Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΑΦΕΛΗΣ Ή ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ κ. Κ. ΠΑΓΩΝΗΣ

Από την Πέμπτη 6 Μαΐου η βουλή των Ελλήνων θα αρκείται απλώς στο να ενημερώνεται για τα απάνθρωπα μέτρα που θα παίρνει το ΔΝΤ και η ΕΕ, την ίδια ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας να μην περάσουν τα μέτρα κηδεμονίας του ΔΝΤ και της ΕΕ και ενώ:
. η πτώχευση είναι υπαρκτή
. ο πληθωρισμός τρέχει με 4,8%
. η καλοκαιρινή περίοδος έχει χαθεί και μένει να μάθουμε το κατά πόσο
. η εγχώρια τουριστική κίνηση θα είναι εκ των προτέρων ελάχιστη έως μηδενική

. οι κρατήσεις των ξενοδοχείων από ευρωπαίους επισκέπτες ακυρώνονται η μία μετά την άλλη
. οι θαλάσσιες συγκοινωνίες μειώνονται και τα μεταφορικά αυξάνονται
. τα τέλη παρεπιδημούντων επανήλθαν στο 2%
. οι ακάλυπτες επιταγές αυξάνονται κατακόρυφα

. ο ΦΠΑ ανέβηκε 2 μονάδες και τον επόμενο μήνα άλλες 2 μονάδες, με ορίζοντα το 25%
. αυξήθηκε η άμεση και η έμμεση φορολογία
. αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ με άμεση επιβάρυνση των νοικοκυριών και των επαγγελματιών

. μειώνονται οι μισθοί, οι συντάξεις και κόβονται τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα κύρια πηγή διακοπών για τους περισσότερους εργαζόμενους

. ενώ επιβάλλουν στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ παράνομα και αυταρχικά να πληρώσουν αναδρομικά την αύξηση του ΟΑΕΕ για το 2009
. Ενώ με ακόμα λιγότερες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πληρώνουμε ακόμα περισσότερα ασφάλιστρα στο ταμείο του ΟΑΕΕ χωρίς ελπίδα να πάρουμε σύνταξη παρά μονάχα ένα βοήθημα
. Ενώ τα όρια συνταξιοδότησης αυξάνονται και καταργούνται τα προνόμια των γυναικών

. ενώ ο φόρος της ακίνητης περιουσίας εξοντώνει και τον μικρό-ιδιοκτήτη και τον ενοικιαστή με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ εξώσεων για όσους επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους

. ενώ η μη θέσπιση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων επιβάλλει μια κατάσταση κακώς εννοούμενου ανταγωνισμού και εξοντώνει τους εργαζόμενους
. ενώ η ύφεση μας κτυπάει την θύρα και η ανασφάλεια λειτουργεί ανασταλτικά για την κατανάλωση προϊόντων ακόμα και αν αυτά είναι πρώτης ανάγκης πόσο δε αυτά που πουλάνε τα εκάστοτε τουριστικά μικρομάγαζα (σουβενίρ)

. ενώ 19000 μικρομάγαζα έχουν βάλει λουκέτο το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και δεν ξέρω και εγώ πόσα μέσα στο 2010
. ενώ φημολογείται η έλευση των Carefour στην Νάξο τα οποία πουλάνε σε τιμές κάτω του κόστους από βίδες και κρέας μέχρι ηλεκτρικά και είδη νοικοκυριού

. ενώ οι μέχρι πέρυσι μόνιμοι υπάλληλοι πολλών τουριστικών επαγγελμάτων στην Νάξο δεν έχουν ακόμα προσληφθεί στα τουριστικά καταστήματα με συνέπεια να απειλούνται να χάσουν ακόμα και το ταμείο ανεργίας για τον επόμενο χειμώνα (αν το δίνουν και αυτό)
. ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται

. ενώ πολλοί οικονομικοί μετανάστες έχουν πάρει οικειοθελώς τον δρόμο του επαναπατρισμού λόγω της ανεργίας
. ενώ ο καπιταλισμός καταρρέει συμπαρασύροντας μαζί του στην καταστροφή όλη την μικρομεσαία τάξη της ευρωπαϊκής ένωσης

. ενώ λοιπόν όλα αυτά τα βιώνουμε μέσα σε ένα κλίμα τρομοκράτησης και ανασφάλειας από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Κώστας Παγώνης βρήκε την αιτία όλων των κακών που απειλούν την βιωσιμότητα των εμπορικών και όχι μόνο επιχειρήσεων. Και η αιτία όλων των δεινών που μας ταλανίζουν είναι κυρίες και κύριοι ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ.

Μέσα σε αυτή την οδυνηρή και ιστορική συγκυρία, το να ασχολείται ο Εμπορικός Σύλλογος της Νάξου με το παρεμπόριο είναι ένδειξη αφέλειας; αναλγησίας; ανευθυνότητας; ή ρατσισμού; Σύμφωνα με την καταγγελία κάποιων μελών του συλλόγου που παραβρέθηκαν στην συνέλευση της 3-5-2010 και «έμειναν έκπληκτοι από τη στάση του προέδρου ο οποίος έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση του παραεμπορίου και διεξάγει σταυροφορία», είναι όλα μαζί…

παραθέτω το κείμενο
ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΞΟΥ

Νάξος 3.5.2010
Στη συνέλευση λοιπόν του εμπορικού συλλόγου όπου και παρεμβήκαμε με το σκεπτικό που κατατίθεται στο κείμενο (το οποίο και μοιράσαμε στους παρευρισκόμενους) μείναμε έκπληκτοι από τη στάση του προέδρου του ο οποίος έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση του παραεμπορίου και διεξάγει σταυροφορία. Εδώ ο κόσμος χάνεται…

Προς μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε τον πρόεδρο να συμπεριλαμβάνει στο παραεμπόριο τους αγρότες-παραγωγούς που πουλούν τα προϊόντα τους στην υπαίθρια αγορά (υποτυπώδη λαϊκή) και να θεωρεί ότι πρέπει να διώκονται και αυτοί!

Η ψυχρολουσία συνεχίστηκε επί ώρα αφού ο πρόεδρος ασκούσε έντονες πιέσεις προς τον διοικητή της αστυνομίας και στον λιμενάρχη να προβαίνουν σε εξακριβώσεις στοιχείων στους μετανάστες που κατεβαίνουν από τα πλοία, ακόμα και όταν εκείνοι τον διαβεβαίωναν ότι δεν έχουν την δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο. Μάλιστα σε κείνο το σημείο τέθηκε από παρευρισκόμενους, αλλά ακόμα κι από τον λιμενάρχη, το ερώτημα με ποια κριτήρια θα μπορούσαν να γίνουν τέτοιοι έλεγχοι: με βάση το χρώμα του δέρματος, με βάση τη γλώσσα ή πώς; Απάντηση ρητή δεν έδωσε ο πρόεδρος. Ωστόσο η στάση του παραπέμπει στο νέο αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο στην Αριζόνα που έχει ξεσηκώσει τους αντιρατσιστές σε όλη την Αμερική αφού θεσπίζει τέτοια ρατσιστικά κριτήρια για την καταστολή των μεταναστών.

Εκεί όμως που έδωσε τα ρέστα του ήταν όταν κατονόμασε συγκεκριμένο μετανάστη μικροπωλητή που ζει στη Νάξο όλο τον χρόνο και δήλωσε ευθαρσώς ότι ενώ έχει υποδείξει στους αρμόδιους ακόμα και τον τόπο κατοικίας του, αυτοί δεν έχουν πράξει τα δέοντα!!!

Στο τέλος, αναγκάστηκε να καλέσει σε συμμετοχή στην απεργία με το κλείσιμο των καταστημάτων, τυπικά βέβαια, διότι δεν φρόντισε να ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου για αυτή την απόφαση.

Ωστόσο, η όλη συμπεριφορά του, πέρα από ότι κατέδειξε ένα ανάλγητο πρόσωπο που ασχολείται με ασήμαντα πράγματα, φανέρωσε και ότι ο εμπορικός σύλλογος είναι παραδομένος σε ένα συγκεντρωτικό προσωποπαγές μοντέλο λειτουργίας που πόρω απέχει από αυτό που αυτοί οι ίδιοι θα αποκαλούσαν δημοκρατικές διαδικασίες αφού κυριολεκτικά ο πρόεδρος του συλλόγου συμπεριφέρεται σα να είναι το τσιφλίκι του.

Συγχαρητήρια.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΕΧΕΦΡΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΩΝΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΔΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Η ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ "ΠΛΑΚΑ" ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΜΑΥΡΟΥΣ".ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ...

εχεφρων είπε...

Καταρχάς δεν έχω διαβάσει την ΜΑΣΚΑ οπότε δεν μπορώ να εκφράσω καθαρή άποψη. Όμως αν είναι όπως τα γράφεις είναι λυπηρό και άθλιο να γράφονται και να λέγονται τέτοιες απόψεις αυτές τις δύσκολες στιγμές και φυσικά εμένα θα με βρίσκουν πάντα απέναντι τους, όποιος και αν τις εκστομίζει ή τις δημοσιεύει...
Δεύτερον από ότι γνωρίζω, το οριακό χιούμορ της μάσκας είναι πολλές φορές διφορούμενο και ερμηνεύσιμο κατά το δοκούν. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αντιφατικός και επιτυγχάνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υποτίθεται ότι επιδιώκει. Η έλλειψη πολιτικών θέσεων του εκδότη της έχει σαν συνέπεια να τον ωθεί να μετεωρίζεται μεταξύ εθνικισμού και ακραίου λαϊκισμού που σε στιγμές όπως οι σημερινές μετατρέπονται σε καρφιά για τον κάθε πολιτικοποιημένο εργαζόμενο- αγωνιστή.
Θεωρώ όμως (από όσο τον γνωρίζω) ότι αυτή του η συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα μιας φανταστικής αρχαιοελληνικής λατρείας(υφέρπων εθνικισμός) που μετουσιώνεται ασυνείδητα σε ρατσισμό. Γιατί πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι ο ρατσισμός είναι το μονογενές παιδί του εθνικισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει κατηγορηθεί πολλάκις από τα μέλη του για αναλγησία και απραξία απέναντι στους τσιγγάνους και τους άλλους πλανόδιους πωλητές, που τίμια οι άνθρωποι προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους.
Η δουλειά του προέδρου του εμπορικού συλλόγου είναι να προστατεύει τα δικαιώματα των μελών του, και περισσότερο τώρα(όπως λέτε και εσείς) που τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, χτυπημένα από την κρίση και το περεμπόριο.
Είναι άδικο και υποκριτικό να κατηγορείται ο Παγώνης για την εξαθλίωση των μαύρων και των άλλων μεταναστών. Επίσης είναι παράλογο να λέτε ότι πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα καθημερινά μας προβλήματα επειδή υπάρχουν άλλα σοβαρότερα.
Όσον αφορά την συγκέντρωση - πορεία, εκεί υπάρχει έλλειψη συντονισμού και κομματικοποίηση της οργάνωσης . Αν αυτό δεν σταματήσει, δεν θα μπορέσουν ποτέ να διεκδικήσουν από κοινού οι Ναξιώτες αυτά που τους ανήκουν, και στις συγκεντρώσεις θα βλέπουμε πάντα την ίδια αδιαφορία από τον κόσμο.

εχεφρων είπε...

Σαφώς και ο Παγώνης με την τοποθέτηση του σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ακόμα και ο λιμενάρχης του απάντησε ότι "κύριε παγώνη εγώ δεν είμαι ρατσιστής να σταματάω κάποιον στο λιμάνι επειδή είναι μαύρος, κίτρινος κλπ" Ο δε διοικητής της αστυνομίας επανέλαβε πολλές φορές στον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου ότι δεν έχει αρμοδιότητες να κάνει ότι του ζητάει. Άλλο λοιπόν να προστατεύεις τα μέλη του συλλόγου σου και άλλο να βγάζεις μύδρους και να χύνεις μίσος και κακία για τους οικονομικούς πρόσφυγες.
Όσο για την απεργία που κάλεσε μέχρι τις 3 το μεσημέρι αφενός ο ίδιος δεν έκλεισε το κατάστημα του και αφετέρου αυτή έγινε μετά από παρέμβαση των μελών που τον λοιδώρησαν και τον χειροκρότησαν ειρωνικά για τα λεγόμενα του. Μάλιστα του έδωσαν ανακοινώσεις και καλέσματα εμπορικών συλλόγων από την Ελλάδα που καλούσαν τα μέλη τους σε απεργία για να προστατέψουν την δουλιά και την ζωή τους θέτοντας θέματα πολιτικά και κοινωνικά που μεταφράζονται σε όρους προστασίας των επαγγελμάτων τους. Δηλαδή ενάντια στα τέλη παρεπιδημούντων, στον φπα, στο συνταξιοδοτικό και στο ασφαλιστικό, στους έμμεσους και άμεσους φόρους, στην ύφεση και το ΔΝΤ.
Καμία αναφορά δεν έκαναν στο παρεμπόριο ως πρόβλημα αυτή την στιγμή. άλλο λοιπόν να προστατεύεις τα μέλη σου και άλλο να ξεκινάς σταυροφορίες ενάντια στους μετανάστες.
όσο για την ενημέρωση των μελών πρώτον δεν εκπροσωπεί πλέον παρά ελλάχιστους επαγγελματίες.
δεύτερον ας θυμηθούμε την περίπτωση του λιμανιού όπου πάνω σε ένα ντάτσουν γυρνούσε την χώρα με ντουντούκα απειλώντας όσους έμπορους δεν έκλαιναν τα μαγαζιά τους σαν ένδειξη διαμερτυρίας για την ακύρωση του λιμενικού έργου. τώρα γιατί δεν έκανε το ίδιο;
και τρίτον είναι πλέον κοινό μυστικό ότι ο γαμπρός του διορίστηκε στον ΟΑΕΕ Νάξου. Τυχαίο; Μήπως μέσω ασεπ; και ο νοών νοήτω...

Ανώνυμος είπε...

Η μάσκα αναφέρει ως φλέγον το πρόβλημα των μεταναστών. γιατί δεν χρησιμοποιείς την ίδια γλωσσα και για τον κολητό σου;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λες τίποτα άλλο για τον Καμβύση ε;;; γιατί;;; φοβάσαι;;;

εχεφρων είπε...

άκου να σου πω δεν φοβάμαι κανένα. ότι είχα να πω για τον καμβύση το είπα. Από εκεί και πέρα οποιοδήποτε σχόλιο μετουσιώνεται σε προσωπική αντιπαράθεση και σε τέτοιες αντιπαραθέσεις δεν συμμετέχω μέσα από το μπλοκ. νΝμίζω ότι, όσα έγραψα είναι μέσα σε ένα πολιτικό πλαίσιο και δεν επιθυμώ να βγω έξω από αυτό.
εξάλλου δεν φοβάμαι να γράφω τέτοια άρθρα για την κυβέρνηση για προσωπα θα φοβάμαι... και γνωρίζω καλά ότι η ανωνυμία των μπλοκ είναι ψευδαίσθηση....

Ανώνυμος είπε...

και τι να φοβηθεί ο εχέφρων από τον καμβύση δηλαδή;

δημότης είπε...

Παληκαράδες, βάλτε τα σπαθιά στα θηκάρια τους και καλλυφθείτε πίσω από την ασπίδα της ανωνυμίας. Όποιος έχει τα κότσια μιλάει και γράφει επώνυμα, ώστε να δεχτεί απάντηση και επί προσωπικού. Από ψευτόμαγκες χορτάσαμε. Ο εκδότης της "Μάσκας" δημοσιεύει άρθρα, ακόμη κι αν είναι αντίθετος προς τα γραφόμμενα. Η "Μάσκα" δεν είναι μόνο το σατιρικό πρωτοσέλιδο και το ανέκδοτο στο οπισθόφυλλο. Διαβάστε και τις ενδοιάμεσες σελίδες. Αν μη τι άλλο, ο Καμβύσης είναι ένας από τους ελάχιστους που λένε ανοιχτά και επώνυμα αυτά που όλοι θέλουμε αλλά φοβόμαστε να πούμε

εχεφρων είπε...

"Όποιος έχει τα κότσια μιλάει και γράφει επώνυμα, ώστε να δεχτεί απάντηση και επί προσωπικού. Από ψευτόμαγκες χορτάσαμε."
Παιδιά... κυρίες και κύριοι... είμαι συγκλονισμένος... ο λόγος είναι ότι έγραψε ο επώνυμος... "πολίτης"... τον ξέρετε όλοι σας... χαχαχα...
και κατηγόρησε τους ανώνυμους των μπλογκς... γιατί κρατούν την ανωνυμία τους...
ίσα ρε μάγκα επώνυμε και τροβαδούρε... κράτα κρυφό το όνομα σου και μην το διατρυμπανίζεις τόσο εύκολα.
Άσε μην μας το λες τόσο δυνατά... σε ξερουμε... ο ίδιος είσαι που έγραφε σχόλια εναντίον... του αντρα της συζύγου της πεκιν...ο ίδιος και απαράλαχτος... σε μάθαμε λεβέντη μου και καραμπουζουκλή μου...
και κάτι ακόμα η δικιά μου ανωνυμία δεν υφίσταται...( δύσκολο να το καταλάβεις γιατί πιστεύεις ότι όλοι λειτουργούν και σκέπτονται και εκφράζονται όπως εσύ) σε φίλους, συναγωνιστές και γνωστούς, τους λέω για το μπλογκ... δεν το κρατάω κρυφό... οποιαδήποτε στιγμή το ανακοινώνω... χωρίς πρόβλημα... εσύ ατομικά, κρυφά και στα σκοτεινά σχολιάζεις χωρίς ειρμό και σκέψη... αυτά που δεν μπορείς να κατανοήσεις... όπως με τα προηγούμενα σχόλια σου...

εχεφρων είπε...

και κάτι σχετικό με την μάσκα, το τι κάνει ο καθένας και το τι λέει έχει σημασία όταν το πραγματοποιεί... όταν το κάνει πραξη... αλλά το να μου απαντάς εσύ αντί για τον καμβύση που τόσο υπερασπίζεσαι μόνο υπόνοιες αφήνει...
καλά εσύ δικηγόρος του καμβύση είσαι;
πες μου τι ζόρι τραβάς ρε μάγκα;;;
μήπως έκοψες το τσιγάρο τώρα τελευταία και σε πειράξανε τα χαπάκια που σύστησαν οι φαρμακοποιοί για να το κόψεις;;;
μήπως δεν ξέρεις πως να περάσεις την ώρα σου και γράφεις όλα αυτά στο μπλγκ μου για να βρίσκεις και κάτι ενδιαφέρον στην ζωή σου;;;
ρε αντε ασχολείσου με τον γιο σου και την γυναίκα σου...

δημότης είπε...

Οφείλω να ομολογήσω ότι είσαι αποκάλυψη. Πρώτον δεν είμαι ο "πολίτης", δεύτερον δεν διατ(ρ)υμπανίζω το όνομά μου και γι' αυτό δεν χύνω δηλητήριο σε κανέναν και τρίτον, αυτά που λες για μένα, μάλλον είναι αποτέλεσμα μέθης. Πάντως τα παραπάνω σχόλια είναι άκρως διασκεδαστικά και γέλασα με την καρδιά μου. Να είσαι καλά σύντροφε "εχέφρων", αλλά πρόσεξε μη σε πουν "παράφρων"!!!

Ανώνυμος είπε...

ε όχι και παράφρων ο κάφρων!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΜΒΥΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΛΜΙΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΥΡΙΕ ΚΑΦΡΩΝ!

εχεφρων είπε...

Ο δάσκαλος "δημότης" εκτός
από την ορθογραφία και
τα συντακτικά λάθη που μου
διορθώνει είναι και αντικειμενικός κριτής μαζί μου γιατί σε όλη
την ζωή μου δεν κάνω τίποτα άλλο
από το να ασχολούμαι με τον καμβύση και να κάνω αρνητικά σχόλια για αυτόν.
όπως η ανάρτηση που αφορά τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου...
όπως όλες οι άλλες αναρτήσεις...
όπως τα προβοκατόρικα σχόλια
σε θέματα που αφορούν γνωστούς μου
κλπ κλπ
όπως η βρώμικη προσπάθεια κάποιων
να συνεχίζουν να προκαλούν μπας
και τους δοθεί καμιά απάντηση
που θα την ερμηνεύσουν όπως
ακριβώς σκέπτονται... ανερμάτιστα
και βλακώδη...
Τελικά έχετε πρόβλημα
με το μπλοκ μου.... από την αρχή
και από ότι φαίνεται αυτό
θα κρατήσει όσο θα γράφω στο
διαδίκτυο και όχι κάπου αλλού...

εχεφρων είπε...

"Όποιος έχει τα κότσια μιλάει και γράφει επώνυμα, ώστε να δεχτεί απάντηση και επί προσωπικού".
επί προσωπικού λοιπόν θέλετε
να γυρίσετε την συζήτηση...
επί πολιτικού βέβαια δεν έχετε τίποτα να πείτε...όχι γιατί ταυτίζονται οι απόψεις μας
αλλά γιατι για εσάς η πολιτική αρχίζει και τελειώνει με τον λαικισμό...
γιαυτό και γυρεύετε
να επιτεθείτε επί προσωπικού...
με κάποιο τρόπο πρέπει να
επιτεθείτε και αν δεν σας δίνω
τις λαβές... εσείς συνεχίζετε
να επιτίθεστε και χωρίς αυτές...
έχετε ένα "θέμα" με τον εχέφρων... για εμένα προσωπικά δεν είστε
τίποτα... μα τίποτα.... άντε γεια

δημότης είπε...

Φίλε "εχέφρων" ούτε τα προσωπικά σου γνωρίζω, ούτε με αφορούν, ούτε έκανα κάποια προσωπική επίθεση. Αντίθετα χαίρομαι που γράφεις τις δικές σου απόψεις και δεν με αφορά η ταυτότητά σου. Έκανα ένα σχόλιο (εφόσον μου δίνεις αυτό το δικαίωμα) κι εσύ το ανήγαγες σε προσωπικό και μάλιστα με ύφος που δεν αρμόζει, δεν συνάδει με τα κείμενά σου. Ωστόσο έχεις κάθε δικαίωμα να διαγράψεις τα σχόλιά μου. Παρεμπιπτόντως, δεν προσποιούμαι ούτε το δικηγόρο, ούτε το δάσκαλο.

εχεφρων είπε...

δεν διαγράφω κανένα σχόλιο ούτε
πρόκειται ποτέ να εμποδίσω κάποιον να γράφει ότι θέλει. είναι θέμα αρχής...
εγώ το μετατρέπω σε προσωπική αντιπαράθεση;
το ότι απαντάω στα σχόλια που μου
γράφουν δεν είναι θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης αλλά πολιτικής τοποθέτησης μου. από την αρχή της δημιουργίας του μπλογκ απαντάω σε όλα τα σχόλια... ότι και αν μου γράφουν...
όταν λοιπόν εγώ έγραψα στο 2ο σχόλιο την άποψη μου για την σάτυρα της μάσκας ούτε έβρισα ούτε κινήθηκα προσωπικά ενάντιον του καμβύση...
έκανα μια πολιτική κριτική και δεν
αλλάζω τίποτα από αυτά που έχω γράψει εσύ όμως αντί να απαντήσεις συγκεκριμένα σε αυτά που γράφω μεταφέρεις την συζήτηση κάπου αλλού...
για τον ρατσισμό είναι το άρθρο καταγγελία που έγραψα και όχι για κάποιον άνθρωπο γενικά ή για τον καμβύση.
για τις ρατσιστικές απόψεις και προθέσεις του αντιπρόσωπου των εμπόρων έγραψα.
εσύ λοιπόν αντί να δηλώσεις ρατσιστής ή αντιρατσιστής, εθνικιστής ή αντι-εθνικιστής
ή τέλος πάντων να απαντήσεις με καθαρό λόγο αν αυτά που γράφω (ακόμα και στα σχόλια για την μάσκα)έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα,
μου επιτίθεσαι προσωπικά. γιατί;;;
γιατί δεν διαβάζεις μία προς μία τις προτάσεις μου και να μου απαντήσεις συγκεκριμένα πάνω σε
αυτά που γράφω... και όχι σε αυτά
που θα ήθελαν να έχω γράψει
κάποιοι άλλοι;;
γιατί δεν απαντάτε πολιτικά;
γιατί προσωποποιείτε πολιτικές έννοιες;
σίγουρα είναι και θέμα προσώπων οι ιδεολογίες, συνειδητές ή ασυνείδητες.
οι άνθρωποι έχουν ιδεολογίες όχι τα πράγματα και τα ζώα...
και στο μπλογκ μου με αυτά ασχολούμαι. αυτά να κρίνετε. τις πολιτικές μου απόψεις να καταδικάσετε με επιχειρήματα αν θέλετε. δεν πρόκειται να θυμώσω
ή να παρεκτραπώ, σε αντίθετες πολιτικές τοποθετήσεις...
χωρίς να σημαίνει ότι φοβάμαι να απαντήσω με ανάλογο τρόπο σε όσους με κατακρίνουν... για λόγους... προφανώς δικούς τους...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το "άντε γεια" το έλεγε ο Τσκουκαλάς, μήπως ο Εχέφρων είναι ο Τσουκαλάς; Του ίδιου επιπέδου μου μοιάζουν!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΒΑΠΟΡΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΨΑΡΟΒΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ... ΡΕ ΚΑΜΒΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΕΦΡΩΝ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ "ΧΙΟΥΜΟΡ" ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΩΝΗ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΑΤΥΧΕΣ. ΓΡΑΨΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ, ΔΥΟ ΑΡΑΔΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ <<"ΑΦΗΝΕΙΣ">> ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΚΑΙ ΜΗ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΤΟ BLOG ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ Η ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

και γνωρίζει ποιος είναι
ο εχεφρων γιατι του το έχει
πει ο ίδιος ο εχεφρων απο
την αρχή.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ
ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!
ΜΕ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΥΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ
ΣΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ.
ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ!
ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΣΕ
ΚΑΚΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ!
ΜΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ "ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ" ΚΑΜΒΥΣΗ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ
ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!
ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΕΓΙΝΕ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΧΑ ΧΑ ΧΑ