Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΚΙΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Φυσικό ήταν ο κυκεώνας των πολιτικών, των κοινωνικών και των οικονομικών εξελίξεων της περασμένης εβδομάδας να θέσουν την γενική συνέλευση της πεκιν σε δεύτερη μοίρα. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο κοινωνικής αναλγησίας και η όποια αναφορά μου στην γενική συνέλευση θα έμοιαζε σαν κακόγουστο αστείο. Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πω ότι γράφω αυτό το κείμενο με την ίδια διάθεση που ένοιωθα πριν την ανακοίνωση της εισβολής του μηχανισμού στήριξης στην ελληνική κοινωνία. Γιατί περί εισβολής πρόκειται. Μεθοδευμένη μεν αλλά εισβολή που οργανώθηκε και σχεδιάστηκε από τους σύγχρονους «εφιάλτες» της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής σκηνής. Τους τραπεζίτες, το κράτος και τους κολαούζους τους, τα ΜΜΕ.

Η αγαστή συνεργασία της κόλτμαν σακς με τους πασόκους υπουργούς οικονομικών την δεκαετία του 90 όπου μέσω της «δημιουργικής λογιστικής» παρουσίαζαν τα δάνεια ως επενδύσεις για να μας βάλουν στην ΕΕ έληξε με την επίθεση της τράπεζας στους ίδιους τους πρώην συνένοχους συνεργάτες της, την ελληνική κρατική μηχανή. Αποτέλεσμα της «συνεργασίας» αυτής είναι να μιλάμε όλοι σήμερα για τα σπρεντς, τα ρέπος τους σορτάκηδες και ένα σωρό άλλες ορολογίες που το μόνο που κάνουν είναι να διαχέουν στον κόσμο την εντύπωση ότι είναι κάτι άπιαστο και ακατανόητο για αυτόν η χρεωκοπία της χώρας. Κάτι που μόνο οι ειδικοί οικονομολόγοι μπορούν να κατανοήσουν και να διαχειριστούν με κύρος και βεβαιότητα. Ξεχνάνε βέβαια να μας πουν ότι αυτοί οι «ειδικοί» και οι «ειδήμονες» μας οδήγησαν στις δαγκάνες του ΔΝΤ.

Έτσι χωρίς σκέψη και ντροπή χωρίς ίχνος ενδοιασμού και λύπης χωρίς καν ένα σημάδι προβληματισμού ο διευθυντής της τράπεζας της Ελλάδας κατέβαλε μια προσπάθεια να εξηγήσει στους τηλεοπτικούς θεατές τι σημαίνει το «σορτάκηδες» και πώς ανεβαίνουν τα σπρεντς με δυσνόητη οικονομίστικη γλώσσα και στηριζόμενος στα «παράθυρα» του «νόμου» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτοί είναι νόμιμοι. Νόμιμοι λοιπόν όσοι λεηλατούν την ζωή μας. Νόμιμοι λοιπόν όσοι ξεφτιλίζουν τα όνειρα και τις ελπίδες του απλού κόσμου. Νόμιμοι όσοι έφαγαν τα λεφτά και μας οδηγούν στην ανασφάλεια και την εξαθλίωση.
Τελικά αυτοί οι νόμιμοι παρέδωσαν και τυπικά την κηδεμονία της χώρας στους ελεεινούς κερδοσκόπους της Ελλάδας και του κόσμου. Λες και τόσο καιρό δεν το ξέραμε και δεν μιλούσαμε για υποταγμένες κυβερνήσεις που υποστηρίζουν και νομοθετούν υπέρ του κεφαλαίου και του κέρδους του. Λες και δεν έχουν γραφτεί τόσα και τόσα που εξηγούν γιατί ανεβαίνουν τα σπρεντ μόλις ανακοινώθηκε ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας! Μα γιατί είναι πλέον σίγουροι οι κερδοσκόποι ότι θα πληρωθούν για την βοήθεια τους.
Τώρα το ανακάλυψαν κάποιοι;

Ταυτόχρονα με την ποινικοποίηση της συμπεριφοράς και της εμφάνισης, ποινικοποιούν τις ανθρώπινες σχέσεις και φιλίες, ενώ τελευταία ακούγονται σενάρια για να ποινικοποιηθεί και η διαφορετική άποψη που βλάπτει τα σχέδια των κυρίαρχων. Ήδη το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται επικίνδυνα κόμματα και αποκλείονται από τα δελτία των ειδήσεων του ΣΚΑΙ οι απόψεις τους. Και εδώ θέλω να κάνω μια ερώτηση που έχει σαν αναφορά την ιστορία… μπας και νομίζετε ότι ο Χίτλερ ή οι συνταγματάρχες της χούντας έκαναν τίποτα διαφορετικό από αυτό που έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Μπας και η βασική αρχή- ιαχή του ΓΚΕΜΠΕΛ ότι «αν πεις σε ένα λαό ότι το έθνος του κινδυνεύει είναι διατεθειμένος αυτός ο λαός να υποστεί και να κάνει ότι του ζητήσεις» δεν χρησιμοποιείται από τους σημερινούς κυρίαρχους; Μα όλα αυτά γίνονται για να σωθεί το έθνος. Όλα αυτά γίνονται για να σωθεί η οικονομία, δηλαδή το τραπεζικό πολιτικό σύστημα. Όχι εμείς...

Αλλά ας γυρίσουμε στο θέμα μας, την γενική συνέλευση της πεκιν την Τετάρτη 21-4. Στην αρχή η πρόεδρος του ΔΣ έκανε μια σύντομη αναφορά στην δράση της πεκιν τον τελευταίο χρόνο και στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι συμμετέχοντες στην ΓΣ. Η συζήτηση κυρίως εξαντλήθηκε στο σημαντικότερο πρόβλημα για το παρόν και το μέλλον της Νάξου: τα σκουπίδια.

Δεν είπαμε βέβαια για τα σκουπίδια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σε διάφορα «ευαίσθητα ναξιακά μπλοκ» τα οποία μην έχοντας συναίσθηση ότι οδηγούν στον κανιβαλισμό τον ανυποψίαστο και απολιτικό αναγνώστη της Νάξου βρίσκουν ευκαιρία να ρίξουν ότι σκουπίδι έχει η ψυχή και το μυαλό τους (αν και ανεγκέφαλοι) σε ένα πρόσωπο – τι επίτευγμα σε αυτήν την απρόσωπη κοινωνία!- που έχει νυμφευθεί με μέλος του ΔΣ της πεκιν και να κατηγορήσουν σύσσωμη την πεκιν για πρακτικές που 1ο δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τους ιδιώτες και 2ο είναι σαφέστατα οι καλύτερες από όσες έχουν γίνει σε αυτό το ταλαιπωρημένο νησί τόσο από τους ταγούς όσο και τους υποτακτικούς τους.
Και το λέω αυτό γιατί μπορεί να έκοψε ένα δένδρο στο συγκεκριμένο οικόπεδο (περί οικοπέδου πρόκειται και όχι για πλατεία ή για άλσος) αλλά ήδη έχει φυτέψει άλλα δένδρα και θα φυτέψει ακόμα περισσότερα φυτά.

Ακόμα περισσότερο πράσινο δηλαδή από ότι υπήρχε πριν και από ότι υπάρχει σε άλλα καταστήματα. Παρόλα αυτά κάποιοι ευαίσθητοι ιθαγενείς που συγχέουν την οικολογία με την διακόσμηση των καταστημάτων ωρύονται για την οικολογική καταστροφή που υπέστη η χώρα. Να τους συγχαρώ για το πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει… μπράβο σας βρήκατε και εσείς ένα παράνομο σε αυτόν τον τόπο. Μόνο το κράτος θα εφευρίσκει παράνομους; Έχει και τους καταδότες του…

Το δικό μου συμπέρασμα από αυτή την συνέλευση της πεκιν είναι το εξής:
Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας ότι

Α)η ανακύκλωση ακόμα και η ολοκληρωμένη πρώτον δεν συμφέρει οικονομικά, δεύτερον είναι ενεργοβόρα και δεν συμβάλλει όσο λένε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Β) χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι η όλη τεχνολογία και οι επιστήμονες που ασχολούνται με το θέμα της ανακύκλωσης στην ουσία συμμετέχουν συνειδητά ή ασυνείδητα σε αυτό που όλοι πλέον αναγνωρίζουν ως εμπορευματοποίηση της επιστήμης και την τεχνολογίας και μοναδικό σκοπό έχουν την εφεύρεση νέων τεχνολογιών για να πουληθούν στις πράσινες αγορές. Γιαυτό από την μια λένε φτιάξτε ΧΥΤΑ μετά παράνομοι οι ΧΥΤΑ φτιάξτε ΧΥΤΥ παράνομοι οι ΧΥΤΥ μετά το 2015 και τώρα λένε μηχανική ανακύκλωση ή θερμική ή πυρόλυση και πάει λέγοντας…

Γ) χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας την οικονομική κρίση, την ύφεση, της περικοπές των δημόσιων δαπανών και το γεγονός ότι το 8,5% του ΑΕΠ που έδιναν για την υγεία και τις συντάξεις θα δίνεται από εφέτος για την πληρωμή των τόκων των κρατικών ομολόγων κλπ .

Δ) χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν μας τον Καλλικράτη
Ε) και κυρίως ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται ανακύκλωση ( για περισσότερες πληροφορίες στην ανάρτηση που έκανα στις 9 Φεβρουαρίου με τίτλο : Κλειστό το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης της Αθήνας. Γιατί; )

Χωρίς να λαμβάνουμε λοιπόν όλους τους παραπάνω σοβαρούς λόγους υπόψιν μας που σίγουρα θα δυσχεράνουν την κατάσταση με τα σκουπίδια και ακούγοντας τους ομιλητές από το κοινό που παρακολούθησε την γενική συνέλευση καταλήγω στο συμπέρασμα ότι:

Οι μέχρι σήμερα διαχειριστές των σκουπιδιών δεν έκαναν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ότι έκαναν σε ολόκληρη την Ελλάδα οι αντίστοιχοι «υπεύθυνοι». Χωματερές και ξανά χωματερές. ΧΑΔΑ και τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Ταυτόχρονα η διγλωσσία τους είναι εξωφρενική, η αδιαφορία τους μετατρέπεται σε κακοήθεια όταν αναλογιστούμε ότι οι καρκίνοι θερίζουν το νησί μας, ενώ η αδιαντροπιά και η αμετροέπεια τούς τους οδηγεί στο να παρουσιάζουν το κέντρο υγείας – νοσοκομείο ως σκέτο κέντρο υγείας που υποτίθεται δεν έχει τοξικά απόβλητα για να δικαιολογήσουν τον ΧΥΤΑ.

Τόσοι και τόσοι υπουργοί το έχουν εγκαινιάσει από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ τι έγινε ξαφνικά και δεν το αναφέρουν οι οπαδοί τους; Εκεί δεν ήταν όταν έσπαγαν σαμπάνιες και έσφαζαν τους κόκορες; Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω σε όλους τους «ευαίσθητους πολίτες» ότι ο πολιτισμός μας είναι πολιτισμός παραγωγής σκουπιδιών. Οπότε όσοι τον υποστηρίζουν ας καταλάβουν ότι αυτά τα 2 καπιταλισμός δηλαδή και σκουπίδια είναι σύμφυτα…

Για περισσότερες πληροφορίες στο μπλοκ της Αυτόνομης πρωτοβουλίας και στην δικιά μου ανακοίνωση στις 31-12 -2009.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μας πείτε πόσοι ήσασταν στην ΓΣ της ΠΕΚΙΝ, ποιο είναι το ΔΣ και εν τέλει τι αποφασίσατε για τα σκουπίδια;

Γράφεις...
"Η καπιταλιστική βαρβαρότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο κοινωνικής αναλγησίας και η όποια αναφορά μου στην γενική συνέλευση θα έμοιαζε σαν κακόγουστο αστείο".

Παλιά σε περιόδους καπιταλιστικής και πολιτικής βαρβαρότητας ο κόσμος αναζητούσε οργανώσεις για να εκφραστεί. Επομένως ή δεν ζούμε σε τέτοια περίοδο ή η ΠΕΚΙΝ δεν είναι τέτοια οργάνωση.

Όμως τότε ο αγωνιστής της δημοκρατίας δεν υπέγραφε δήλωση φρονημάτων ούτε ήθελε να διοριστεί στην αστυνομία (και ας έδερνε λιγότερους από τους συναδέλφους του φασίστες - επομένως θα βοηθούσε στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας), όμως εσείς για το οικονομικό σας συμφέρον ξεχνάτε το περιβάλλον για το οποίο αγωνίζεστε και καλά, και κρύβεστε πίσω από αστείες δικαιολογίες (ιδιωτικό οικόπεδο κλπ).

Ανώνυμος είπε...

θα ηταν δικαιολογημενη η υπερμετρη "ευεσθησια" σου στο συγκεκριμενο γεγονος, αν ειχες αντιδρασει αναλογα οταν ο Λουλης εκοψε τα δεντρα στο ΚΕΓΕ (για να φτιαξει σχολειο το οποιο σε πεντε χρονια ειναι κορεσμενο!). φυσικα θα εχεις δωσει και σκληρες μαχες για την προστασια του κεδροδασους στο Αλυκο ενω θα πρεπει να ησουν εσυ αυτος που εβαλες τα στηθη σου μπροστα στις μπουλντοζες που κατα καιρους εχουν ξηλωσει τους κεδρους στο φραγμα. εισαι τουλαχιστον γραφικος!!!

Ανώνυμος είπε...

πάντα οι μειοψηφίες αγωνίζοταν και πάντα οι μειοψηφίες ήταν στο στόχαστρο. Οι πολλοί υποστήριζαν και τον χιτλερ και τους χουντικούς. εκ των υστέρων βέβαια όλοι έγιναν αγωνιστές δημοκράτες...

εχεφρων είπε...

Είναι τουλάχιστον αστείο όταν συζητάς για ένα μικρό κατάστημα στο κέντρο της πόλης να το κατηγορείς ότι προσπαθεί να κερδίσει χρήματα. εσύ με τι ζεις;
είναι τουλάχιστον απαράδεχτο να συγχέεις την διακόσμηση ενός καταστήματος με την οικολογία. σίτι μποι! αλλά ακόμα και η υπέρμετρη ευαισθησία σου αρχίζει και τελειώνει στο ποιος είσαι εσύ; ποιοι είναι στο προεδρίο; και πόσοι ήταν στην ΓΣ της πεκιν. γιατί δεν ήρθες να δεις και να μας μετρήσεις μόνος σου;να είσαι και σίγουρος... ότι δεν θα πούμε ψέματα.
όσο για τους δήθεν αγώνες της πεκιν που χύνεις χολή... υπομονή. σίγουρα
αυτοί που έχουν ξεκινήσει αυτή την ιστορία έχουν προσωπικά προβλήματα και τα λύνουν με αυτόν τον τρόπο.
μπορεί βέβαια να έχουν θυμώσει με το λιμάνι που δεν έγινε μπορεί να είχαν καβαντζώσει καμιά θεσούλα εκεί ή κανένα μαγαζάκι στο λιμάνι από το εμπορικό κέντρο που ετοιμάζανε να φτιάξουνε. τι να κάνουμε έτσι είναι οι καταστάσεις αυτές. και το άουσβιτς όταν έκλεισε κάποιοι έχασαν την δουλειά τους. και την μακρόνησο όταν την έκλεισαν κάποιοι έχασαν την κονόμα τους... οι καημένοι....

Ανώνυμος είπε...

μπας και νομίζετε ότι ο Χίτλερ ή οι συνταγματάρχες της χούντας έκαναν τίποτα διαφορετικό από αυτό που έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;
αρα άδικοι οι αγώνες της αντίστασης,
λάθος έκανε ο Γλέζος που κατέβασε την σημαία.
άδικα κάποιοι έδωσαν την ζωή τους.
ρε μήπως είσαι χουντικός και μας ζαλίζεις.
τι είναι αυτά που γράφεις.
ποιά είναι η συμμετοχή σου στους αγώνες.
τι έχεις προσφέρει στον τόπο για να γράφεις τέτοιες βλακείες.
βγές και πέστο επώνυμα αυτό να δεις γιάουρτια που θα φας.
αν το διαβάσει αυτο ενας πιτσιρικάς τι θα συμπεράνει
αν έχεις παιδιά θα το έλεγες αυτό στο παιδί σου.
τι άλλο να πω θέλω να σε βρίσω αλλά δεν το κάνω ,ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ μόνο λέω που σε αυτήν την περίοδο τρέφεις τέτοιες απόψεις.

εχεφρων είπε...

ξύδι για τα νεύρα...
νερό και σαπούνι για την βρώμα...
ύπνο για την ηρεμία... μιας και οι ψυχολόγοι- ψυχίατροι όποτε σε αναλαμβάνουν... αλλάζουν επάγγελμα...
και σαν ύστατη λύση αν θέλεις κάνε και εσύ ένα μπλογκ να γράφεις τις απόψεις σου να σου κάνω κριτική εγώ.
υπομονή... θα περάσει...

εχεφρων είπε...

Όσο για τον αγωνιστή Γλέζο προφανώς θα εννοείς αυτόν που έστειλαν στον νοσοκομείο οι ματατζήδες του πασοκ.
Και οι γερμανοί αν τον έπιαναν θα τον σκότωναν... δεν τον έπιασαν όμως.
Ενώ του πασοκ οι "προστάτες του πολίτη" τον τίμησαν... για τους αγώνες που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει με τον καταλληλότερο τρόπο... ξέρουμε όλοι ποιος ήταν αυτός ο τρόπος... ραβδί και χημικά... ότι χρησιμοποιούσαν δηλαδή και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης...
δημοκρατικέ αγωνιστή...

εχεφρων είπε...

Σ' ολόκληρη την ιστορία της χώρας πολύ δύσκολα θα βρεθεί πρωθυπουργός που τόσο εύκολα παρέδωσε την εθνική ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας του.
Ακόμη και για τα προσχήματα οι εκάστοτε πρωθυπουργοί έθεταν ως θέμα αρχής την εθνική κυριαρχία. Μοναδική εξαίρεση οι κυβερνήσεις των δωσίλογων στην κατοχή. Σήμερα η χώρα τίθεται επίσημα υπό νέα κατοχή, υπό νέα διεύθυνση και ο επίσημος πρωθυπουργός της χώραςτο μόνο που κάνει είναι όχι μόνο να την αναγνωρίζει, αλλά και να καλεί τον λαό να σκύψει το κεφάλι για να την αποδεχτεί.

Σε άλλες εποχές η στάση αυτή θα ισοδυναμούσε με δωσιλογισμό, όχι όμως σήμερα όταν ένας τύποις σοσιαλιστής βιάζεται να παραδώσει το κουμάντο της χωρας στους γκαουλαιτερ της Ε. Ε. καιτου ΔΝΤ.

Αφιερωμένο από εμένα το άρθρο του Δ. ΚΑΖΑΚΗ στον κύριο ανώνυμο σχολιαστή των 12:12 πμ. Στο μπλογκ "βαθύ κόκκινο" μπορείς να διαβάσεις την υπόλοιπη σημερινή ανάρτηση...

εχεφρων είπε...

Ανέκαθεν η εθελοδουλία και η υποτέλεια, την ίδια στιγμή που ξεπουλούσε τοις μετρητοίς τη χώρα, γινόταν για να μη χαθούν το έθνος, ο ελληνισμός, η πατρίδα, ενώ έβρισκε τους «διεθνείς όρους» πάντα δυσμενείς. Δεν περιμένει κανείς να διαφέρει ο κ. Παπανδρέου.

* Γιατίόμωςτέτοια πρεμούρα;

* Γιατί αυτή η ολοφάνερη αγωνία του πρωθυπουργού να μην αφήσει κανένα ίχνος αμφιβολίας ότι η χώρα τίθεται υπό αποικιοκρατική κηδεμονία;

* Γιατί δεν φροντίζει ούτε καν να κρατήσει τα προσχήματα;

• Πόσο δύσκολο θα του ήταν να προσποιηθεί ότι η κυβέρνηση του εξακολουθεί να κρατά τα ηνία;

* Τι είναι αυτό που έρχεται και αφορά τις τύχες της ίδιας της χώρας, ώστε αναγκάζει τον πρωθυπουργό να προετοιμάζει από τώρα το έδαφος;
από το ίδιο άρθρο για τονίδιο αναγνώστη