Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΠΕΚΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2) ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ Ή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 στις 19:00 ΣΤΟΝ ΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟ ( ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ) Η ΠΕΚΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ. ΕΙΣΟΔΟΣ- ΕΞΟΔΟΣ… ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΘΕΜΑΤΑ :
1) ΧΥΤΑ- ΧΑΔΑ
2) ΛΙΜΑΝΙ
3) ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
4) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ
5) ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ
6) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ
7) ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΕΣΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ

ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ Ή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί πολλές φορές, αλλά, ποτέ σε τέτοιο βαθμό. Ποτέ δεν απαξιώθηκε τόσο πολύ από, τους ίδιους τους πολίτες του, όσο και από, τους ίδιους τους πολιτικούς ηγέτες αυτής της χώρας .

Η διαφθορά, η διαπλοκή και η εθελοντική- ιδεολογική υποτέλεια-συνεργασία των κυρίαρχων με τα μεγάλα συμφέροντα είναι πρωτοφανής σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα σε αυτόν τον αποτρόπαιο πολιτικό κυκεώνα η ηθική παρακμή των ταγών μας διαχέεται στον κοινωνικό ιστό μέσω θεσμών και ΜΜΕ.

Η αυταρχικότητα από την άλλη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συντηρηθούν οι οικονομικές και εξουσιαστικές ισορροπίες που έχουν διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις τις «ισχυρής» Ελλάδας του Σημίτη και των Ολυμπιακών αγώνων, η αναδιάρθρωση του κράτους του Καραμανλή με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ, και η πλούσια-σοσιαλιστική χώρα του Γ. Παπανδρέου. Παραμύθια της Χαλιμάς για να μας νανουρίζουν μέχρι να μας υποτάξουν και να μας γυρίσουν πίσω αιώνες.

Η κοινωνική και πολιτική σήψη είναι αλληλένδετες και υπεύθυνες για την οικονομική εξαθλίωση που μας έφεραν με επιλογή-απόφαση των κυρίαρχων ελίτ στα δόντια του ΔΝΤ προς όφελος των τραπεζών και του κεφαλαίου. Η σοβούσα ύφεση απλώνει το δίκτυ της φτώχειας και της εξαθλίωσης σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού ενώ τα ΜΜΕ προσπαθούν με όποιο τρόπο μπορούν να μας πείσουν για την βοήθεια που χρειαζόμαστε από το ΔΝΤ και την ΕΕ προκειμένου να επιτευχθεί η περιβόητη δημοσιονομική εξυγίανση για την στήριξη της «πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας» και τη «μείωση του κόστους δανεισμού» .

Όμως η δημοσιονομική εξυγίανση σημαίνει ότι σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης οι επιχειρήσεις που δεν είναι επαρκώς κερδοφόρες και παραγωγικές αναγκάζονται να κλείσουν.
Σημαίνει ότι αυξάνουν τους έμμεσους φόρους (π.χ. αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα, και δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ στο 25% με ταυτόχρονη κατάργηση των διαφορετικών συντελεστών του ακόμα δηλαδή και το 7% θα πετάξει στο 25%)

Αναδιαρθρώνουν την άμεση φορολογία επιβαρύνοντας περισσότερο την εργατική τάξη – ενώ έχουν μειώσει όλα αυτά τα χρόνια τη φορολογία των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και επιβάλλουν αφενός το ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα –μεταρρύθμιση που οδηγεί μεταξύ άλλων στη μείωση των συντάξεων– και αφετέρου την αύξηση των ορίων ηλικίας σε µια προσπάθεια µετακύλισης του κόστους αναπαραγωγής της εργατικής δύναµης στους ίδιους τους προλετάριους. Στα 67 μας χρόνια θα μας δίνουν και το βοήθημα-σύνταξη.

Ξεπουλάνε την κρατική περιουσία και ότι έχει δημιουργήσει ο Ελληνικός λαός με αγώνες υστέρημα και αίμα τόσα χρόνια αποσαθρώνοντας τα θεμέλια του κοινωνικού ιστού και δυναμιτίζοντας την κοινωνική συνοχή.

Ετοιμάζονται να εξαγγείλουν την απελευθέρωση των απολύσεων και, φυσικά, επιτίθενται στους «απαράδεκτα υψηλούς» –για το κεφάλαιο– μισθούς του δημόσιου τομέα (που μάλιστα αντιστοιχούν, όπως λένε, σε µια «χρονίως χαμηλή παραγωγικότητα») μέσα από την περικοπή των επιδομάτων, των υπερωριών και την επαπειλούμενη κατάργηση του 14ου και του 13ου μισθού.

Και δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε, παρόλη την προπαγανδιστική φιλολογία περί ρετιρέ και «προνομιούχων» που διακινούν τα ΜΜΕ, η μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα πολύ γρήγορα θα μεταφραστεί σε αντίστοιχη και πιθανότατα ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε, οι ίδιοι οι καπιταλιστές το έχουν κάνει σαφές στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την περικοπή του 14ου και του 13ου μισθού.

Και όλα αυτά για να πληρώσουμε εμείς τις παράνομες συναλλαγές της GOLDAM SACHS με τις Ελληνικές κυβερνήσεις και να μην χάσουν τα χρήματα τους οι «επενδυτές». Ακόμα και αστοί οικονομολόγοι ζητάνε από τον Ελληνικό λαό να μην πληρώσει αυτός την κρίση αλλά οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι.

Αντί λοιπόν να βγούμε έξω από την ΕΕ και το σύμφωνο σταθερότητας και να αναγκάσουμε τους τοκογλύφους σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η αστική τάξη στην Ελλάδα μετατρέπονται σε τυφλά όργανα του ΔΝΤ μόνο και μόνο για να αξιοποιήσουν τους όρους με τους οποίους δανειοδοτεί ώστε να επιβάλουν ένα αντεργατικό πραξικόπημα.

Από την άλλη η ΕΕ έχει τους δικούς της λόγους για να «προσφέρει» τον περίφημο μηχανισμό στήριξης μιας και οι δικές τους τράπεζες έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο χρέος, αγοράζοντας ομόλογα του Δημοσίου. Το 60% των ελληνικών ομολόγων είναι σε ευρωπαϊκές τράπεζες.

Κατά συνέπεια στην περίπτωση που η Ελλάδα δηλώσει ότι αδυνατεί ή δεν προτίθεται να εξυπηρετήσει το χρέος της, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα είχαν τεράστιες ζημιές. Σαφώς και θα υπήρχαν επιπτώσεις στην Ελλάδα από αυτή την στάση, αλλά και με τον μηχανισμό στήριξης οι επιπτώσεις θα είναι μακροχρόνιες και οδυνηρές για τον Έλληνα πολίτη και χωρίς να υπάρχει έστω και μια μικρή ελπίδα γρήγορης αναδιάρθρωσης του χρέους.

Η ενεργοποίηση επομένως του μηχανισμού διάσωσης δεν εκφράζει την αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών αλλά την αλληλεγγύη των κρατών για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των δικών τους πολυεθνικών τραπεζικών κολοσσών.

Η διάσωση άλλωστε θα αποδειχθεί εξαιρετικά συμφέρουσα για την Γερμανία και την Γαλλία που θα δανείσουν στην Ελλάδα 8,37 και 6,30 δισ. ευρώ (αυτή θα είναι η συμβολή τους στο πακέτο των 30 δισ.) με επιτόκιο 5%, όπως αποφασίστηκε. Οι ίδιες βέβαια, δανείζονται χρήματα με επιτόκιο 3%. Επομένως η «διάσωση της Ελλάδας» θα προσφέρει σε αυτές τις χώρες επιπλέον 2% κέρδος και μια καλύτερη θέση στην αρένα του διεθνή ανταγωνισμού.

Έτσι κατανοούμε την απροθυμία της ΕΚΤ να δανείσει χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων με το επιτόκιο του 1% που απολαμβάνουν οι τράπεζες. Αν είχαν και τα κράτη αυτά τα οφέλη δεν θα μπορούσαν οι μαυραγορίτες να επιβιώνουν εις βάρος μας. Όμως αυτές οι πρακτικές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους «νόμους» της αγοράς και την φιλελεύθερη λαίλαπα.

Έξω από το ευρώ και την ΕΕ

Στάση πληρωμών των παράνομων τοκογλύφων

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μας… πιο πολλές ελπίδες έχουμε να επιβιώσουμε…

5 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Άντε σε ‘’θέρετρο’’…., ρε ‘’Δημοκράτες’’…., που ‘χει και ‘’φέρετρο’’…., λαο’’επιβάτες’’….!

* Χούντα νοικιασμένων ανδρεικέλων….!

….. Δάκρυα καυτά στα τσίνορα….,
τραγούδι μοιρολόι….,
δε με χωρούν τα σύνορα
σε σκλάβο δρομολόι….!

Ντόπιοι σκλαβώσαν ντόπιους….,
Χούντα των νοικιασμένων….,
Χούντα των ανδρεικέλων….,…..
Πουλιά μου, γρηγορείτε….,
σώστε ‘την…., μην αργείτε….,
τη χώρα των καγκέλων….!

Δάκρυα καυτά στα τσίνορα….,
εχθροί πατριδεμπόροι….,
ανοίξτε μας τα ‘’σύνορα’’….,
που κλείσαν Δικτατόροι….!.....

……………………..

* …..Πάλι, δεν είδες Δημοκρατία….!.....

….. Πάλι, δεν ήρθαν τα χελιδόνια…..
και μες στο σκλάβο ουρανό
πουλιά, πια, δεν πετούνε….,
μηδέ λαλούνε…., όλο σιωπούνε
της Λευτεριάς τ’ αηδόνια….!

Ω αυτοδοτό σφαχτάρι
και νευρόσπαστο συ θύμα….,
προεκλογικά, το μέλι
βρίσκεις μες στα λόγια –τους…..
και, μετά, το κουρδουκέλι
έχεις απ’ τις πράξεις –τους….!

Πάλι, δεν είδες Δημοκρατία….,
απλώς, αλλάξανε, λαέ,
οι δόλιοι ‘’Νταβατζήδες’’….,
σε δόσεις Χούντα…., αεριτζήδες….,
Θύτες στην Εξουσία….!.....

………………………….

* Καίσαρες σεις και Πάπες….!

….. Τ’ άσπρο το κυνηγήσατε….,
Καίσαρες σεις και Πάπες….,
μαύρο με μάσκα άσπρου,
δόλια, καθιερώσατε…..
και Χούντα εγκαθιδρύσατε….!

Μια ζωή…., με ματσαράγκα….,
γονατίζατε λαούς….,
κι όλα….. για συνεξουσία
και τα βρωμερά ‘’σας’’ φράγκα….,…..
άντε, τώρα…., να, ο πάτος…..
για καλούς και για κακούς….!

‘’Τ’ άλλο’’ τ’ απομονώσατε….,
Καίσαρες σεις και Πάπες….,
κι όποιον….. φορέα ‘’τ’ άλλου’’…..
άνομο τον βαφτίσατε…..
κι ύπουλα τον γκρεμίσατε….!.....

………………………..

Χούντα της Νύχτας πέρα….!

* ….. Έβγαλε το ρολόι του….,
που του ‘χανε φορέσει….,
το πέταξε στο βόθρο τους….,
ήλιο, δήθεν, πλασμένο….,
και σχήμα ηλιοφέγγαρου
πήρε….. μεταλλαγμένο….!

Κοιμόταν μέρα, έκτοτε….,
Χούντα της Νύχτας πέρα….,
και ήλιο αμετάλλακτο
είχε, εντελώς, δικό του….,
βγήκε κι απ’ το καλούπι τους….,
που του ‘χαν ‘’για καλό του’’….!

Κι άλλο δεν ξαναφόρεσε
εξάρτημα ρολόι….,
τη λευτεριά του μέτραγε
με χτύπους της καρδιάς του….,
να ζει στο σύμπαν άρχισε
της ζήσης της δικιάς του….!.....

……………………………..

* …..Μπρός μου ελάτε….. κι άστε τις πλάτες….!.....

….. Να ‘μαι….. και να το στήθος μου….,
να ‘την και η καρδιά μου….,
μπρός μου ελάτε….. κι άστε τις πλάτες….,
αν είστε, όπως λέτε, παλικάρια….,
να…., στον δικό μου ουρανό
δε σεργιανούν φεγγάρια….!

Αμάρτησα….: τραγούδησα τη Μέρα….,
Νονοί της Τέχνης, ρίξτε μου κι άλλη σφαίρα….,
αργεί το τέλος μου….. και υπάρχω ακόμα….,
παιδί μεγάλο είμαι εγώ….. και με απωθεί το χώμα….,…..
στην ‘’Άγια τρέλα’’ δόθηκα…..
κι ως Άγιος προδόθηκα….!

Να ‘μαι….. και να το πνεύμα μου….,
να ‘την και η ψυχή μου….,
μπρός μου ελάτε….. κι άστε τις πλάτες….,
ελάτε να με ρίξτε στα σκουπίδια….,
μα, και, κουρέλια κι αν γενώ….,
θα ‘ν’ στο λαό σωσίβια….!.....


….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Ανώνυμος είπε...

Για τον πάνω.
Αν συνεχίσεις αυτήν την δουλειά θα σου σπάσω την ρακέτα στο κεφάλι αφού πρώτα σου σφηνώσω το μπαλάκι εκεί που σκέφτηκες χωρίς να σου πω.

Ανώνυμος είπε...

καλά δεν σου έχουν πει οι γιατροί ότι τα χάπια πρέπει να τα παίρνεις συνγκεκριμένη ώρα και κάθε μ'ερα;
μετά μπορείς να σχολιάζεις με τις παπαριές του κάθε βάζου ποιητή..

εχεφρων είπε...

ψυχραιμία κοπέλια. κάποιοι έρχονται αντιμέτωποι με τις μέχρι τώρα κομματικές επιλογές τους και βλέποντας ότι και το κόμμα τους τους φτύνει κατάμουτρα ψάχνουν να βρούν ποιοι φταίνε για την κατάντια που υποστήριζαν μέχρι σήμερα ή μάλλον ακόμα και σημερα... λεβεντόπαιδα σε όλο τους το μεγαλείο...

εχεφρων είπε...

η συνέλευση της πεκιν θα γίνει δημόσια και επώνυμα. όποιος έχει το πολιτικό σθένος ας έρθει να μας τα τραγουδήσει ο ίδιος τα κάλαντα...έστω και ετεροχρονισμένα,... θα τον κεράσουμε και γλυκό νεραντζάκι....