Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Δηλώσεις της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα φερνάντεζ- Κίρρχνερ σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ και η ΜΑΥΡΗ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 6 ΜΑΙΟΥ 2010.

«Οι εικόνες στην Ελλάδα μοιάζουν πολύ με αυτές του 2001 και είναι το αποτέλεσμα των ίδιων συνταγών των διεθνών πιστοληπτικών οργανισμών» τόνισε η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ - Κίρχνερ. Υπογράμμισε δε, ότι οι διεθνείς πιστωτικοί οργανισμοί «επιβάλουν την κατάργηση της δημοτικής αυτοδιοίκησης και τη μείωση των μισθών».

Χαρακτήρισε μάλιστα τη συγκεκριμένη τακτική "γνωστή συνταγή των οργανισμών που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει πραγματικά στον κόσμο".

"Βλέπουμε σήμερα τις εικόνες από την Ελλάδα, που προκαλούν μόνο θλίψη, και θυμόμαστε, δυστυχώς, αυτά που ζήσαμε στην Αργεντινή το 2001", δήλωσε κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στο Μπουένος Άιρες, η Κριστίνα Φερνάντεζ - Κίρχνερ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2001, ο τέως συντηρητικός πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο ντε λα Ρούα, παραιτήθηκε και εγκατέλειψε το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο. Την ίδια ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη η βίαιη καταστολή των ταραχών που είχαν ως τραγική συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον τριάντα ανθρώπων.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο τότε προσωρινός πρόεδρος, Αντόλφο Ροντρίγκεζ Σαά, ανακοίνωσε ότι η χώρα χρεοκοπεί, αδυνατώντας να αποπληρώσει το υπέρογκο ποσό των 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Αργεντινής ξεκίνησε μια προσφορά ανταλλαγής τίτλων, προκειμένου να ικανοποιήσει το ένα τέταρτο των ιδιωτών πιστωτών της, οι οποίοι απέρριψαν την πρώτη προσφορά για αναδιάρθρωση του χρέους το 2005.

Από enet.gr

Την μαύρη Πέμπτη 6 Μαΐου του 2010 ο ελληνικός λαός θα την θυμάται είτε ως την απαρχή της σταδιακής εξαθλίωσης του είτε ως την ημέρα που πυροδότησε την αντίσταση του απέναντι στους κατακτητές της χώρας και στους ξεπουλημένους πολιτικούς που τον διοικούσαν χρόνια τώρα. Το ελληνικό κοινοβούλιο «ψήφισε δημοκρατικά» την παράδοση της χώρας στα «απαλά νύχια» του ΔΝΤ και της ΕΕ δια στόματος πρωθυπουργού…

Την 6η Μαΐου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μέσα στην βουλή αποκάλυψε ότι εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές του ΔΝΤ και οι υπουργοί του τον χειροκρότησαν για την από-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-τητα του γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τούς τους νόμους και το σύνταγμα που οι ίδιοι ψήφησαν. Ούτε καν τους τύπους δεν κρατάνε πλέον…

Την 6η Μαΐου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα στο ίδιο κοινοβούλιο, επιβεβαιώνει με πάθος τους πιστωτές της χώρας ότι δεν θα χάσουν τα χρήματα τους γιατί το κράτος έχει συνέχεια… σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί απέναντι στα αφεντικά του, για την καταψήφιση των μέτρων του ΔΝΤ.

Η 6η του Μάη αποτελεί την ημερομηνία λήξης του μεταπολιτευτικού συστήματος της χώρας που την έβαλαν στον γύψο πολιτικοί απατεώνες. Ο εργαζόμενος κόσμος φανερά εκνευρισμένος και θυμωμένος έχει φτάσει στα όρια του… και περιμένει την σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής.

Η πυρκαγιά που άναψε το πασοκ και η νδ με το ΔΝΤ δεν ξέρει κανείς αν θα σταματήσει αφού τα έχει κάψει όλα ή αν ένας ούριος άνεμος θα την στρέψει αλλού ή αν μια ξαφνική μπόρα θα την σβήσει.

Αν και δεν είμαι μετεωρολόγος εικάζω ότι μια ξαφνική πολύμηνη εξέγερση -μπόρα θα ξεσπάσει και θα ανακόψει αυτή την πασοκική, την νεοδημοκρατική και την ακροδεξιά λαίλαπα. Σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού γίνεται πλέον κατανοητό ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι κλέφτες πολιτικάντηδες που μας διοικούν από την μεταπολίτευση και μετά.

Αυτή η απαίτηση εκστομίζεται από όλο και περισσότερους υπερχρεωμένους και ανασφαλείς εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα θέτοντας στην ουσία θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης που πήρε την εξουσία με συνειδητά ψέματα...

Η από-νομιμοποίηση της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την υπερχρέωση των νοικοκυριών, την ανεργία, την φτώχεια, την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, το κλείσιμο των μικρών και οικογενειακών καταστημάτων, για την μονοπωλιακή κυριαρχία των ΙΚΕΑ ΚΑΡΦΟΥΡ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΜΠΑΓΕΡ κλπ, την απόλυτη καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων, την οργή των νέων μπροστά στα κοινωνικά αδιέξοδα, τις περικοπές των συντάξεων, την αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και την καλπάζουσα ακρίβεια σε όλα τα κοινωνικά και διατροφικά αγαθά, δημιουργούν τις αντικειμενικές συνθήκες, για να ξεσηκωθεί ο κόσμος…

Είναι πλέον γνωστό ότι το ΟΧΙ της ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ανάγκασε τους τραπεζίτες να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να πληρώσουν εκείνοι τα χρέη τους. Όσοι άκουσαν την υπουργό οικονομικών της Αργεντινής να λέει ότι επέβαλαν τα ίδια μέτρα στην χώρα της το 2001 και μετά από 3 χρόνια, που πληρώθηκαν οι τοκογλύφοι, η Αργεντινή πτώχευσε, θα κατάλαβαν, ότι πρέπει να αντισταθούμε όλοι μαζί, για να μην έχουμε και εμείς την ίδια κατάληξη.

Όλοι πλέον κατανοούν ότι τα μέτρα του ΔΝΤ μόνο καταστροφή και εξαθλίωση θα φέρουν στην ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: