Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Tα έντεκα μέτρα – φωτιά του ΔΝΤ είναι τα εξής:

1.Δημόσιος τομέας. Η προτροπή του ΔΝΤ προς την ελληνική κυβέρνηση θα είναι να υιοθετηθεί η πρόταση για «λιγότερο» κράτος που αποτελεί και το κλειδί για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης. Θα εισηγηθούν τον περιορισμό του πλεονάζοντος προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπειρογνώμονες του διεθνούς οργανισμού αποδίδουν την κακοδαιμονία της ελληνικής οικονομίας στην αναποτελεσματικότητα και στη σπατάλη του δημόσιου τομέα που εκτρέφει την φοροδιαφυγή.

2. .Ναυτιλιακές - κατασκευαστικές: Προτείνεται να καταργηθεί το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των συγκεκριμένων εταιρειών.

3.ΦΠΑ: Νέα αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από το 21% στο 25% προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αναγκαία φορολογικά έσοδα που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

4.Ακίνητα: Να «ψαλιδιστεί» το αφορολόγητο όριο κατά τη φορολόγηση των ακινήτων και ο υπολογισμός του φόρου να γίνεται με βάση τις εμπορικές και όχι τις αντικειμενικές τιμές. Έτσι θα αυξηθεί ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα πληρώνουν φόρο για τα ακίνητα που κατέχουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κρατικά ταμεία. Επιπλέον το ΔΝΤ προτείνει να αυξηθούν οι συντελεστές του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).

5.Αυξήσεις μισθών: Το πάγωμα των μισθολογικών αυξήσεων να συνεχιστεί και κατά τη διετία 2011-2012.

6.Συντάξεις: Προτείνεται η χορήγηση συντάξεων με βάση τις συνολικές αποδοχές του εργαζομένου σε ολόκληρο τον εργασιακό του βίο και όχι με βάση τις αποδοχές της τελευταίας πενταετίας. Επιπλέον, προτείνεται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (αντί για 37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας που ισχύει σήμερα) και να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

7.ΕΚΑΣ - Επικουρικές συντάξεις: Να επανεξεταστεί η χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και να καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις.

8.Μισθοί στο Δημόσιο: Από το ΔΝΤ προήλθε η πρόταση-σοκ για περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού ή της 13ης και της 14ης σύνταξης από τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν συνέστησε περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.

9.Εργασιακές σχέσεις - προσλήψεις: Το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο ενώ εισηγείται την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την απελευθέρωση των απολύσεων. Προτείνει δε μηδενικές προσλήψεις ακόμη και σε ευαίσθητους τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία.

10.Μεταρρυθμίσεις: Σε πρόσφατη έκθεσή του ο διεθνής οργανισμός κάνει λόγο για ταχύτερη υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως «επιθετικές» ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, ακόμα και στην κοινή ωφέλεια και για απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Σύμφωνα με το ΠΣΑ τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στα 5,75 δισ. ευρώ ή 2,3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2012.

11.Νοσοκομεία - Ασφαλιστικά ταμεία: Το ΔΝΤ ζητά καλύτερη διαχείριση των οικονομικών των δημόσιων νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων. Για τα θέματα αυτά υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τα ανώτερα δημοσιονομικά κλιμάκια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ως μέλος της ΠΕΚΙΝ τη λες γιαυτό
http://a-naxios.blogspot.com/2010/04/blog-post_4736.html

εχεφρων είπε...

αυτό το ε-μαιλ διοχετεύτηκε σε πολλούς αποδέκτες
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ οεο

"Ιδιοκτήτης Καφετέριας-Κρεπερι ένθερμος υποστηρικτής μετά σύζυγου, κατά του Λιμανιού δήθεν Οικολόγοι και
μέλη της περιβαντολογικης ΠΕΚΙΝ βλέπουμε ξεκάθαρα ότι στο βωμό του χρήματος και του κέρδους όλα κατεδαφίζονται.

