προστατέψουν» το κεδροδάσος, απομακρύνοντας όλους τους ελεύθερους κατασκηνωτές, που κατά την άποψή τους, είναι η αιτία της υποβάθμισης του Αλυκού.

Στην ανοιχτή συνέλευση συμμετείχαν περί τα 60 άτομα που εκπροσωπούσαν όλες τις τάσεις (μέλη της ΠΕ.ΚΙ.Ν., κάτοικοι της περιοχής, μέλη του τοπικού συλλόγου, ελεύθεροι κατασκηνωτές, ευαισθητοποιημένοι πολίτες που έρχονται πολλά χρόνια στη Νάξο κ.ά), γεγονός που δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων, για το «μέλλον» του Αλυκού.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε ακούστηκαν διάφορες απόψεις οι οποίες συνέκλιναν σε κάποιους βασικούς άξονες.
Κατ’ αρχήν ξεκαθαρίστηκε ότι η ΠΕ.ΚΙ.Ν. δεν επεδίωξε ποτέ να «σηκώσει τη σημαία» της ελεύθερης κατασκήνωσης στο Αλυκό. (Εξ άλλου μέλη της ΠΕ.ΚΙ.Ν. μεταξύ άλλων απέτρεψαν πέρσι την πραγματοποίηση πολυπληθούς φεστιβάλ, με σχετικό θέμα, στην παραλία του Αλυκού.)

Ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια, το Αλυκό αποτελεί «καταφύγιο» για λίγους ελεύθερους κατασκηνωτές (ανάμεσά τους και Ναξιώτες) οι οποίοι αγαπούν και προστατεύουν την περιοχή από ασυνείδητους και που, σύμφωνα με την ιδεολογία τους, προσπαθούν να αφήσουν το ελάχιστο δυνατό ίχνος κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο. Η κατάσταση αυτή δεν δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια κανένα πρόβλημα στο οικοσύστημα!

Αντίθετα η εμπειρία χρόνων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου έχει επαναληφθεί η ίδια ιστορία, μας δείχνει ότι τα μέρη όπου εκδιώχθηκαν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές με το πρόσχημα της υποβάθμισης της περιοχής και του περιβάλλοντος, παραδόθηκαν την επόμενη μέρα στην «αξιοποίηση» και την τσιμεντοποίηση, χάνοντας οριστικά την ταυτότητά τους, με ολέθριες συνέπειες για το οικοσύστημα των περιοχών. Πρόσφατο παράδειγμα στη Νάξο έχουμε αυτό της Αγίας Άννας και της Πλάκας. Είναι γεγονός ότι εκεί όπου εκδιώκονται οι ελεύθεροι κατασκηνωτές, επελαύνουν οι «επενδυτές»…

Η εμπειρία έχει δείξει επίσης ότι οι επαγγελματίες που κόπτονται για το περιβάλλον, αυτοί που το χρησιμοποιούν σαν «ατραξιόν» για την επιχείρησή τους, δεν είναι και οι κατάλληλοι για να το προστατέψουν.
Στη συνέλευση αποφασίστηκε να αναλάβει η ΠΕ.ΚΙ.Ν. πρωτοβουλία να τοποθετήσει επιγραφή όπου θα αναφέρονται οι ιδιαιτερότητες του οικοσυστήματος του Αλυκού και που θα προτρέπει τους επισκέπτες να το προστατεύουν.

Στη συνέλευση εκφράστηκε επίσης η άποψη που ακούγεται συχνά τελευταία, ότι το Αλυκό πρέπει να προστατευτεί με περίφραξη, να γίνουν μονοπάτια περιπάτου, παγκάκια, να υπάρξει φύλαξη και γενικά να αξιοποιηθεί στο μοντέλο ενός πάρκου πόλης.
Η άποψη αυτή βρήκε αντίθετη την συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων με το σκεπτικό ότι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα ακόμα μουσείο, ένας χώρος αποστειρωμένος που θα στερήσει τις επόμενες γενιές από τη χαρά της «ανακάλυψης», που θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της περιοχής.

Τέλος ένα ζήτημα πολύ σοβαρό που προβλημάτισε τη συνέλευση είναι αυτό της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, αφού μετά από σειρά δικαστικών αγώνων το Αλυκό κατοχυρώθηκε σαν δημόσια γη. Με δεδομένο ότι το Αλυκό αποτελεί ένα από τα «φιλέτα» της δημόσιας περιουσίας, χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση για να αποτραπεί οποιαδήποτε σχέδιο για την «αξιοποίησή» του προς αυτή την κατεύθυνση. Οι μπάρες που υπήρχαν την «εποχή των Βέλγων» και που απαγόρευαν την πρόσβαση στην περιοχή δεν πρέπει να εμφανιστούν ποτέ ξανά στο Αλυκό αλλά και οπουδήποτε αλλού.

Η ανοιχτή συνέλευση ήταν ένα πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προστασίας του Αλυκού, που θα αποτελείται τόσο από κατοίκους της Νάξου όσο και από ανθρώπους που επισκέπτονται την περιοχή και ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον της.

Η ΠΕ.ΚΙ.Ν. αναλαμβάνει έναν ρόλο συντονισμού αυτής της πρωτοβουλίας και θα ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη.


12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
βόσκουσι τα ζώα των εν αυτοίς άπαντες οι περίοικοι ανεμποδίστως ως επί κοινοχρήστου χώρου…».

1) Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ(ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ φυλλόλογο ΔΥΣΤΥΧΩΣ)ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ (ΒΕΡΝΙΚΩΝ)ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΒΟΣΚΩΝ ΟΜΟΙΩΣ(ΤΣΙΤΩΤΩΝ).
Ο ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΠΑΡΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΕΠΕΔΟΘΗ ΣΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ "ΦΙΟΡΙΤΟΥΡΕΣ" ΠΟΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΩΣ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ.
κύριε λεβογιάννη ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΩΝ "ΖΑΒΩΝ" ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΩΣ ΕΠΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ" ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΕ ΣΑΣ;

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ
9 Αυγούστου 2011 9:50 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Έγραφε μεταξύ άλλων η ιστορική εκείνη απόφαση του 1946: «…Εκ της γενομένης κατά την συζήτησιν επί τόπου αυτοψίας προέκυψεν ότι η επίδικος έκτασις υπό το όνομα «Αλυκό», εκτάσεως έγγιστα 3-4 χιλιάδων στρεμμάτων, είναι μεν κατάφυτος υπό αγρίων αυτοφυών δένδρων,κλπ.

κύριε τ.βουλευτά

ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΠΑΡΕΔΡΟΣ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΩΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 3-4 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ (ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΕΚ ΤΗΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ)ΜΕΙΟΝ ΧΙΛΙΑ 1.000 ΠΟΥ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΟΙ "ΕΝΤΙΜΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ"(ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ)ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 2-3 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ;

ΕΓΩ ΞΕΡΩ.
ΕΣΕΙΣ ΙΣΩΣ.
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ;


ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΚΑΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΒΑΖΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ
9 Αυγούστου 2011 10:19 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Η υπόθεση πέρασε πλέον στα χέρια της ανεξάρτητης και αδέκαστης Δικαιοσύνης και οι έντιμοι δικαστές που την ανέλαβαν επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Αργά και βασανιστικά, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών και των αλλεπάλληλων ενστάσεων, προσφυγών και παρεμβάσεων των διεκδικητών,

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΠΗΡΕ ΑΡΓΑΑΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑΑΑΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ;

ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΠΗΡΑ ΕΓΩ;
KAMMIA!!!!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ);

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ
9 Αυγούστου 2011 10:33 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Η υπόθεση πέρασε πλέον στα χέρια της ανεξάρτητης και αδέκαστης Δικαιοσύνης και οι έντιμοι δικαστές που την ανέλαβαν επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους.


ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ(ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΑΤΕ ΗΣΥΧΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΕΙΧΑΤΕ ΠΙΑΣΕΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΟΛΑ (ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΩΡΕΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΑΦΑΣΙΚΟΥΣ );

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ;

ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ κύριε φυλλόλογε ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΝΟΣΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ (ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ) ΤΟ ΑΛΥΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΚΑΙΑ ΦΤΩΧΑ TIMIA ΝΤΟΠΙΑ ΧΕΡΙΑ.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ
9 Αυγούστου 2011 10:51 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
ΘΕΛΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ "ΤΗΝ ΚΑΠΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΑΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΔΡΩΜΕΝΑ (ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ).
ΤΟΤΕ ΚΙΟΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΑ ΔΟΚΑΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.

ΞΕΡΕΤΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΟΛΑΚΕΡΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ)ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΑΣ.
ΣΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ) ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ.
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ(ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΘΕ)ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΧΝΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΥΝΟΙΚΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ)ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ( π.χ.ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ "ΣΩΜΑ"-ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ Η ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΡΙΣΕΙΣ- ΜΗ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ- ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ- "ΤΙΜΩΡΙΕΣ" Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 'ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ") ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ (ΔΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ) ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΑΙΚΟ "ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ.
Η "ΣΥΝΤΑΓΗ" ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ "ΤΗΝ ΚΑΠΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΑΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΔΡΩΜΕΝΑ (ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ).
ΤΟΤΕ ΚΙΟΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΑ ΔΟΚΑΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ:
ΣΕΙΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ "ΠΑΙΓΝΙΩΝ" ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΣΑΣ;

