Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο κ. Μ. Πολυκρέτης Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ.

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νάξου κ. Μ. Πολυκρέτης έθεσε ως πρόβλημα οικονομικό αλλά και ηθικό τους διπλούς μισθούς των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων που εργάζονται και στον δημόσιο τομέα, έγινε χαμός στο δημαρχιακό μέγαρο. Οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες και αναμενόμενες από την πλευρά των διπλόμισθων δημοτικών αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καραμανής είχε τότε, με το γνωστό ύφος του, ειρωνικά και προκλητικά προτρέψει τον κ. Πολυκρέτη να στείλει τον φάκελο με αυτά τα προβλήματα στον Πρωθυπουργό της χώρας για να αποφασίσει εκείνος για την ορθότητα ή μη της συγκεκριμένης πρότασης.

Όπως και έπραξε ο γνωστός για την ακεραιότητα του δημοτικός σύμβουλος με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να σταματήσει τους διπλούς μισθούς με νομοσχέδιο που κατετέθη στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης και ψηφίστηκε την Παρασκευή 11-3-2010.

Πιο συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ καλούνται να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται.
Μάλιστα, δόθηκε προθεσμία 20 ημερών (από τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως) στους αιρετούς ώστε να επιλέξουν. Ειδάλλως, «αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, η καταβολή των αποδοχών της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται διακόπτεται».

Αναλυτικά: «Τα αιρετά όργανα των Ο.Τ.Α. που αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 139 παρ. 1 του ν.3463/2006 (ΦΕΚ114 Α΄) και του άρθρου 11 παρ. 3 του ν. 3146/2003 (ΦΕΚ125 Α΄) υποχρεούνται να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, η καταβολή των αποδοχών της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται διακόπτεται».

Πολλοί τοπικοί άρχοντες, συναρτήσει της διαφαινόμενης εφαρμογής του προγράμματος "Καλλικράτης" σκέφτονται να μην θέσουν εκ νέου υποψηφιότητες για δημαρχιακούς θώκους. Ο λόγος έγκειται κυρίως στο γεγονός πως τα οφέλη θα είναι πολύ μικρότερα, ενώ ο αγώνας της εκλογής τους κατά πολύ δυσκολότερος των προηγουμένων.

Λέτε να είναι και αυτός ένας λόγος που απέσυρε την υποψηφιότητα του ο κ. Κόκοτας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: