Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΤΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΧΟΥΜΕ;

Ελλάδα η χώρα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Ελλάδα, η σοσιαλιστική χώρα που αντιτάσσεται με πάθος και ορμή σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας. Ελλάδα των θεσμών και του πολιτισμού. Ελλάδα του συνταγματικού πραξικοπήματος του υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος σε μία νύχτα πέρασε τροποποίηση με την οποία σφετερίζεται όλες τις εξουσίες του προέδρου της δημοκρατίας και του ελληνικού κοινοβουλίου χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Ελλάδα του μονάρχη Παπακωνσταντίνου που ότι υπογράφει και συμφωνεί με το ΔΝΤ και την ΕΕ θα θεσπίζεται υποχρεωτικά αφού πρώτα ενημερώνει το κοινοβούλιο. Κουβέντα να γίνεται δηλαδή όχι τίποτα σημαντικό. Ούτε καν την τυπική πλειοψηφική κύρωση της βουλής δεν ανέχονται οι πραξικοπηματίες και ο λόγος είναι γνωστός. Τα μέτρα που θα φέρνουν με δόσεις στην βουλή για «κύρωση», υπάρχει περίπτωση να μην τα ψήφιζαν κάποιοι εκ των βουλευτών του κόμματος που κυβερνάει.

Ελλάδα του κοινοβουλευτικού σοσιαλισμού. Ελλάδα των ανεξάρτητων και διαχωρισμένων εξουσιών. Ελλάδα της νομοθετικής της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας. Ελλάδα της 4ης εξουσίας των ΜΜ Εξαπάτησης. Ελλάδα της 5ης εξουσίας της κεντρικά ελεγχόμενης γραφειοκρατίας.

Ελλάδα με σύνταγμα και νόμους… πλέον δεν υπάρχει και τυπικά. Γράφω τυπικά γιατί τα τελευταία 15 χρόνια ακούγαμε συνέχεια να χαρακτηρίζονται νομοσχέδια ως αντισυνταγματικά και παράνομα, αφήνοντας να διαχέεται η εντύπωση ότι υπήρχε και σύνταγμα και νόμοι που καθόριζαν τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όταν όλες οι εξουσίες σε μια χώρα είναι συγκεντρωμένες σε ένα πρόσωπο που απλώς εκτελεί τις εντολές των κηδεμόνων του πως χαρακτηρίζεται το πολίτευμα αυτό;
Ολοκληρωτικό; Μοναρχικό; Αυταρχικό; Δικτατορικό; Φασιστικό;
ή όλα μαζί τα παραπάνω αποτελούν την ελληνική δημοκρατία;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεσηκωθείτε! Δεν υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει εδώ και δεκαετίες αλλά και να υπήρχε, τώρα το έχει προδώσει ο Γιωργάκης με την παρέα του (βλέπε τον Παπακωνσταντίνου). Δηλαδή ένα μέλος της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ και ένα στέλεχος της ελληνικής Γκολντμαν Σακς. Μαζί και οι αυλικοί τους (αυτοί τους ονομάζουν συμβούλους). Το πραξικόπημα έχει ξεκινήσει: Με τον Νόμο μας κυβερνά ο Παπακωνσταντίνου. Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά από αυτό που έγινε με τους καθηγητές, το φυλάνε πλέον μπάτσοι επι 24ώρου βάσεως για να εκπέμπει την προπαγάνδα του ΔΝΤ και της ΕΕ ανενόχλητο. Στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων γράφτηκε σήμερα ότι έχει αρθεί μερικώς το απόρρητο των κλήσεων. Με το πρόσχημα της τρομοκρατίας παρακολουθούνται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα! Προωθούν τον Καλλικράτη και μειώνουν τους βουλευτές για να ελέγχουν καλύτερα όλο το δημόσιο. Κάτω η χούντα. Γαμώ την μαλακισμένη γενιά του Πολυτεχνείου που αποδείχθηκε ότι απλώς ήθελε να ρίξει εκείνη τη χούντα για να οργανώσει τη δική της.

εχεφρων είπε...

η ιστορία τελικά επιβεβαιώνει όλα όσα γράφεις. μόνο που χρειάζονται καθαρά μάτια και μυαλά για να την δουν και να την προσεγγίσουν... γαμώ την χούντα τους... οι αλήτες οι κλέφτες οι ρουφιάνοι

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝΕ ΌΠΟΥ ΤΟΥς ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ... ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ, ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΣΉΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1995 ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΚΑΙ ΣΙΕΛΟ ΠΗΧΤΟ