Πέργκολα Έκτρωμα και 2 δέντρα τα οποία τόσα χρόνια ήταν εκεί τα έκοψαν γιατί μάλλον εμπόδιζαν στην τοποθέτηση πιο πολλών τραπεζοκάρεκλων
Τράφος περιμετρικός με την προϋπόθεση ότι θα μπουν στο μέλλον τζάμια.

Πραγματική Πράσινη Ανάπτυξη στο Νησί της Νάξου."

Το σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια εμπλοκής της πεκιν σε τέτοιες υποθέσεις είναι κακοήθεις, κακοπροαίρετες και κακόγουστες μέχρι σημείο βλακείας.
Σαν μέλος της πεκιν και σαν πολίτης της Νάξου είμαι ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και ενάντια στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.
Από την άλλη ο χώρος αυτός είναι ιδιωτικός και όχι δημόσιος. ιδιωτικός χώρος... ιδιωτικός
Μπορεί να κτίσει ο ιδιοκτήτης μέχρι 7,5 μέτρα ύψος μια οικοδομή και να βάλει όσα πορτοπαράθυρα του επιτρέψει η πολεοδομία.
Τώρα αν αυτοί οι "ευαίσθητοι πολίτες" κοιτάνε το δέντρο και αφήνουν το δάσος να καεί για τους προσωπικούς τους λόγους εγώ θα γράψω για τον "πολιτισμό της παραλίας" ότι είμαι αντίθετος και ενάντια σε αυτό το κατεστημένο και στην επέκταση αυτού σε όλους τους δημόσιους χώρους.
Να βγάλουνε όλες τις πέργολες και τα τραπεζοκαθίσματα από τους δημόσιους χώρους... Να δωθεί 2 σειρές από τραπεζοκαθίσματα στους επαγγελματίες στις προσόψεις των καταστημάτων τους και ας αφήσουμε τους ιδιωτικούς για μελλοντικές ρυθμίσεις.
τα 2 δέντρα που έκοψε ήταν μια ξεραμένη κουτσούρα(αμπέλι) και ένα άλλο δένδρο (από την οικογένεια των σολομών)που ο επαγγελματίας θα αντικαταστήσει με λεμονιές. όσο για το πράσινο που θα υπάρξει στο τέλος των εργασιών από ότι ξέρω θα είναι περισσότερο από αυτό που υπήρχε πριν την κοπή των δέντρων. τότε θα στείλουν με εμαιλ την συγνώμη τους οι κύριοι αυτοί;; γιατί όλοι μάθαμε από που προήλθε αυτό το εμαιλ και όλοι ξέρουμε από ποιούς στάλθηκε... είναι στο αίμα τους η διαπλοκή το κατούρημα της ποδιάς, τα σκάνδαλα η βρώμα και η λυσσωδία... έχουν και βήμα οι άνθρωποι έχουν και βήμα τα βλήματα....

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε φίλε, αν το έκανε κανένας άλλος θα ήταν καπιταλιστής καιροσκόπος που τον νοιάζει μόνο το συμφέρον και γραφει στα π@π@ρια του το κοινό συμφέρον. Αν το κάνει μέλος της ΠΕΚΙΝ συμβάλλει στην ιδιωτική ανάπτυξη του τόπου, ενώ τα νέα φυτά θα είναι πιο αναβαθμισμένα από τα παλιά.

Η οικολογία είναι τρόπος ζωής όχι τρόπος να βγάζει κανείς τα κόμπλεξ του.

Ανώνυμος είπε...

προς ενημερωση



Με βάση τη δασική νομοθεσία, δηλώνει το Τμήμα Δασών, η παράνομη κοπή δέντρων τιμωρείται με χρηματική ποινή μέχρι 1.700 ευρώ, ή με φυλάκιση μέχρι ένα έτος, ή και με τις δύο ποινές να συντρέχουν.

Το Τμήμα Δασών καλεί τις τοπικές Αρχές, τα οργανωμένα σύνολα και τα ευαισθητοποιημένα άτομα «να καταγγέλλουν αμέσως στα τοπικά Δασικά Γραφεία, ή στην Αστυνομία, οποιοδήποτε περιστατικό κοπής δέντρου, έτσι ώστε αυτό να εξετάζεται και οι παρανομούντες να διώκονται ποινικά».

εχεφρων είπε...

κατά αρχάς δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο. εγώ εκανα ένα σαφέστατο διαχωρισμό μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου χώρου.
τώρα αν ο διαχωρισμός αυτός καταρίπτει τα επιχειρήματα κάποιων ή ξεσκεπάζει την υποκρισία και την μεθόδευση τους, να σπιλώσουν την πεκίν δεν φταίω εγώ!
δεύτερον δεν λαϊκίζω με το να κατηγορώ άτομα και όχι τους θεσμούς και την πολιτεία. δεν δίνω άφεση αμαρτιών αλλά και δεν κατηγορώ μόνο αυτούς που εφαρμόζουν τις πολιτικές επιλογές (χωροταξικό, πολεοδομία κρατος κλπ)κάποιων άλλων αλλά αυτούς που νομιμοποίησαν αυτές τις πρακτικές.
τρίτον μην ταυτίζεις τον χώρο αστικού ή ιδιωτικού πρασίνου με το περιβάλλον και την οικολογία.
εσένα και μερικούς άλλους σας έπιασε τώρα ο πόνος για τα δέντρα; ακόμα και έτσι όμως αυτό δεν είναι οικολογία αλλά περιβαλλοντισμός και φυσιοκρατία... και η πεκιν τι σχέση έχει με όλα αυτά γιατί επιμένουν κάποιοι να την εμπλέξουν με αυτόν τον τρόπο. έχει ασχοληθεί ποτέ η πεκιν με ιδιωτικές υποθέσεις;;;; όχι βέβαια... τώρα αν εσύ δεν έχεις κόμπλεξ και αν σε νοιάζουν όντως οι χώροι πράσινου μέσα στο κέντρο της πόλης έλα στην γενική συνέλευση της πεκιν την τετάρτη στις 21 απριλίου στις 7 το βράδυ στο μπαρ της Έλλης;
όλοι καλοδεχούμενοι....

εχεφρων είπε...

μέλος της πεκιν είναι και ο δημοτικός σύμβουλος στάθης αγγελής. τι παει να πει αυτό; σίγουρα θα είναι και μέλη της ΝΔ και του πασοκ! πάει να πει ότιείμαστε όλοι τα 'ίδια;

εχεφρων είπε...

αν είναι παράνομος εσύ γιατί δεν κάνεις μια καταγγελία;;;
επίσης η δασική υπηρεσία να αντιδράσει όπως αντέδρασε και στο αιολικό πάρκο κορώνου- ρόδου κλπ. αν δεν κάνουν αυτοί την δουλεία τους να την κάνω εγώ για αυτούς;;;

Ανώνυμος είπε...

Έκλεισες τα σχόλια ε;;;;
Τελικά ούτε αυτό το blog είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών, είναι χώρος προπαγάνδας των απόψεων αυτού/ών που το διαχειρίζονται.
Δεν είστε καλύτεροι από τους καναλάρχες και τους εκδότες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που παραπληροφορούν τον κόσμο. Απλά τους καταγγέλετε απειδή είναι πιο πλούσιοι και πιο λαμόγια από εσας.

εχεφρων είπε...

όπως ακριβώς μπερδεύεις το ιδιωτικό με το δημόσιο έτσι ακριβώς δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το ανοικτό από το κλειστό. Μιλάς για καπιταλισμό...για οικολογία που είναι δήθεν στάση ζωής σαν να εξαρτιώνται όλα από εσένα. Μάλλον κανένας φρίκουλας του ίντερνετ είσαι!!! άλλαξε φάρμακα και φαρμακείο ή παπά που σε εξομολογεί και σε ανακυρήσει άγιο...

Ανώνυμος είπε...

επειδή έγινε πολυ κουβέντα για τον ιδιωτικό χώρο(εχέφρων έχεις άδικο),παραθέτω τα παρακάτω

Υλοτομίες εντός ιδιωτικών χώρων

Νομοθεσία - Αρμοδιότητες
N 1337/83. Άρθρο 40, παρ. 2. Επιχώσεις και Αστικό πράσινο Για την κοπή δένδρων, μέσα σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια που δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασικών εκτάσεων, απαιτείται έκδοση άδειας από την οικεία πολεοδομική αρχή.

Διαδικασία
1α. Π.Δ. 3/9/1983 άρ. 8 (ΦΕΚ 394Δ/83)
Τοπογραφικό στο οποίο σημειώνεται τα σημεία που βρίσκονται τα δένδρα που πρόκειται να κοπούν
Φωτογραφίες
Τεχνική έκθεση (Περιγραφή του είδους, του αριθμού των δένδρων & των λόγων κοπής)
Ο φάκελος στέλνεται στην ΕΠΑΕ από όπου βγαίνει η έγκριση κοπής ή μη.

αν έχουν γίνει αυτά ο ιδιοκτήτης είναι καθόλα νομιμος.

εχεφρων είπε...

αν έχουν γίνει όλα αυτά όντως ο ιδιοκτήτης είναι νόμιμος. Αν δεν έχει πάρει άδεια από την πολεοδομία δεν σημαίνει ότι δεν θα έδινε η πολεοδομία και η δασική υπηρεσία την άδεια να κοπούν τα δέντρα. Η μόνη παρανομία δη΄λαδή είναι ως προς τα χρήματα που έδωσε ή δεν έδωσε στο κράτος. Τώρα λοιπόν με το δντ να αποφασίζει για την κυβέρνηση και το κράτος κάποιοι ασχολούνται με τα δεντράκια που έχουν απομείνει μέσα στις σύγχρονες τσιμεντουπόλεις και προσπαθούν να ταυτίσουν την πεκίν με αυτή την πράξη για να την αμαυρώσουν... εεε λοιπόν μιας και οι ημέρες που μιλάμε είναι τουλάχιστον υποχθώνιες και βλέποντας τι κάνανε τα χρήματα όλοι αυτοί που τα διαχειρίζοταν χρόνια τώρα καλά έκανε και δεν πλήρωσε το κράτος. κάποιες εκατοντάδες ευρώ δηλαδή λιγότερα θα φάνε οι νόμιμοι της κυβέρνησης και οι τοκογλύφοι των βρυξελών...
και εμείς που πληρώναμε τόσα χρόνια τι έγινε;;; τους δώσαμε τροφή για να σκάσουν οι αχόρταγοι

Ανώνυμος είπε...

"Αν δεν έχει πάρει άδεια από την πολεοδομία δεν σημαίνει ότι δεν θα έδινε η πολεοδομία και η δασική υπηρεσία την άδεια να κοπούν τα δέντρα. Η μόνη παρανομία δη΄λαδή είναι ως προς τα χρήματα που έδωσε ή δεν έδωσε στο κράτος".

Τι λέτε ωρέ συντρόφοι... όποιος λοιπόν δεν παίρνει άδεια μπορεί να θεωρεί ότι θα του την έδινε η πολεοδομία και η δασική και να κάνει ό,τι θέλει.

Εδώ καταγγέλετε τις αδειοδοτημένες εργασίες, αλλά για τα έργα σας και τα συμφέροντά σας οι άδειες εννοούνται. Δεν θέλω να φανταστώ τι έχετε κάνει στα σπίτια σας.

Όσο για την πρσπάθειά σας να μας πείτε ότι για όλα φταίει η παγκοσμιοποίηση... ουσιαστικά ρίχνετε νερό στον μύλο των ισχυρών καθότι η επιχειρηματολογία σας είναι "το οποίο μυρμήγκι" που λέει και το ανέκδοτο.

Αν η ιδεολογία σας και η στάση ζωής σας είναι ότι δεν υπάρχει ατομική ευθύνη, το ίδιο μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα και όλοι οι περγολοϊδιοκτήτες της παραλίας, όλοι οι ιδιοκτήτες βιλών με πισίνα και όλοι οι καταπατητές των παραλιών. Αλλά είπαμε, οι νόμοι ισχύουν για τους άλλους, εμείς οι οικολογούντες περιβαντολόγοι μέλη της ΠΕΚΙΝ μπορούν να εφαρμόζουμε τους νόμους κατά το δοκούν.

εχεφρων είπε...

είπα κάθε προσπάθεια να ταυτιστεί η πεκιν με ιδιωτικές υποθέσεις είναι εκ του πονηρού κακαοήθης κλπ. όπως και εσύ δηλαδή. τώρα τα περί νομιμότητας και τις άλλες ανοησίες που γράφεις δεν καταδέχομαι να τα ξαναπαντήσω.
ρε συ νόμιμε από όλα τα στραβά που βλέπεις γύρω σου εσένα αυτά σε ενοχλούν;;;
αυτή είναι η ιδεολογία μου βγαλμένη από την πραγματικότητα γύρω μου και από την ιστορία...και την αλλάζω αν μου φέρεις παραδείγματα και επιχειρήματα. όχι όταν γράφεις αερολογίες ανερμάτιστες και λαϊκίζεις ηθικολογώντας....

Ανώνυμος είπε...

Ο Καστοριάδης είχε απολέσει κάθε ουσιαστική προσδοκία για μια ριζική αναδιάρθρωση της κοινωνίας. Η αναξιοπιστία του κομμουνισμού σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια της καπιταλιστικής καθημερινότητας για μια ελπιδοφόρα προοπτική δημιούργησε στη συνείδησή του ένα τρομακτικό κενό εναλλακτικής πρότασης. Στην πραγματικότητα, ο μεγάλος στοχαστής εφαρμόζοντας για χρόνια ολόκληρα τον μαρξισμό κατανόησε -σε καιρούς πραγματικά ανυποψίαστους- ότι κάτι σημαντικό απουσίαζε: Και αυτό δεν ήταν άλλο από το ίδιο το υποκείμενο, την προσωπική ευθύνη και στάση του κάθε ανθρώπου μέσα στην κοινωνία του, την ενεργό συμμετοχή του στην Ιστορία. Για τον λόγο αυτό στρέφεται προς το γνωστικό πεδίο της ψυχανάλυσης.

Ως αποτέλεσμα αυτής της στροφής του προς την ατομική ευθύνη θα προκύψει το 1975 το σπουδαιότερο έργο του: «Η Φαντασιακή Θέσμιση της Κοινωνίας», ένα κομψοτέχνημα στοχαστικής ενόρασης πάνω στη σχέση του ατόμου και των κοινωνικών δομών. Για τον Ελληνα φιλόσοφο μόνο εάν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν την τεράστια ευθύνη που έχουν απέναντι στον εαυτό τους ως μέλη ενός συνόλου, θα μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία σύγκλισης των δράσεών τους και ακολούθως της αυτονομίας της «αυτοθέσμισης» μιας κοινωνίας.

εχεφρων είπε...

καταρχήν πριν ξανά παραπέμψεις στον καστοριάδη ξαναδιάβασε τα σχόλια σου να καταλάβεις τι εννοούσε ο κορνήλιος με την ιδιωτεία- ιδιώτευση, Α-κ-ρ-ι-β-ώ-ς απόψεις σαν τις δικές σου. αυτές τις θεωρεί ως το καπιταλιστικό φαντασιακό. μην μου τον φέρνεις λοιπόν σαν παράδειγμα, τον υπερασπιστή των θεσμών. όταν εγώ σου γράφω να καταδικάσεις και να καταγγείλεις τους κρατικούς θεσμούς εσύ έγραφες άλλα αντί άλλων, για άτομα και προσωπικές ευθύνες στον ιδιωτικό χώρο τους και όχι στον κοινωνικό πεδίο. (κράτος, πολεοδομία δασονομίο κλπ) θέτοντας ως την μόνη αρχή την δασονομία και την νομιμοφροσύνη σου... εεε λοιπόν καμία σχέση ούτε με το ριζικό ούτε με το υπόρρητο φαντασιακό. καμία σχέση με τους θεσμούς και πως αυτοί διαμορφώνουν την συμπεριφορά των ατόμων καμία σχέση με την αυτονομία την συμμετοχή όλων μας στην διαμόρφωση των νόμων. καμία σχέση με τις βεβαιότητες σου και τις κομματικές σου ταμπέλες. καμία σχέση με την πεποίθηση ότι η επιστήμη και οι τεχνοκράτες (πχ δντ) θα μας δώσουν λύσεις ως σοφοί και ειδήμονες καμία σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα ίδια τα κείμενα μου μια και τα σχόλια σου είναι λόγια ή κείμενα άλλων(!) και μου τα πασάρεις αμάσητα και στο τέλος κάνεις και μια αναφορά στην αυτονομία και στην προσωπική ευθύνη του καθενός απέναντι στην κοινωνία (στους θεσμούς δηλαδή νόμους πως αλλοιώς να στο γράψω) σε ποιούς θεσμούς και ποιούς νόμους;;; του πασοκ και των οπαδών του...
καλυν'ηχτα τώρα. αν θέλεις αύριο έλα στην συνέλευση... κανέναν πρόβλημα...

μόνο αν συνειδητοποιησούν την ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους ως μέρη ενός συνόλου όχι ως άτομα -ιδιώτες.
όταν λοιπόν εσύ αντί να καταδικάσεις το φαντασιακό του καπιταλισμού και αυτό της πράσινης ανάπτυξης και να ακολουθήσεις τις

Ανώνυμος είπε...

Μπουρδολογίες για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

ΥΓ. Για τον Καστοριάδη δεν έγραψα εγώ. Πρέπει να είσαι πιο προσεχτικός όταν βάζεις ταμπέλες

εχεφρων είπε...

ο ανώνυμος είπε: δεν είμαι εγώ, αλλά ένας άλλος. προφανώς ο κανένας του όμηρου ή ο εγώ αυτός ο άλλος του ρεμπώ.
τέλος πάντων κατανοώ την επιθυμία σου και την ανάγκη σου για ελεύθερους χώρους όμως αυτός ο χώρος είναι ιδιωτικός μακάρι να ήτανε πλατεία με άλσος ή πάρκο όμως είναι ιδιωτικός...
οικόπεδο με χαρτιά και συμβολαιογραφικές πράξεις...

εχεφρων είπε...

όσο για την δασική υπηρεσία σε παραπέμπω στην ανακοίνωση των εργαζομένων στην Δ.Υ. που δημοσίευσα στις 31-3 2010, όπου καταγγέλλουν την διάλυση της προκειμένου να δώσουν την διαχείριση των δασών στους ιδιώτες...

Ανώνυμος είπε...

Άρα ότι είναι ιδωτικό με συμβολαιογραφική πράξη και χαρτιά μπορεί από δάσος να γίνει βίλα, έτσι κ.κ. επιχειρηματία του τουρισμού που το χειμώνα είσαι ακτιβιστής εναντίον της προόδου των άλλων.
Γιατί να μην είμαι εγώ ανώνυμος όταν εσύ έχεις ένα ολόκληρο ανώνυμο blog.

εχεφρων είπε...

λοιπόν το συμπέρασμα είναι ότι ο διάλογος μαζί σου είναι ανούσιος για ένα και μόνο λόγο, είσαι πασόκος, έχεις πρόβλημα και εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. πρέπει να αρχίσεις πρώτα από όλα να μάθεις να ξεχωρίζεις ορισμένες έννοιες(απλές) όπως
1)πολιτική- άτομο,
2)δημόσιο- κρατικό και 3)εργαζόμενος -επιχειρηματίας
να σταματίσεις λίγο την διαδυκτιακή ενασχόληση σου γιατί πειράζει και να καταλάβεις ότι το συμφέρον και η πρόοδος δεν είναι αυτό που νομίζεις ότι είναι.
άντε γεια... αδικημένε και κατατρεγμένε...από την αδίστακτη πεκιν και τον χειμερινό ακτιβιστή... που παρεμπιπτόντως έχω και μπακούνιν και καστοριάδη και μαρξ στην βιβλιοθήκη μου ίσως θα πρέπει να με αναβαθμίσεις σε τρομοκράτη είναι της μόδας τώρα τελευταία από την κυβέρνηση σου....
.