Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΚΙΝ

Η ανοικτή σε όλους και πάντα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΚΙΝ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 25-5-2010 στις 8:30 το βράδυ στον πολύ-χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνεδρίαση αυτή δεν θα συζητήσουμε για την διάχυτη λαϊκή αποδοκιμασία της κυβέρνησης και εν γένει του ευρύτερου πολιτικού συστήματος, ούτε για τα βάρβαρα μέτρα του ΔΝΤ και της ΕΕ, πόσο μάλλον για το ασφαλιστικό και τις κατά όνομα εξεταστικές επιτροπές για τα σκάνδαλα ZIEMENS ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΊΡΙΟ κλπ.

Οι περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης που κλυδωνίζονται αναδεικνύοντας την αποτρόπαια νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής ένωσης που συμπαρασύρει στην λιτότητα την ανεργία και την εξαθλίωση μεγάλα τμήματα της κοινωνίας του ευρωπαϊκού νότου (χωρίς την ύπαρξη ΔΝΤ ) δεν θα αποτελέσουν το σημερινό θέμα της συνεδρίασης της ΠΕΚΙΝ, ούτε βέβαια θα υπενθυμίσουμε στους παρευρισκόμενους την συνταγματική χούντα του ΠΑΣΟΚ και την διάσπαση της ΝΔ.

Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου παρόλο που οι περισσότεροι μικροεπαγγελματίες βρίσκονται σε δεινή οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση, δεν θα συζητηθούν στην σημερινή συνεδρίαση ούτε βέβαια θα βγάλουμε καμία ανακοίνωση για την αναλγησία του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Νάξου. Τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα είναι τραγικά και μας λένε ότι το πρώτο τετράμηνο φέτος (Γενάρης-Απρίλης) οι ακάλυπτες επιταγές έφτασαν τις 52.423 και σε αξία σε 504,8 εκατ. Δηλαδή κάθε μέρα έχουμε ακάλυπτες επιταγές ύψους 4.200.000 ευρώ!!!(πηγή ελευθεροτυπία)

Όσο για τους πλειστηριασμούς και τις πιέσεις των τραπεζών, των εισπρακτικών εταιρειών και των τοκογλύφων που οδηγούν τον κόσμο στην αυτοκτονία ή στο τρελάδικο, παρόλο που μας καίει και μας ανησυχεί δεν θα ασχοληθούμε με αυτό το καυτό κοινωνικό πρόβλημα, για τον απλούστατο λόγο ότι είμαστε λίγοι.

Αν η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική θα μπορούσαμε να συζητήσουμε όλα όσα μας απασχολούν και να συντονίσουμε την δράση μας.
Για σήμερα όμως έχουμε να συζητήσουμε τις εξελίξεις στον ΧΑΔΑ Νάξου, τους ρύπους και την καταστροφή που προξενούν τα λατομεία, ίσως την δυσοσμία που αποπνέει το νεκροταφείο της Χώρας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των περίοικων ενώ μας καταρρακώνει σαν δημότες της Νάξου και ότι άλλο θέσουν οι παρευρισκόμενοι.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζω πάντα, τα προβλήματα που δημιουργούν οι αντιπρόσωποι μας είναι πέρα από τις δυνάμεις της μικρής αλλά δραστήριας ΠΕΚΙΝ. Η παρουσία ακόμα περισσότερων μελών και δημοτών, θα έδινε μια πραγματικά άλλη προοπτική στην δυναμική της πεκιν.

Σας περιμένουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: