Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Στις περασμένες Εθνικές εκλογές ο Ελληνικός λαός(28%) «ασκώντας» το εκλογικό του δικαίωμα, «αποφάσισε» να κυβερνηθεί από το ΠΑΣΟΚ αντί των άλλων κομμάτων και κυρίως αντί της ΝΔ, που έταζε λιτότητα, σκληρά αντεργατικά μέτρα, μεγαλύτερους φόρους, λιγότερες κοινωνικές δαπάνες, περισσότερη υποταγή και στοιχειώδες κράτος πρόνοιας. Ο λαός ψήφισε το ΠΑΣΟΚ γιατί θα σταματούσε όπως υπόσχονταν την νεοφιλελεύθερη πολιτική των τελευταίων 25 χρόνων, με αναδιανομή του πλούτου και περισσότερο κράτος πρόνοιας και δικαίου.

Το ΠΑΣΟΚ πήρε την «εντολή» να εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να κυβερνήσει ως αντί-εξουσιαστικό κόμμα στην εξουσία(η πρώτη δήλωση του πρωθυπουργού). Μέσω της εκλογικής διαδικασίας ο λαός αποφάσισε ότι δεν θέλει το ζοφερό μέλλον που του έταζε η ΝΔ.

Οι πρώτες 100 μέρες της αναρχοσοσιαλιστικής κυβέρνησης που τόσα και τόσα έλπιζαν οι υπήκοοι αυτού του τόπου ότι θα τους δώσει είναι ενδεικτικές του τρόπου που αποσπούν την συναίνεση του λαού οι κυρίαρχοι και πως αυτοί διαχειρίζονται στην συνέχεια τις κρίσεις προς όφελος του κεφαλαίου (ΣΕΒ, τραπεζίτες, εταιρικές ελίτ κλπ)

Αφού η οικονομία έχει επικρατήσει ως η ύψιστη αξία της κοινωνικής ζωής και «ευθύνεται» αποκλειστικά για την διαμόρφωση και την αξιολόγηση της, το ΠΑΣΟΚ έταξε οικονομική μεγέθυνση που θα έφερνε κοινωνική ευημερία. Όταν όμως ανέλαβε τα ηνία του κράτους με μία πρόταση-εξήγηση (που την ακούμε κάθε φορά που γίνεται αλλαγή φρουράς), ότι τα οικονομικά στοιχεία που έδωσαν οι προηγούμενοι είναι ψευδή, ανέτρεψε όσα έταζε πριν τις εκλογές και τα αντικατέστησε με τα μέτρα της ΝΔ που αποδοκιμάστηκε όμως από τον λαό στις Εθνικές εκλογές.

Πιπιλίζοντας καθημερινά την ίδια φοβική καραμέλα περί διαχείρισης της οικονομίας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποκλείει οποιαδήποτε σκέψη και οποιαδήποτε συζήτηση ξεφεύγει από το σύμφωνο σταθερότητας. Το ότι το σύμφωνο σταθερότητας είναι αναγκαίο και λειτουργικό δεν συζητιέται ούτε διαπραγματεύεται γιατί τα σημεία των καιρών το επιβάλλουν. Τα σημεία των καιρών αυτά καθαυτά δεν έχουμε το δικαίωμα να τα κρίνουμε να τα αμφισβητήσουμε και να τα επιλέξουμε. Μας τα επέβαλλαν κάποιοι σοφοί και ειδήμονες κεφαλαιοκράτες που δεν μπορούμε εμείς οι απλοί υπήκοοι και λαϊκοί ιθαγενείς να αμφισβητήσουμε, να κρίνουμε και να αλλάξουμε.

Έτσι, η πλέον κοινωνικοποιημένη έννοια της αστικής δημοκρατίας, η συναίνεση, από ζητούμενο αποτέλεσμα κοινωνικής διαπραγμάτευσης, μετατρέπεται σε απαίτηση. Απαίτηση που έχει μια γραμμική πορεία στην ιστορία της Ελλάδας από την σύσταση του Ελληνικού κράτους.
Το κοινωνικό συμβόλαιο που φανταστικά διατηρούσε την κοινωνική συνοχή μέχρι σήμερα, αθετήθηκε από τους κυρίαρχους. Ο λαός έχει το δικαίωμα να επαναφέρει την έννοια της διαπραγμάτευσης και της συναίνεσης στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να διεκδικήσει την ισότιμη και ισόνομη συμμετοχή του.

Η βία και η πειθώ είναι τα παιδιά του κράτους κατά την Ελληνική μυθολογία. Η αναλγησία και η αυταρχικότητα των κυβερνήσεων μας δεν υποφέρονται πλέον.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απαξιωτική συμπεριφορά από τους κοινοτικούς ελεγκτές
Στις επισκέψεις τους στα υπουργεία καταστούν σαφές ότι το ελληνικό κράτος διοικείται από τις Βρυξέλλες

Ένα ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το απαξιωτικό ύφος και την προσβλητική συμπεριφορά που επιφύλαξαν οι ευρωπαίοι ελεγκτές προς τα στελέχη των υπουργείων τα οποία επιθεώρησαν πρόσφατα αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Το Βήμα».

Επιχειρώντας να καταστήσουν σαφές ότι πλέον το ελληνικό κράτος διοικείται από τις Βρυξέλλες, οι κοινοτικοί υπάλληλοι που επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησαν από τους γενικούς γραμματείς με τους οποίους συναντήθηκαν να πειθαρχήσουν άμεσα στις εντολές τους, προειδοποιώντας τους μάλιστα ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα πουν του επιτρόπου να γράψει επιστολή στον Πρωθυπουργό» !
Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συζήτησης αυτής, οι κοινοτικοί υπάλληλοι κατηγορούν την Ελλάδα ότι διασπάθισε κονδύλια του Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης 2007-2013, ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ, υπονομεύοντας το έργο, το οποίο κινδυνεύει τώρα με ακύρωση.
O προϊστάμενος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απειλούσε μάλιστα τους παρισταμένους ότι θα ζητήσει από τον επίτροπο να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ζητώντας ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας.
Ο Πορτογάλος προϊστάμενος της Επιτροπής, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνάντησης τα οποία έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση διότι το Πρόγραμμα δεν είναι συμβατό με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Οι ελεγκτές δεν δίστασαν ακόμη να αφήσουν υπόνοιες και για σκάνδαλα γύρω από τη διαχείριση του Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά η απορροφητικότητα τα δύο πρώτα χρόνια (2007 και 2008) ήταν μηδαμινή, γεγονός που σημαίνει ότι αν η χώρα μας δεν απορροφήσει ως το τέλος του 2010 περίπου 132 εκατ. ευρώ τότε θα χάσει όλα τα χρήματα που έχουν εγκριθεί ως σήμερα.

Η ΕΡΕΥΝΑ 28 Φεβρουαρίου 2010, αρ. φύλλου 15439, σελίδα 25