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ

"VETUSTAS RULE"

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ
11 Αυγούστου 2011 11:17 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Καποια ερωτηματα δεν έχουν απαντησεις όχι γιατι είναι δύσκολες ή απίθανες οι απαντήσεις τους, αλλά, γιατί σήμερα έχουμε χάσει τον "λόγο" και έχουμε ανακατέψει και θολώσει τόσο τις έννοιες που όταν μιλάμε για δικαιοσύνη να μην ξέρουμε τι ακριβώς είναι το δίκαιο και ποιοι το ορίζουν.
ένα παιδί όμως θα έδειχνε τους πεινασμένους και εκτοπισμένους αυτού του κόσμου και θα δάκρυζε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Φυλλολογος που ψήφισε τον νομο του 93 για την προστασια του οργανωμενου τουρισμού και τώρα πασχιζει για το αλυκο αρθρογραφει ακομα σε πασοκικες φυλλαδες;

γιωργακης είπε...

" Αντίθετα η εμπειρία χρόνων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου έχει επαναληφθεί η ίδια ιστορία, μας δείχνει ότι τα μέρη όπου εκδιώχθηκαν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές με το πρόσχημα της υποβάθμισης της περιοχής και του περιβάλλοντος, παραδόθηκαν την επόμενη μέρα στην «αξιοποίηση» και την τσιμεντοποίηση, χάνοντας οριστικά την ταυτότητά τους, με ολέθριες συνέπειες για το οικοσύστημα των περιοχών. Πρόσφατο παράδειγμα στη Νάξο έχουμε αυτό της Αγίας Άννας και της Πλάκας. Είναι γεγονός ότι εκεί όπου εκδιώκονται οι ελεύθεροι κατασκηνωτές, επελαύνουν οι «επενδυτές»… .........

ή κάηκαν και μετά αξιοποιήθηκαν ανάλογα με τα συμφεροντα τους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 9:43
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗΣ ΒΙΩΤΗΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΤΕΡΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΩΜΑΤΙΚΑ(ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ).

ΣΤΑΜΑΤΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΠΙΟ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΖΟΥΝ ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

ΕΧΕΦΡΩΝ είπε...

πάντα οι τιμητές
καταχράστηκαν
περιγελασαν
εκμεταλλευτηκαν
τρομοκρατησαν
σκοτωσαν
φυλακισαν
εξοντωσαν
και πάντα στο όνομα αυτού που τιμούσαν

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΕΧΕΦΡΟΝΑ
ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ"

ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 18/8/2011 ΜΕ ΤΙΤΛΟ

"ΑΛΥΚΟ"
"διεπιστώσαμεν το παράνομον της ανεγέρσεως και διετάχθη η παύσις των εργασιών,όπερ και εγένετο,κλπ κλπ"
μετά τιμής
Ο Οικονομικός Έφορος της Νάξου
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ(13/11/1969)

ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΦΟΡΟΣ (ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΑΡΕΝΕΒΗ)ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.
ΑΜ ΔΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

ΟΙ "ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ"ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΟΝΟΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΟ "ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΣ"
ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΣΑΣ!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Γράφει λοιπόν εν συνεχεία "Ο ΕΦΟΡΑΣ"

....Επελήφθη δε ο κ Δασάρχης και εκοινοποίησεν τα πρωτόκολλα .....,άτινα εξεδικάσθησαν εις το ενταύθα ειρηνοδικείον την 15/1/1969
και εξεδόθη μια απόφασις ΚΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! του
Δημοσίου.Το Νομικόν Συμβούλιον του Κράτους εφεσίβαλεν την υπόθεσην κλπ...Επι της Εφέσεως ταύτης καθ α επληροφορήθην ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΗΤΗΘΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΛΕΙΏΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Ο ΕΦΟΡΑΣ.

ΒΡΕ ΨΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ;

ΤΙ "ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ" ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ;

ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!

ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ-ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ "ΒΕΛΓΟΥΣ-ΤΖΑΝΙΝΗ- ΛΥΚΟΥΡΗ-ΒΕΡΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ");


ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 3-4 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΚΑΛΕΙΤΟ Ο "ΗΡΩΣ" ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΠΑΡΕΔΡΟΣ- ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ ΤΟ 1946.ΓΙΑΤΙ ΑΝ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ "ΑΥΤΟΥΣ" ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ "ΔΗΜΟΣΙΟ" ΤΗΝ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ε ρε γλέντια!

Ανώνυμος είπε...

Ναξιάδη διάβασες την απέξω σελίδα του "Βήματος", διάβασε ρε μεγάλε και την απο .....μέσα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ 4:20

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!
ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ.

ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Λεβογιάννης σου τα ρίχνει από τη ΜΑΣΚΑ