Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Διαδήλωση και Πορεία διαμαρτυρίας, για τα αποτρόπαια μέτρα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, στην Νάξο.

Η πρωτοφανής επίθεση που δέχτηκε η κοινωνία στο σύνολο των εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων, όσο και αν προσπαθούν οι κυρίαρχοι σε συμφωνία με τα ΜΜΕ να την βαπτίσουν αναγκαία ή καλοδεχούμενη, δεν πείθει σχεδόν κανένα. Η κοινωνική συναίνεση που απαιτούν σημαίνει την άνευ όρων υποταγή μας στα προστάγματα της κερδοσκοπίας και της καιροσκοπίας των οικονομικών ελίτ.

Η αντίσταση και η αντεπίθεση της κοινωνίας, ξεκίνησε σιγά αλλά δυναμικά χθες Παρασκευή 5 Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα σηματοδοτώντας την απαρχή μαζικών και συνεχών κινητοποιήσεων, έξω από τα θεσμικά όργανα των εργατών, ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και των γραφειοκρατών των κομμάτων εξουσίας. Οι απεργίες εκτόνωσης δεν πρόκειται να αλλοιώσουν την δυναμική αντεπίθεση των εργαζομένων. Οι αγώνες θα έχουν στόχους μέσα και σκοπούς που θα σηματοδοτούνται από τους ίδιους τους εργαζόμενους χωρίς διαμεσολαβητές και πεφωτισμένους ηγέτες.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε όμως και στις ομάδες καταστολής που εφαρμόζοντας τον νόμο κτυπούν τυφλά και άνανδρα 88χρονους, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ο Μανώλης Γλέζος. Οι μόνοι «εργαζόμενοι» που δεν θίγεται το εισόδημα και τα κεκτημένα τους είναι οι χομπίστες- ημικανίβαλοι των δυνάμεων καταστολής. Τυχαίο άραγε; Όχι βέβαια…

Στην Νάξο από την άλλη στην έκτατη συνέλευση, που διοργάνωσαν κοινωνικές ομάδες και φορείς εργαζομένων, αποφάσιστηκε η διαδήλωση της διαμαρτυρίας των εργαζομένων τόσο στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όσο και των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Η συγκέντρωση η διαδρομή και η οργάνωση της διαμαρτυρίας αυτής συν-διαμορφώθηκαν από την ανοικτή συνέλευση της πέμπτης 4 Μαρτίου με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

Η αυτό-οργανωμένη διαμαρτυρία διαδήλωση ξεκίνησε από το κέντρο υγείας( νοσοκομείο-εκλογικό κέντρο, για τα κόμματα) και κατά μήκος της Παπαβασιλείου πέρασε από το Δημαρχείο και κατέληξε στην παραλία της Χώρας. Τα αντανακλαστικά του κόσμου τελικά ήταν άμεσα και δυναμικά.

Οι προσπάθειες εκτόνωσης αυτής της αντεπίθεσης από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ δεν πρέπει και δεν πρόκειται να περάσουν όσο οι εργάτες αυτό-οργανώνονται. Οι κινητοποιήσεις αυτές ας είναι το εφαλτήριο ενός μαζικού κοινωνικού αγώνα με αρχικό- βραχυπρόθεσμο στόχο τού την αντίσταση στην οικονομική επιδρομή της κυβέρνησης και μεσο-μακροπρόθεσμο τον κοινωνικό μετασχηματισμό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποια αντανακλαστικα του κοσμου 10 ατομα ηταν ,γεμιζε δεν γεμιζε ταξι

ΕΧΕΦΡΩΝ είπε...

Πρώτον, μην υποτιμάς τις μειοψηφίες ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες όπως της Νάξου. Δεύτερον δεν ήταν 10 άτομα αλλά κατά πολλές δεκάδες περισσότερα... αν ήσουν και εσύ ίσως να είμασταν περισσότεροι... δεν ήρθες όμως αλλά παρόλα αυτά απαξιώνεις οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης έστω και από λίγους... μήπως θα δώσεις και εσύ τον μισθό και όλα τα τιμαλφή σου για να σώσεις το έθνος σου;