Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Απεργία και στην Νάξο στις 10 του Φλεβάρη.

Η κοινωνική αποξένωση, η πολιτική αυταρχικότητα, η περιβαλλοντική καταστροφή, η κυριαρχία των ειδημόνων και η συγκέντρωση του χρήματος σε λίγες τσέπες είναι τα δομικά χαρακτηριστικά του καπιταλισμού.

Η εργασιακή ανασφάλεια χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς για να επιτευχθεί η εργασιακή πειθαρχία σε κάθε παραγωγικό και εργασιακό χώρο. Ο φόβος της ανεργίας που μεθοδευμένα καλλιεργείται από τα ΜΜΕ, σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες αναφορές τους, στην διεθνή κρίση, έχει σαν στόχο να διαμορφώσει συνειδήσεις έτοιμες να δεχτούν τα αντικοινωνικά μέτρα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα, της ψυχικής, της κοινωνικής και της ιστορικής μας διάστασης.

Προπαγανδίζεται ότι τα απάνθρωπα μέτρα, τα επιβάλλει το ΔΝΤ και η ΕΕ, όχι το καημένο το ΠΑΣΟΚ και η άμοιρη ΝΔ! Η φτώχεια, η εξαθλίωση, τα ναρκωτικά, η απόγνωση, η περικοπή των συντάξεων και η αύξηση του χρόνου εργασίας, η διαρκής και μόνιμη λιτότητα για τον εργαζόμενο, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κλπ είναι απόρροια της διεθνούς κρίσης και όχι αποτέλεσμα των πιέσεων του ΣΕΒ και των Ελληνικών τραπεζών.

Παρόλο που σχεδίαζαν την επιβολή των μέτρων αυτών, από την δεκαετία του 80,τώρα που "ανδρώθηκε" και εκσυγχρονίστικε ο Ελληνικός καπιταλισμός και το διεθνές περιβάλλον προσφέρει το "έδαφος" και τις συνθήκες για να επιβληθούν τέτοια μέτρα, τώρα η κοινωνία δέχεται την νομοθετική επιδρομή σε όλα τα επίπεδα. Η διεθνής κρίση είναι μια καλή πρόφαση. Όπως ακριβώς κάθε κρίση μετουσιώνεται σε έρεισμα για τον καπιταλισμό,έτσι και σήμερα στηρίζονται στο "φάντασμα" της κρίσης προκειμένου να προωθήσουν μέτρα, που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα τολμούσαν ούτε καν να τα ξεστομίσουν.

Η νεοφιλελεύθερη νομοθετική επίθεση γίνεται ταυτόχρονα σε όλα τα επίπεδα στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μετανάστες, περιβάλλον, κοινωνικές δαπάνες, ασφάλιση και ασφάλεια, ελεύθεροι χώροι, κάμερες, διαδίκτυο, έμμεσοι φόροι και εισφορές, δικαιώματα και κεκτημένα είναι αυτά που επιχειρούν να μας αφαιρέσουν για να μας καταστήσουν όμηρους της αισχροκέρδεια και της εξουσίας τους.

Αντίθετα η γενναιοδωρία =σκάνδαλα, του κράτους απέναντι στις ελίτ( στους τραπεζίτες, στους πολυεθνικούς επενδυτές, στην Εκκλησία, στα χρηματιστηριακά στημένα παιχνίδια και στους τοκογλύφους) αποκαλύπτει τα ψέματα και την προπαγάνδα των κυρίαρχων ενώ η αποτρόπαια νομοθετική λαίλαπα απέσπασε τα εύσημα του ΣΕΒ και των Τραπεζιτών, επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά το για ποιους; θεσμοθετούνται όλα αυτά.

Φυσικά και στην Νάξο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα συμμετείχαν μαζικά στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Η κινητοποίηση της ΟΛΜΕ στην παραλία της Νάξου ταρακούνησε λιγάκι τα λιμνάζοντα νερά της επαρχιακής μας πόλης. Αν και η προσέλευση στην κινητοποίηση δεν ήταν μεγάλη η παρουσία κοινωνικών ομάδων όπως η ΑΝΤΑΡΣΙΑ και η ΑΠΝ , καθηγητές, εργαζόμενοι στον τομέα της ψυχικής υγείας καθώς και αυτόνομων πολιτών, άφησε ένα τόνο ελπίδας και αισιοδοξίας και απέδειξε ότι δεν παραμυθιάζονται όλοι από την κρατική προπαγάνδα αλλά αντιστέκονται με κάθε τρόπο στα σχέδια των κυρίαρχων ελίτ. Δεν είμαστε μόνοι διαπίστωσαν πολλοί από τους παρευρισκόμενους.

Τα αιτήματα της ΟΛΜΕ είναι τα εξής:

1. 5% του ΑΕΠ για την παιδεία
2. 1400 ευρώ καθαρά στον πρωτοδιόριστο εκπαιδευτικό και άμεση καταβολή των 176 ευρώ σε όλους.
3. Πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας. Ουσιαστική κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων τώρα.
4. Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για το εργασιακό καθεστώς και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις θέσεις τις ΟΛΜΕ.
5. Να μην γίνει καμιά αλλαγή στο σύστημα διορισμών μέχρι να διοριστούν ως μόνιμοι όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες προϋπηρεσίας. Σταθερή και μόνιμη εργασία στην εκπαίδευση. Κατάργηση άμεσα του θεσμού του ωρομισθίου.
6. Δημόσια 12χρονη υποχρεωτική και πραγματικά δωρεάν εκπαίδευση. Ουσιαστική στήριξη της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προτάσεις της ΟΛΜΕ.
7. 25 μαθητές ανά τμήμα, 20 στις κατευθύνσεις, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
8. Ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: